sâmbătă, aprilie 20, 2024

DE LA CIUPERCA GANODERMA LA COLECTIVUL DE CERCETĂTORI DIN GRANADA

Lumea științifică, cercetători de pe tot mapamondul sunt preocupați de găsirea leacului celei mai devastatoare boli moderne : cancerul. Iată două aparente reușită, din zone geografice diferite dar caracterizate de aceeași dorință de a afla leacul care vindeca cancerul.

***O echipă de cercetători din China a izolat un compus natural din ciupercile Ganoderma, utilizate în mod obişnuit în medicina chineză, care suprimă dezvoltarea tumorilor.Compusul natural GL22 inhibă în mod semnificativ dezvoltarea celulelor canceroase în cazul tumorilor hepatice, atât la organismele vii cât şi în testele efectuate în laborator doar la nivel celular, prin modificarea metabolismului lipidelor şi declanşarea morţii celulare.

Cercetătorii de la Academia de Ştiinţe din China au demonstrat că tratamentul cu GL22 descreşte expresia proteinelor de legare a acizilor graşi (FABP) şi provoacă moartea celulelor tumorale în cazul cancerului de ficat.

foto 2 cercetatori cancer

FABP acţionează ca transportoare intracelulare a acizilor graşi. Acestea coordonează răspunsurile lipidelor în celule şi au o influenţă majoră asupra căilor metabolice.

Cancerul se caracterizează prin dezvoltarea necontrolată şi rapidă a celulelor tumorale. Această creştere declanşează o dezvoltare substanţială a producţiei elementelor fundamentale, printre care se numără acizii nucleici, acizii graşi şi aminoacizii.Reprogramarea metabolismului lipidelor este una dintre cele mai semnificative modificări care se petrec în celulele canceroase.

Rezultatele cercetării promovează ţintirea metabolismului lipidelor prin intermediul proteinelor FABP modificate în cadrul unei strategii de tratament a cancerului şi susţin utilizarea ciupercilor Ganoderma ca sursă importantă de substanţe antitumorale.În ceea ce priveşte dezvoltarea celulelor normale efectele adverse ale GL22 sunt limitate, se mai arată în studiu.

***Oamenii de stiinta de la Universitatea din Granada au patentat un medicament de tratare a celulelor canceroase stem din san, colon si Componentele medicamentului descoperit de ei au redus activitatea celulelor canceroase cu 50% in numai 41 de zile de la inceperea tratamentului. Tratamentul era aplicat de doua ori pe saptamana soarecilor ce sufereau de tumoare indusa. Aceasta descoperire   extrem de importanta apartine grupurilor de „Cercetare si Dezvoltare” condus de Joaquin Campos Rosa si „Terapii avansate ale diferentierii, regenerarii si cancerului” condus de profesorul Joan Antonio Marchal Corrales. Un medicament care nu este toxic.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui medicament este ca nu este deloc toxic. In ciuda faptului ca soarecii au primit o doza ridicata, nu a fost inregistrat niciun efect advers. Mai mult, medicamentul poate fi produs in cantitate mare astfel incat sa poata ajunge rapid in farmacii si cumparat de cei care au nevoie. Cei de la UGR s-au mobilizat si in numai 5 zile au putut produce cantitatea ceruta.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.