sâmbătă, aprilie 9, 2022

COPIL DE 4 ANI, DUPĂ ÎNCHISOARE, BOLNAV DE LEUCEMIE

Nail, un băiețel care la vârsta de 4 ani a făcut cunoștință cu închisoarea (turcia), acum este refugiat în Grecia, unde se luptă cu leucemia.

Nail, la vârsta de 4 ani a  făcut cunoștință cu gratiile. Acum face parte din cei refugiați în Grecia și luptă  cu leucemia. Ca  și în închisoare, mama lui este alături de el. Fratele mai mare  este în grija celorlalte familii de refugiați. Micuțul Nail este în tratament la Atena, așteaptând venirea tatălui lui din Germania, unde li s-a oferit azil. Acesta așteaptă să obțină documentele pentru întregirea familiei.

Nail a fost împreună cu mama sa în închisoarea.  Birgül Koçal, anchetată în cazul afilierii la Mișcarea Hizmet, a fost  reținută. İar Nail avea 4 ani. Acum ei sunt refugiați în Grecia, unde micuțul  luptă cu leucemia.

După ce  mama a fost eliberată din închisoare, ei s-au refugiat în Atena.

Tatăl lui Nail  a primit azil în Germania, dar aștepta să obțină și documentele de întregire a familie. În acest răstimp, un doctor refugiat l-a diagnosticat cu leucemie și s-a început tratamentul.

„Un băiețel refugiat, Nail Koçal, din Turcia  în vârstă de 5 ani a fost diagnosticat cu leucemie. Valorile din sânge erau foarte scăzute, din acest motiv s-a început imediat chimioterapia. ” informație transmisă ziaristului Cevher Guven, printr-un mesaj whatsup de către mama lui Nail, Birgül Koçal.

Birgül Koçal, mama a doi băieți unul în vârstă de 9 și celălalt de 5 ani, în timp ce încercau să făurească o nouă viață, așteptându-și soțul care încerca să obțină  documentele pentru reunirea familiei  în Germania, a văzut vânătăile de pe corpul băiețelului. Primul  diagnostic a fost  pus  de către un doctor azilant din Grecia.

Potrivit lui Cevher Guven ”„În spital i s-au toate investigațiile punându-se diagnosticul de leucemie. Valorile sângelui erau la limita, nu avea voie să călătorească cu avionul, nu avea timp de pierdut nici măcar un minut. Doctorii greci au început imediat chimioterapia.

Birgül Koçal, este în spital cu micuțul Nail așteptând ca acțiunea de reunire a a familiei să se finalizeze cât mai repede.  Băiețelul celălalt în vârstă de 9 ani este în grija unor prieteni, care au statut de refugiat.  Din nefericire tatăl micuțului, deoarece în Germania documentele de întregire nu sunt gata, în aceste momente dificile nu poate fie alături de familie.  Familia îl așteaptă pe tatăl Șaban Koçal să finalizeze formalitățile birocratice  și să vină în Grecia  să fie alături de ei.

Micuțul Nail, chiar dacă a început tratament medical, nu are voie să  călătorească deoarece există riscul apariției unoi infecții sau al unei  hemoragii.” „Vă rog nu -l lăsați singur pe Nail, rugați-vă pentru el”, este mesajul mamei Birgul Kocal, ea așteaptă  ajutor și sprijin din partea oamenilor și a statului german.

https://www.turkishminute.com/2018/06/18/turkish-refugee-father-waits-for-papers-to-visit-son-diagnosed-with-cancer/

 

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.