marți, aprilie 12, 2022

Cursă cu drone, un sistem de avertizare a calaminăților naturale și un robot ieftin pentru agricultură- printre noutățile Infomatrix 2018

Prima cursă de drone ghidate de elevi va avea loc în România la ce-a de-a XVI- a ediție a competiției Infomatrix 2018. Aceasta este una din noutățile celei mai mari competiții internaționale de proiecte IT desfășurate în țara noastră.

De asemenea, pe lângă competițiile deja tradiționale cu roboți, vor fi prezente în competiție numeroase proiecte prin care elevii pregătesc practic lumea viitorului. Un sistem de alertare înainte de producerea unor calamități naturale (inundații, cutremure, etc) este prezent în competiție, fiind rodul muncii unei echipe de elevi din România. De asemenea, un robort ieftin, ce va putea fi folosit în agricultură, pe terenuri accidentale, va fi de asemenea prezentat în cadrul competiției.

Acesta sunt doar câteva din cele 350 de proiecte care vor fi prezente la competiția internațională de proiecte IT Infomatrix, destinată elevilor și studenților, care va avea loc la București, în perioada 11 aprilie -13 mai 2018.

De asemenea, elevii participanți expun la București zeci de proiecte interesante, printre care roboți realizați cu imprimante 3D realizate tot de elevi, roboți care pot acorda asistență persoanelor cu probleme medicale sau  jucării care-I pot ajuta pe copii să învețe mai ușor programare.

Participanții la Infomatrix 2018 pregătesc deja tehnologia viitorului, iar proiectele pe care le-au adus la concursul de la București ne demonstrează din plin acest lucru.

La cea de-a XVI a ediție a competiției Infomatrix vor participa  peste 700 de elevi , studenți și profesori din 43 de țări, care vor prezenta, în fața juriilor alcătuite din specialiști peste 350 de proiecte la categoriile Programming, Computer Art, HardwareControl, Short Movie, Robotics, Drone, Maze.

Câștigătorii vor fi recompensați cu premii în bani, medaliații cu aur la fiecare categorie urmând să primească 1000 de dolari oferiți de Fundația Lumina Instituții de Învățământ.

De asemenea, în cadrul competiției vor mai fi oferite diverse premii (tablete, telefoane inteligente) oferite de sponsorii competiției.

Sponsorii ediției din acest an sunt : Star Storage, Microsoft, IBM, ASUS, iStyle, PharmaLink, Solid System și StarTech Team. Aceste companii au oferit atât premii cât și specialiști pentru juriile care vor evalua proiectele din cadrul competiției.

Evenimentul, organizat de Fundația Lumina Instituții de Învățământ , va avea loc în perioada 11- 13 mai 2017,  la sediul Școlii Internaționale București.

INFOMATRIX este o competiţie internațională organizată anual în România, începând cu anul 2003. Competiția a fost înființată  pentru a permite celor mai buni studenţi din domeniul IT din întreaga lume să se  cunoască şi să facă schimb de idei prin prezentarea de proiecte IT&C. Partenerii internaționali ai Infomatrix sunt: PBOSEPO – Bosnia and Herzegovina, E(x)plory – Poland, NENC – Ukraine, Seaward Woo College – Hong Kong, Solacyt – Mexico, ATAST – Tunisia, HIBS – Vietnam, ISPO – Indonesia

Obiectivul concursului este să îi încurajeze pe tineri să își folosească imaginația, pasiunea și creativitatea,  pentru a realiza inovații tehnologice care ar putea aduce o schimbare pozitivă în societate. http://infomatrix.ro/

Home – infomatrix

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,