sâmbătă, aprilie 13, 2024

Cutremurător! Datele oficiale: Peste 330.000 de persoane reținute și 100.000 închise, de la puciul eșuat

Ministrul turc de interne a declarat că un total de 332.884 de persoane au fost reținute, dintre care 101.000 au fost arestate și închise, de la lovitura de stat eșuată din 2016, conform Turkish Minutes. 

Într-o declarație din timpul unui eveniment care a marcat tentativa de lovitură de stat, Süleyman Soylu a spus că în prezent sunt 19.252 de persoane în închisoare pentru legături cu Mișcarea Gulen.

 „Continuăm lupta împotriva acestei organizații în Turcia și în alte țări și căutăm 24.000 de fugari. Am crescut represiunile împotriva mișcării cu 175 la sută în comparație cu anul trecut, iar numărul persoanelor care au fost arestate a crescut cu 133 la sută”, susține Soylu. 

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan i-a vizat pe adepții Mișcării Gülen, un grup bazat pe credință inspirat de clerul turc, Fethullah Gülen, încă de la investigațiile de corupție din 17-25 decembrie 2013, care l-au implicat pe primul ministru de atunci Erdoğan, membrii familiei sale și cercul său interior. 

Erdoğan a desemnat mișcarea drept organizație teroristă și o campanie de represiune asupra adepților. Mișcarea Gülen neagă cu fermitate implicarea în orice activitate teroristă.

Pe parcursul discursului său, Soylu s-a referit la Mișcarea Gülen drept FETÖ, un termen derogatoriu folosit de guvernul turc. Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Turcia. Fără taxe de drum și transportul public gratuit timp de 9 zile, cu ocazia Ramadan Bayram

În urma unui decret al președintelui Recep Tayyip Erdogan, Ministrului Transporturilor și Comunicațiilor, Abdulkadir Uraloglu, a anunțat drumurile și podurile publice vor fi gratuite timp de nouă zile în Istanbul, Ankara și Izmir.

Antalya: Povestea ciobanului care locuiește de 17 ani singur în munți

Turma de capre a lui Çabuk a fost furată peste noapte, în 2007. Acesta a spus că și-a închis caprele și, când s-a trezit dimineața, nu mai era niciuna.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..