27.9 C
București
miercuri, septembrie 16, 2020

COPIL DE 4 ANI, DUPĂ ÎNCHISOARE, BOLNAV DE LEUCEMIE

Nail, un băiețel care la vârsta de 4 ani a făcut cunoștință cu închisoarea (turcia), acum este refugiat în Grecia, unde se luptă cu leucemia.

Nail, la vârsta de 4 ani a  făcut cunoștință cu gratiile. Acum face parte din cei refugiați în Grecia și luptă  cu leucemia. Ca  și în închisoare, mama lui este alături de el. Fratele mai mare  este în grija celorlalte familii de refugiați. Micuțul Nail este în tratament la Atena, așteaptând venirea tatălui lui din Germania, unde li s-a oferit azil. Acesta așteaptă să obțină documentele pentru întregirea familiei.

Nail a fost împreună cu mama sa în închisoarea.  Birgül Koçal, anchetată în cazul afilierii la Mișcarea Hizmet, a fost  reținută. İar Nail avea 4 ani. Acum ei sunt refugiați în Grecia, unde micuțul  luptă cu leucemia.

După ce  mama a fost eliberată din închisoare, ei s-au refugiat în Atena.

Tatăl lui Nail  a primit azil în Germania, dar aștepta să obțină și documentele de întregire a familie. În acest răstimp, un doctor refugiat l-a diagnosticat cu leucemie și s-a început tratamentul.

„Un băiețel refugiat, Nail Koçal, din Turcia  în vârstă de 5 ani a fost diagnosticat cu leucemie. Valorile din sânge erau foarte scăzute, din acest motiv s-a început imediat chimioterapia. ” informație transmisă ziaristului Cevher Guven, printr-un mesaj whatsup de către mama lui Nail, Birgül Koçal.

Birgül Koçal, mama a doi băieți unul în vârstă de 9 și celălalt de 5 ani, în timp ce încercau să făurească o nouă viață, așteptându-și soțul care încerca să obțină  documentele pentru reunirea familiei  în Germania, a văzut vânătăile de pe corpul băiețelului. Primul  diagnostic a fost  pus  de către un doctor azilant din Grecia.

Potrivit lui Cevher Guven ”„În spital i s-au toate investigațiile punându-se diagnosticul de leucemie. Valorile sângelui erau la limita, nu avea voie să călătorească cu avionul, nu avea timp de pierdut nici măcar un minut. Doctorii greci au început imediat chimioterapia.

Birgül Koçal, este în spital cu micuțul Nail așteptând ca acțiunea de reunire a a familiei să se finalizeze cât mai repede.  Băiețelul celălalt în vârstă de 9 ani este în grija unor prieteni, care au statut de refugiat.  Din nefericire tatăl micuțului, deoarece în Germania documentele de întregire nu sunt gata, în aceste momente dificile nu poate fie alături de familie.  Familia îl așteaptă pe tatăl Șaban Koçal să finalizeze formalitățile birocratice  și să vină în Grecia  să fie alături de ei.

Micuțul Nail, chiar dacă a început tratament medical, nu are voie să  călătorească deoarece există riscul apariției unoi infecții sau al unei  hemoragii.” „Vă rog nu -l lăsați singur pe Nail, rugați-vă pentru el”, este mesajul mamei Birgul Kocal, ea așteaptă  ajutor și sprijin din partea oamenilor și a statului german.

https://www.turkishminute.com/2018/06/18/turkish-refugee-father-waits-for-papers-to-visit-son-diagnosed-with-cancer/

 

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Jurnalistul turc reținut că a „insultat” un sultan într-o postare de pe Twitter

Poliția din orașul estic Van a arestat un jurnalist independent pentru că ar fi insultat un sultan printr-o postare pe Twitter, relatează Commitee to Protect Journalists.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.