duminică, mai 26, 2024

Cutremurele din Turcia! Aproximativ 2.500 de corpuri neînsuflețite nu au fost identificate

Aproximativ 2.500 de corpuri neînsuflețite care au fost scoase de sub dărâmături, au rămas neidentificate, conform Gazete Duvar.

Președintele Asociației Experților în Medicină Legală (ATUD), Ahmet Hilal a declarat că numărul oficial de morți este de 46.104.

Hilal a subliniat că statul ar trebui să dezvăluie cel puțin în mod transparent câte cadavre neidentificate au fost îngropate până acum, pentru a înlătura speculațiile de pe rețelele de socializare.

După cutremure, cei care nu-și pot găsi rudele în viață sau moarte au încercat să obțină ajutor pe rețelele de socializare. Unele familii au mai mult de o persoană dispărută.

Morminte deschise pentru a lua probe

Potrivit specialistului, cadavrele aduse de rude au fost îngropate din inițiativa procurorilor din cauza lipsei de coordonare și a insuficientei implicări a experților în medicină legală în primele zile.

În unele regiuni, din cauza discrepanței dintre locurile de înmormântare a cadavrelor neidentificate și evidențele funcționarilor din cimitir, au fost deschise unele morminte pentru a preleva probe pentru identificare. Mormintele a 425 de persoane au fost deschise numai în Kahramanmaraş.

Hilal a mai declarat că victimele cutremurului au fost transferate atât în ​​provinciile învecinate, cât și la spitalele din Istanbul și Ankara.

„Cei care au murit în spital s-ar putea să fi fost înmormântați într-un alt oraș. Nu cred că există multe cadavre sub dărâmături, dar este o posibilitate”, explică acesta.

Președintele Asociației Medicale Turce (TTB), Şebnem Korur Fincancı, a explicat situația.

„Sunt puține cazuri în care a fost efectuată o autopsie, deoarece nu a fost posibilă nici din cauza proceselor birocratice, fie a incapacităților tehnice în primele zile. Cu toate acestea, de obicei, cadavrele au fost îngropate după codificarea amprentelor digitale și a altor probe. Prin urmare, rudele și cadavrele neidentificate pot fi comparate în urma unor teste relevante. Astfel încât își vor putea îngropa rudele oriunde doresc dacă vor să-și schimbe locația mormintelor.”, explică Fincancı.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri.