vineri, noiembrie 25, 2022

Demirtaș, închis după gratii, și-a putut să-și viziteze tatăl, în urma unui atac de cord a acestuia

Fostul copreședinte al Partidului Democrat Popular (HDP), Selahattin Demirtaș, care este în prezent închis în provincia de nord-vestul, Edirne, i s-a permis să-și vadă tatăl în provincia sud-estică, Diyarbakır, conform Gazete Duvar.

Demirtaş a fost adus la Diyarbakır sub securitate maximă, în dimineața zilei de 12 noiembrie. După ce lui Demirtaş i s-a permis să-şi vadă tatăl internat la Spitalul de Formare şi Cercetare Gazi Yaşargil, a fost transferat înapoi la Edirne.

Ambii părinți internați în spital

Demirtaş Defence Group, un grup de avocaţi care îl reprezintă pe renumitul politician kurd, a lansat o declaraţie în care spune că atât mama, cât şi tatăl lui Demirtaş au fost internaţi în spital după ce s-au îmbolnăvit.

„Mama lui Demirtaş, doamna Sadiye a fost externată din spital după tratamentul la unitatea de terapie intensivă, în timp ce tatăl său, domnul Tahir este încă sub tratament la unitatea de terapie intensivă de cardiologie”, se arată în comunicat.

Demirtaș, aflat în închisoare din 2016, riscă sute de ani de închisoare, în ciuda unei hotărâri anterioare a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), conform căreia a fost închis pe motive politice și ar trebui eliberat imediat.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan îl țintește frecvent pe Demirtaș în discursurile sale, numindu-l pe renumitul politician kurd „terorist”.

Se știe că acuzațiile de teroare din Turcia vizează adesea dizidenții ca o modalitate de a suprima politicienii, activiștii societății civile și jurnaliştii, deoarece mii dintre ei rămân în închisoare fără nicio dovadă concretă.

Cutremur puternic în Turcia: 1 mort și 45 de răniți

Un cutremur cu magnitudine de 5,9 a avut loc, în dimineața de miercuri, în Turcia, conform presei turce.a

Erdogan a dat mâna cu Sisi, președintele Egiptului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a strâns mâna cu omologul său egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, cu ocazia Cupei Mondiale din Qatar, pe...

ONU apel urgent către Turcia! Cazul profesoarei arestate încalcă drepturile omului

La sfârșitul lunii decembrie 2018, o instanță locală a condamnat-o pe Alakuş la șapte ani și șase luni de închisoare sub acuzația de apartenență la o organizație teroristă, pe baza faptului că ea a depus bani la Bank Asya, care a fost afiliată Mișcării Gülen și a descărcat aplicația ByLock pe telefonul ei și a participat la un miting pașnic.

Demirtaș despre explozia din Istanbul: „Focalizați-vă pe fapte ascunse, nu pe este arătat”

În articolul său intitulat „Doar întreb”, Demirtaș a amintit că 52 de kilograme de explozibili au fost găsite într-o mașină de poliție în provincia estică, Yüksekova în martie și a examinat declarațiile ministrului de interne, Süleyman Soylu.

Turcia: Un post de știri a difuzat imagini cu casa unui jurnalist exilat în Suedia

Ca răspuns reporterului TRT Haber, Keneş a postat pe Twitter că crede că Boyraz este un jurnalist tânăr şi fără experienţă şi că îşi distruge propriul nume.

Criza economică din Turcia: Anvelope de iarnă au început să fie date în chirie

Serdar Pektaş, care lucrează de 10 ani ca producător de anvelope pentru autovehicule în districtul Kadirli, din Osmaniye, a decis să continue serviciul de închiriere a anvelopelor de iarnă pe care l-a început anul trecut.

Faimosul baschetbalist turc, Enes Kanter, a primit premiul pentru „Cel mai valoros patriot”, în SUA

Kanter și-a sacrificat cariera pentru a vorbi împotriva ipocriziei NBA cu privire la problemele drepturilor omului în țări cu care liga are afaceri, precum China și Turcia.