marți, iunie 18, 2024

Proteste la nivel național, după ce un cardiologist a fost ucis de un pacient

Personalul medical din Turcia au ieșit în stradă, după ce au intrat într-o grevă de două zile pentru a protesta împotriva uciderii recente a unui cardiolog în provincia centrală Konya, conform Turkish Minutes.

Ruda unui pacient l-a împușcat, miercuri, pe Ekrem Karakaya, cardiolog la spitalul județean di Konya, și apoi și-a luat viața.

Au existat afirmații conform cărora atacatorul, identificat ca Hacı Mehmet Akçay, l-a ținut pe doctor responsabil pentru moartea mamei sale, care a murit în urma unui atac de cord cu o lună mai devreme.

Grevă de 2 zile

În urma incidentului, Asociația Medicală Turcă (TTB), unul dintre cele mai importante sindicate din domeniul sănătății din Turcia, a lansat o declarație scrisă prin care anunță o grevă de două zile în toată țara, informând cetățenii că serviciile de sănătate vor fi furnizate ca de sărbătorile legale și îndemnându-i să nu încerce să acceseze serviciile de sănătate decât în ​​situații de urgență.

În conformitate cu declarația, zeci de medici și lucrători din domeniul sănătății, inclusiv cei mai mulți membri ai TTB, au intrat în grevă de două zile în diferite provincii, inclusiv Istanbul, Ankara, Çanakkale, Eskişehir, Adıyaman, Bartın, Bursa și Bolu, începând cu ora 09:00.

Moment de reculegere

Grupuri de medici și lucrători din domeniul sănătății au păstrat un minut de reculegere, urmat de o așezare de 15 minute și o declarație de presă, pentru a protesta împotriva uciderii lui Karakaya, acuzând guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) că nu a luat măsurile necesare pentru a-i proteja împotriva actelor de violență și a cerut ministrului Sănătății Fahrettin Koca să demisioneze.

Poliția a intervenit brutal la proteste

Potrivit site-ului de știri, Artı Gerçek, poliția a intervenit într-un protest la Istanbul folosind spray cu piper și formând baricade în încercarea de a împiedica demonstranții să mărșăluiască spre Direcția Provincială de Asistență Sanatică, din İstanbul, din Fatih.

„ Ai de gând să ne omori și pe noi?”, protestatarii au strigat la polițiștii care încercau să disperseze demonstrația.

Un videoclip difuzat de instituțiile de presă locale a arătat, de asemenea, un grup mare de protestatari huiduindu-l pe ministrul Koca la Kayseri, unde a mers pentru a participa la înmormântarea din Karakaya, multe persoane scandând sloganuri cerându-i să demisioneze.

Atacul de miercuri a venit într-un moment în care sute de medici părăsesc Turcia și se mută în străinătate din cauza actelor frecvente de violență și a condițiilor proaste de muncă din țară. Este obișnuit în Turcia ca pacienții sau rudele acestora să atace medicii, cerând să fie tratați imediat sau făcându-i responsabili pentru moartea unui membru al familiei.

Turcia amendează Google cu 14,8 milioane de dolari din cauza unui hotel

autoritatea de concurență a anunțat că va fi aplicată o amendă de 0,0005 la sută din veniturile zilnice ale companiei până când aceasta își va îndeplini unele dintre obligațiile, dar noua amendă a fost aplicată în schimb.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.