vineri, iulie 8, 2022

Proteste la nivel național, după ce un cardiologist a fost ucis de un pacient

Personalul medical din Turcia au ieșit în stradă, după ce au intrat într-o grevă de două zile pentru a protesta împotriva uciderii recente a unui cardiolog în provincia centrală Konya, conform Turkish Minutes.

Ruda unui pacient l-a împușcat, miercuri, pe Ekrem Karakaya, cardiolog la spitalul județean di Konya, și apoi și-a luat viața.

Au existat afirmații conform cărora atacatorul, identificat ca Hacı Mehmet Akçay, l-a ținut pe doctor responsabil pentru moartea mamei sale, care a murit în urma unui atac de cord cu o lună mai devreme.

Grevă de 2 zile

În urma incidentului, Asociația Medicală Turcă (TTB), unul dintre cele mai importante sindicate din domeniul sănătății din Turcia, a lansat o declarație scrisă prin care anunță o grevă de două zile în toată țara, informând cetățenii că serviciile de sănătate vor fi furnizate ca de sărbătorile legale și îndemnându-i să nu încerce să acceseze serviciile de sănătate decât în ​​situații de urgență.

În conformitate cu declarația, zeci de medici și lucrători din domeniul sănătății, inclusiv cei mai mulți membri ai TTB, au intrat în grevă de două zile în diferite provincii, inclusiv Istanbul, Ankara, Çanakkale, Eskişehir, Adıyaman, Bartın, Bursa și Bolu, începând cu ora 09:00.

Moment de reculegere

Grupuri de medici și lucrători din domeniul sănătății au păstrat un minut de reculegere, urmat de o așezare de 15 minute și o declarație de presă, pentru a protesta împotriva uciderii lui Karakaya, acuzând guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) că nu a luat măsurile necesare pentru a-i proteja împotriva actelor de violență și a cerut ministrului Sănătății Fahrettin Koca să demisioneze.

Poliția a intervenit brutal la proteste

Potrivit site-ului de știri, Artı Gerçek, poliția a intervenit într-un protest la Istanbul folosind spray cu piper și formând baricade în încercarea de a împiedica demonstranții să mărșăluiască spre Direcția Provincială de Asistență Sanatică, din İstanbul, din Fatih.

„ Ai de gând să ne omori și pe noi?”, protestatarii au strigat la polițiștii care încercau să disperseze demonstrația.

Un videoclip difuzat de instituțiile de presă locale a arătat, de asemenea, un grup mare de protestatari huiduindu-l pe ministrul Koca la Kayseri, unde a mers pentru a participa la înmormântarea din Karakaya, multe persoane scandând sloganuri cerându-i să demisioneze.

Atacul de miercuri a venit într-un moment în care sute de medici părăsesc Turcia și se mută în străinătate din cauza actelor frecvente de violență și a condițiilor proaste de muncă din țară. Este obișnuit în Turcia ca pacienții sau rudele acestora să atace medicii, cerând să fie tratați imediat sau făcându-i responsabili pentru moartea unui membru al familiei.

Dreptului omului în Turcia: Scrisoare către CEDO și Consiliul Europei

Dreptului omului în Turcia: Scrisoare către CEDO și Consiliul Europei

3 zile de festival gastronomic: Mii de bucureșteni au venit în parcul Titan pentru bunătăți și muzică tradițional turcească

Festivalul Turcesc, care a avut loc în parcul Titan și a durat trei zile, a cucerit gurmanzii și iubitorii de tradiții turcești...

Cutremurător! Datele oficiale: Peste 330.000 de persoane reținute și 100.000 închise, de la puciul eșuat

Într-o declarație din timpul unui eveniment care a marcat tentativa de lovitură de stat, Süleyman Soylu a spus că în prezent sunt 19.252 de persoane în închisoare pentru legături cu Mișcarea Gulen.

Proteste la nivel național, după ce un cardiologist a fost ucis de un pacient

În conformitate cu declarația, zeci de medici și lucrători din domeniul sănătății, inclusiv cei mai mulți membri ai TTB, au intrat în grevă de două zile în diferite provincii, inclusiv Istanbul, Ankara, Çanakkale, Eskişehir, Adıyaman, Bartın, Bursa și Bolu, începând cu ora 09:00.

Turcii nu mai fac față! Unde au ajuns prețurile în luna iulie?

Criza economică din Turcia pune în fiecare zi presiune asupra turcilor. Prețurile crescând de la o zi la alta. Iată la ce nivel au ajuns prețurile în luna iulie.

Turcia: Guvernul îi obligă pe primari să obțină aprobare pentru întâlnirile cu oficialii străni

Noul regulament a atras critici din partea primarului Istanbulului, Ekrem İmamoğlu, care a spus că „astfel de măsuri nu au nicio semnificație în afară de a arăta decăderea managementului central în ochii publicului”.

Numărul vizelor Schengen respinse s-au triplat: Turcia face apel către Consiliul Europei

Potrivit raportului transmis APCE, țările Uniunii Europene au respins 4% din cererile de viză Schengen ale cetățenilor turci în 2014. Dar, această cifră a crescut la 12,7% în 2020, marcând o creștere uimitoare de 300%.

Rata oficială a inflației din Turcia atinge cel mai mare nivel din ultimii 24 de ani

Inflația anuală a Turciei a crescut la un nivel istoric din ultimii două decenii, ajungând la 78,62 la sută în iunie, conform...