joi, mai 23, 2024

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături, conform Bianet.org

Semnăturile pot fi depuse până astăzi la ora 20:00. Din unsprezece cereri aprobate, două persoane au putut strânge până acum 100 de mii de semnături.

Muharrem İnce, care a fost candidatul la președinție al Partidului Popular Republican (CHP) în 2018, a strâns 111 mii de semnături până ieri.

Sinan Ogan, fostul membru și deputat al Partidului Mișcării Naționaliste (MHP), care a fost exclus din partid, are peste 107 mii de semnături.

Fatih Erbakan, președintele New Welfare Party, avea până ieri peste 69 de mii de semnături.

Astăzi s-a anunțat până acum că Hacer Foggo, coordonatorul Biroului de Solidaritate împotriva Sărăciei al CHP și fondatorul Rețelei de Sărăcie Adâncă, și Kemal Özkiraz, președintele companiei eurasiatice de cercetare a opiniei, vor fi candidați pentru postul de deputat în cadrul CHP.de

Ce s-a întâmplat în weekend?

Calendarul electoral a mers rapid și în weekend. Mulți și-au făcut cererile pentru candidatura la funcția de deputat în weekend. Printre care și faimosul actor, Kerem Fırtına, care candidează alături de Partidul de Stânga Verde (GLP).

Ferhat Kabaiş, consultant al lui Selahattin Demirtaş, fostul preşedinte al Partidului Popular Democrat (HDP), încarcerat, a depus candidatura la Partidul Stânga Verde (GLP). HDP, care se confruntă cu riscul de închidere, va concura la alegeri conform GLP.

De asemenea, Hasan Cemal, jurnalist proeminent, Zana Farqînî, scriitor, traducător și lingvist kurd, Öztürk Türkdoğan, președintele Asociației pentru Drepturile Omului (İHD), Mehmet Emin Aktar, fost președinte al Baroul Diyarbakır și Yuhanna Aktaș, președintele Uniunii Unității Asiriene din Mardin vor să fie deputați în cadrul GLP.

Consiliul Electoral Suprem a aprobat, în unanimitate, candidaturile prezidențiale ale lui Recep Tayyip Erdoğan și Kemal Kılıçdaroğlu.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei.