sâmbătă, martie 6, 2021

COPIL DE 4 ANI, DUPĂ ÎNCHISOARE, BOLNAV DE LEUCEMIE

Nail, un băiețel care la vârsta de 4 ani a făcut cunoștință cu închisoarea (turcia), acum este refugiat în Grecia, unde se luptă cu leucemia.

Nail, la vârsta de 4 ani a  făcut cunoștință cu gratiile. Acum face parte din cei refugiați în Grecia și luptă  cu leucemia. Ca  și în închisoare, mama lui este alături de el. Fratele mai mare  este în grija celorlalte familii de refugiați. Micuțul Nail este în tratament la Atena, așteaptând venirea tatălui lui din Germania, unde li s-a oferit azil. Acesta așteaptă să obțină documentele pentru întregirea familiei.

Nail a fost împreună cu mama sa în închisoarea.  Birgül Koçal, anchetată în cazul afilierii la Mișcarea Hizmet, a fost  reținută. İar Nail avea 4 ani. Acum ei sunt refugiați în Grecia, unde micuțul  luptă cu leucemia.

După ce  mama a fost eliberată din închisoare, ei s-au refugiat în Atena.

Tatăl lui Nail  a primit azil în Germania, dar aștepta să obțină și documentele de întregire a familie. În acest răstimp, un doctor refugiat l-a diagnosticat cu leucemie și s-a început tratamentul.

„Un băiețel refugiat, Nail Koçal, din Turcia  în vârstă de 5 ani a fost diagnosticat cu leucemie. Valorile din sânge erau foarte scăzute, din acest motiv s-a început imediat chimioterapia. ” informație transmisă ziaristului Cevher Guven, printr-un mesaj whatsup de către mama lui Nail, Birgül Koçal.

Birgül Koçal, mama a doi băieți unul în vârstă de 9 și celălalt de 5 ani, în timp ce încercau să făurească o nouă viață, așteptându-și soțul care încerca să obțină  documentele pentru reunirea familiei  în Germania, a văzut vânătăile de pe corpul băiețelului. Primul  diagnostic a fost  pus  de către un doctor azilant din Grecia.

Potrivit lui Cevher Guven ”„În spital i s-au toate investigațiile punându-se diagnosticul de leucemie. Valorile sângelui erau la limita, nu avea voie să călătorească cu avionul, nu avea timp de pierdut nici măcar un minut. Doctorii greci au început imediat chimioterapia.

Birgül Koçal, este în spital cu micuțul Nail așteptând ca acțiunea de reunire a a familiei să se finalizeze cât mai repede.  Băiețelul celălalt în vârstă de 9 ani este în grija unor prieteni, care au statut de refugiat.  Din nefericire tatăl micuțului, deoarece în Germania documentele de întregire nu sunt gata, în aceste momente dificile nu poate fie alături de familie.  Familia îl așteaptă pe tatăl Șaban Koçal să finalizeze formalitățile birocratice  și să vină în Grecia  să fie alături de ei.

Micuțul Nail, chiar dacă a început tratament medical, nu are voie să  călătorească deoarece există riscul apariției unoi infecții sau al unei  hemoragii.” „Vă rog nu -l lăsați singur pe Nail, rugați-vă pentru el”, este mesajul mamei Birgul Kocal, ea așteaptă  ajutor și sprijin din partea oamenilor și a statului german.

https://www.turkishminute.com/2018/06/18/turkish-refugee-father-waits-for-papers-to-visit-son-diagnosed-with-cancer/

 

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

Turcia:Un contrabandist a murit într-un accident rutier suspect

Heysem Topalca, care era cunoscut sub pseudonimul „Comandantul Fantomelor”, a murit într-un accident, fără ca o singură știre despre moartea lui să fie relatată în presa din Turcia.

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.