duminică, februarie 25, 2024

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Duster, care a făcut istorie ca cel mai bine vândut SUV din Europa în 2018, va fi produs acum în Turcia, conform Kronos.

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

Modelul SUV al Dacia, care se numără mărcile preferate de automobile din Turcia, a fost produs în România încă de la lansarea sa în 2010.

A treia generație Duster va fi produsă în Bursa. Odată cu producția mașinii în Turcia, prețurile sunt de așteptat să scadă.

200.000 de mașini pe an

Se raportează că capacitatea de producție anuală a fabricii a fost crescută la 500.000. Se presupune că Oyak Renault a alocat 200.000 din capacitatea sa pentru producție Daciei Duster. Capacitatea de producție de 300.000 de unități este rezervată Renault Clio și Mitsubishi Colt.

Privind prețurile noului Duster, mașina este oferită în prezent clienților pentru 609.000 de lire turcești.(29,548 de euro)

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.