duminică, aprilie 21, 2024

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”


Principalul candidat din opoziție, Kemal Kılıçdaroğlu, și-a lansat campania electorală pe 27 martie, cu un videoclip intitulat „Îți promit că primăvara va veni din nou”.

Liderul Partidului Popular Republican (CHP) din Turcia și candidatul la președinție al Alianței Națiunilor din blocul principal de opoziție, Kemal Kılıçdaroğlu, și-a lansat oficial campania electorală cu un videoclip în care a atins mai multe subiecte politice.

Kılıçdaroğlu a folosit recent referiri la venirea primăverii. De exemplu, a început să poarte o brățară specială roșie și albă, care este populară în Balcani ca simbol pentru primirea primăverii în luna martie.

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.

În timp ce a adăugat că promite o „Turcie care crede în știință, artă și viitor”, prestigioasa Universitate Boğaziçi din Turcia, care a intrat pe ordinea de zi cu protestul de lungă durată dintre academicieni și studenți este prezentată în fundal.

„Venim pentru o Turcie care poate cânta cele mai frumoase cântece ale sale. Vă promit că va veni iarăşi primăvara.”, adaugă politicianul, în timp ce în videoclip rulează imagini cu tribunele fotbalului care au ieșit în prim-plan cu sloganurile „demisia guvernului” și concertele anulate în vara anului 2022.

Într-un al doilea videoclip, Kılıçdaroğlu a continuat să folosească tema primăverii pentru a sublinia criza economică în creștere, sărăcia și creșterea imigrației generațiilor tinere în țările occidentale.

Alegerile prezidențiale din Turcia vor avea loc pe 14 mai. Pe lângă Kılıçdaroğlu, candidatul de guvernământ al Alianței Populare, Recep Tayyip Erdoğan, candidatul de extremă-dreapta Alianței ATA, Sinan Ogan, împreună cu fostul membru CHP și lider al Partidului Patria, Muharrem İnce, vor candida pentru această funcție.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.