sâmbătă, septembrie 25, 2021

COPIL DE 4 ANI, DUPĂ ÎNCHISOARE, BOLNAV DE LEUCEMIE

Nail, un băiețel care la vârsta de 4 ani a făcut cunoștință cu închisoarea (turcia), acum este refugiat în Grecia, unde se luptă cu leucemia.

Nail, la vârsta de 4 ani a  făcut cunoștință cu gratiile. Acum face parte din cei refugiați în Grecia și luptă  cu leucemia. Ca  și în închisoare, mama lui este alături de el. Fratele mai mare  este în grija celorlalte familii de refugiați. Micuțul Nail este în tratament la Atena, așteaptând venirea tatălui lui din Germania, unde li s-a oferit azil. Acesta așteaptă să obțină documentele pentru întregirea familiei.

Nail a fost împreună cu mama sa în închisoarea.  Birgül Koçal, anchetată în cazul afilierii la Mișcarea Hizmet, a fost  reținută. İar Nail avea 4 ani. Acum ei sunt refugiați în Grecia, unde micuțul  luptă cu leucemia.

După ce  mama a fost eliberată din închisoare, ei s-au refugiat în Atena.

Tatăl lui Nail  a primit azil în Germania, dar aștepta să obțină și documentele de întregire a familie. În acest răstimp, un doctor refugiat l-a diagnosticat cu leucemie și s-a început tratamentul.

„Un băiețel refugiat, Nail Koçal, din Turcia  în vârstă de 5 ani a fost diagnosticat cu leucemie. Valorile din sânge erau foarte scăzute, din acest motiv s-a început imediat chimioterapia. ” informație transmisă ziaristului Cevher Guven, printr-un mesaj whatsup de către mama lui Nail, Birgül Koçal.

Birgül Koçal, mama a doi băieți unul în vârstă de 9 și celălalt de 5 ani, în timp ce încercau să făurească o nouă viață, așteptându-și soțul care încerca să obțină  documentele pentru reunirea familiei  în Germania, a văzut vânătăile de pe corpul băiețelului. Primul  diagnostic a fost  pus  de către un doctor azilant din Grecia.

Potrivit lui Cevher Guven ”„În spital i s-au toate investigațiile punându-se diagnosticul de leucemie. Valorile sângelui erau la limita, nu avea voie să călătorească cu avionul, nu avea timp de pierdut nici măcar un minut. Doctorii greci au început imediat chimioterapia.

Birgül Koçal, este în spital cu micuțul Nail așteptând ca acțiunea de reunire a a familiei să se finalizeze cât mai repede.  Băiețelul celălalt în vârstă de 9 ani este în grija unor prieteni, care au statut de refugiat.  Din nefericire tatăl micuțului, deoarece în Germania documentele de întregire nu sunt gata, în aceste momente dificile nu poate fie alături de familie.  Familia îl așteaptă pe tatăl Șaban Koçal să finalizeze formalitățile birocratice  și să vină în Grecia  să fie alături de ei.

Micuțul Nail, chiar dacă a început tratament medical, nu are voie să  călătorească deoarece există riscul apariției unoi infecții sau al unei  hemoragii.” „Vă rog nu -l lăsați singur pe Nail, rugați-vă pentru el”, este mesajul mamei Birgul Kocal, ea așteaptă  ajutor și sprijin din partea oamenilor și a statului german.

https://www.turkishminute.com/2018/06/18/turkish-refugee-father-waits-for-papers-to-visit-son-diagnosed-with-cancer/

 

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire