miercuri, noiembrie 18, 2020

COPIL DE 4 ANI, DUPĂ ÎNCHISOARE, BOLNAV DE LEUCEMIE

Nail, un băiețel care la vârsta de 4 ani a făcut cunoștință cu închisoarea (turcia), acum este refugiat în Grecia, unde se luptă cu leucemia.

Nail, la vârsta de 4 ani a  făcut cunoștință cu gratiile. Acum face parte din cei refugiați în Grecia și luptă  cu leucemia. Ca  și în închisoare, mama lui este alături de el. Fratele mai mare  este în grija celorlalte familii de refugiați. Micuțul Nail este în tratament la Atena, așteaptând venirea tatălui lui din Germania, unde li s-a oferit azil. Acesta așteaptă să obțină documentele pentru întregirea familiei.

Nail a fost împreună cu mama sa în închisoarea.  Birgül Koçal, anchetată în cazul afilierii la Mișcarea Hizmet, a fost  reținută. İar Nail avea 4 ani. Acum ei sunt refugiați în Grecia, unde micuțul  luptă cu leucemia.

După ce  mama a fost eliberată din închisoare, ei s-au refugiat în Atena.

Tatăl lui Nail  a primit azil în Germania, dar aștepta să obțină și documentele de întregire a familie. În acest răstimp, un doctor refugiat l-a diagnosticat cu leucemie și s-a început tratamentul.

„Un băiețel refugiat, Nail Koçal, din Turcia  în vârstă de 5 ani a fost diagnosticat cu leucemie. Valorile din sânge erau foarte scăzute, din acest motiv s-a început imediat chimioterapia. ” informație transmisă ziaristului Cevher Guven, printr-un mesaj whatsup de către mama lui Nail, Birgül Koçal.

Birgül Koçal, mama a doi băieți unul în vârstă de 9 și celălalt de 5 ani, în timp ce încercau să făurească o nouă viață, așteptându-și soțul care încerca să obțină  documentele pentru reunirea familiei  în Germania, a văzut vânătăile de pe corpul băiețelului. Primul  diagnostic a fost  pus  de către un doctor azilant din Grecia.

Potrivit lui Cevher Guven ”„În spital i s-au toate investigațiile punându-se diagnosticul de leucemie. Valorile sângelui erau la limita, nu avea voie să călătorească cu avionul, nu avea timp de pierdut nici măcar un minut. Doctorii greci au început imediat chimioterapia.

Birgül Koçal, este în spital cu micuțul Nail așteptând ca acțiunea de reunire a a familiei să se finalizeze cât mai repede.  Băiețelul celălalt în vârstă de 9 ani este în grija unor prieteni, care au statut de refugiat.  Din nefericire tatăl micuțului, deoarece în Germania documentele de întregire nu sunt gata, în aceste momente dificile nu poate fie alături de familie.  Familia îl așteaptă pe tatăl Șaban Koçal să finalizeze formalitățile birocratice  și să vină în Grecia  să fie alături de ei.

Micuțul Nail, chiar dacă a început tratament medical, nu are voie să  călătorească deoarece există riscul apariției unoi infecții sau al unei  hemoragii.” „Vă rog nu -l lăsați singur pe Nail, rugați-vă pentru el”, este mesajul mamei Birgul Kocal, ea așteaptă  ajutor și sprijin din partea oamenilor și a statului german.

https://www.turkishminute.com/2018/06/18/turkish-refugee-father-waits-for-papers-to-visit-son-diagnosed-with-cancer/

 

Tineri soldați condamnați pe viață, achitați, după 4 ani. Cine plătește durerile bâlciului din Turcia?

Într-o dimineață din mijlocul verii a anului 2016, peste 400 de soldați turci au fost dezbrăcați, înfometați și chinuiți fizic și psihic, fotografiați într-un hambar de cai din Ankara.

Antalya a încheiat sezonul turistic cu 3,3 milioane de vizitatori străini

Majoritatea hotelurilor din Antalya, inima sectorului turistic turcesc ,și-au închis ușile până la următorul sezon de vacanță, care se așteaptă să înceapă...

Pacienți străini COVID-19 care călătoresc în Turcia în ambulanțe aeriene private pentru tratament

Turcia a acceptat pacienții COVID-19 din străinătate care călătoresc în ambulanțe aeriene private la un cost de aproximativ 20.000 de dolari

Primul ministru albanez a plantat copaci pentru Erdoğan

Premierul Edi Rama a plantat copaci în lacul Farka dın apropiere capitalei Tirana, ca parte a inițiativei Turciei de a planta 1.000...

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Drame umane: Deținuții infectați cu COVID-19 în închisorile din Turcia: ”Am fost lăsați aici să murim”

Un deținut a trimis o scrisoare către oficialii turci și către presă, în care a descris condițiile în care trăiesc, raportând  tortura...

Turcia interzice fumatul în locuri publice pentru a preveni răspândirea COVID-19

Ministerul de interne al Turciei a interzis fumatul în locurile publice din întreaga țară pentru a opri răspândirea COVID-19, relatează cotidianul britanic,...