miercuri, martie 8, 2023

Cutremurele din Turcia! Aproximativ 2.500 de corpuri neînsuflețite nu au fost identificate

Aproximativ 2.500 de corpuri neînsuflețite care au fost scoase de sub dărâmături, au rămas neidentificate, conform Gazete Duvar.

Președintele Asociației Experților în Medicină Legală (ATUD), Ahmet Hilal a declarat că numărul oficial de morți este de 46.104.

Hilal a subliniat că statul ar trebui să dezvăluie cel puțin în mod transparent câte cadavre neidentificate au fost îngropate până acum, pentru a înlătura speculațiile de pe rețelele de socializare.

După cutremure, cei care nu-și pot găsi rudele în viață sau moarte au încercat să obțină ajutor pe rețelele de socializare. Unele familii au mai mult de o persoană dispărută.

Morminte deschise pentru a lua probe

Potrivit specialistului, cadavrele aduse de rude au fost îngropate din inițiativa procurorilor din cauza lipsei de coordonare și a insuficientei implicări a experților în medicină legală în primele zile.

În unele regiuni, din cauza discrepanței dintre locurile de înmormântare a cadavrelor neidentificate și evidențele funcționarilor din cimitir, au fost deschise unele morminte pentru a preleva probe pentru identificare. Mormintele a 425 de persoane au fost deschise numai în Kahramanmaraş.

Hilal a mai declarat că victimele cutremurului au fost transferate atât în ​​provinciile învecinate, cât și la spitalele din Istanbul și Ankara.

„Cei care au murit în spital s-ar putea să fi fost înmormântați într-un alt oraș. Nu cred că există multe cadavre sub dărâmături, dar este o posibilitate”, explică acesta.

Președintele Asociației Medicale Turce (TTB), Şebnem Korur Fincancı, a explicat situația.

„Sunt puține cazuri în care a fost efectuată o autopsie, deoarece nu a fost posibilă nici din cauza proceselor birocratice, fie a incapacităților tehnice în primele zile. Cu toate acestea, de obicei, cadavrele au fost îngropate după codificarea amprentelor digitale și a altor probe. Prin urmare, rudele și cadavrele neidentificate pot fi comparate în urma unor teste relevante. Astfel încât își vor putea îngropa rudele oriunde doresc dacă vor să-și schimbe locația mormintelor.”, explică Fincancı.

Impresii de la conferința „Mișcarea Hizmet și răspunsurile sale la provocările contemporane”

Evenimentul, care a avut loc imediat după cutremurul care a avut loc în țara noastră și a întristat întreaga lume, a debutat cu un minut de reculegere pentru cetățenii noștri care și-au pierdut viața. 

Este oficial! Iată când vor avea loc alegerile prezidențiale din Turcia

Luna trecută, Erdoğan a declarat stare de urgență de trei luni în 11 provincii afectate de cutremur, iar regiunea încă suferă de cutremurări puternice care fac probabilitatea unei campanii în zonă extrem de improbabilă.

Turcia: Guvernul vrea demolarea bisericii istorice avariată în urma cutremurelor

Potrivit pastorului bisericii, Yohanna Papazoğlu, clădirea, care a fost distrusă în urma unui cutremur în 1872 și reconstruită în 1897, deservește o congregație de 1.900 de creștini ortodocși.

Opoziția a decis! Cine îl înfruntă pe Erdogan la alegerile din 2023?

Alianța Națională din opoziția Turciei a anunțat, pe 6 martie, că liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, va fi candidatul comun pentru viitoarele alegeri prezidențiale.

Turcia: Apel disperat pentru eliberarea mamei copilului bolnav de cancer osos

Mii de turc au cerut autorităților să o elibereze pe mama copilului care suferă de cancer osos, conform Stockholm Center for...

Cutremurele din Turcia! Aproximativ 2.500 de corpuri neînsuflețite nu au fost identificate

Președintele Asociației Experților în Medicină Legală (ATUD), Ahmet Hilal a declarat că numărul oficial de morți este de 46.104.

Momentul impresionant! Câine salvat de sub dărâmături după trei săptămâni de la cutremur

Echipele l-au salvat, miercuri, pe Aleks și l-au dus la Haytap, o asociație turcă de protecție a animalelor din orașul Antakya.

Istanbul. Fără acces pe 9.000 de străzi în cazul unui cutremur

Potrivit proiectului, numărul străzilor în care nu se poate intra în situații de urgență este determinat la 9.073 și se preconizează că aproximativ 3.000 de incendii vor avea loc în tot orașul în urma cutremurului.