joi, octombrie 22, 2020

Cursă cu drone, un sistem de avertizare a calaminăților naturale și un robot ieftin pentru agricultură- printre noutățile Infomatrix 2018

Prima cursă de drone ghidate de elevi va avea loc în România la ce-a de-a XVI- a ediție a competiției Infomatrix 2018. Aceasta este una din noutățile celei mai mari competiții internaționale de proiecte IT desfășurate în țara noastră.

De asemenea, pe lângă competițiile deja tradiționale cu roboți, vor fi prezente în competiție numeroase proiecte prin care elevii pregătesc practic lumea viitorului. Un sistem de alertare înainte de producerea unor calamități naturale (inundații, cutremure, etc) este prezent în competiție, fiind rodul muncii unei echipe de elevi din România. De asemenea, un robort ieftin, ce va putea fi folosit în agricultură, pe terenuri accidentale, va fi de asemenea prezentat în cadrul competiției.

Acesta sunt doar câteva din cele 350 de proiecte care vor fi prezente la competiția internațională de proiecte IT Infomatrix, destinată elevilor și studenților, care va avea loc la București, în perioada 11 aprilie -13 mai 2018.

De asemenea, elevii participanți expun la București zeci de proiecte interesante, printre care roboți realizați cu imprimante 3D realizate tot de elevi, roboți care pot acorda asistență persoanelor cu probleme medicale sau  jucării care-I pot ajuta pe copii să învețe mai ușor programare.

Participanții la Infomatrix 2018 pregătesc deja tehnologia viitorului, iar proiectele pe care le-au adus la concursul de la București ne demonstrează din plin acest lucru.

La cea de-a XVI a ediție a competiției Infomatrix vor participa  peste 700 de elevi , studenți și profesori din 43 de țări, care vor prezenta, în fața juriilor alcătuite din specialiști peste 350 de proiecte la categoriile Programming, Computer Art, HardwareControl, Short Movie, Robotics, Drone, Maze.

Câștigătorii vor fi recompensați cu premii în bani, medaliații cu aur la fiecare categorie urmând să primească 1000 de dolari oferiți de Fundația Lumina Instituții de Învățământ.

De asemenea, în cadrul competiției vor mai fi oferite diverse premii (tablete, telefoane inteligente) oferite de sponsorii competiției.

Sponsorii ediției din acest an sunt : Star Storage, Microsoft, IBM, ASUS, iStyle, PharmaLink, Solid System și StarTech Team. Aceste companii au oferit atât premii cât și specialiști pentru juriile care vor evalua proiectele din cadrul competiției.

Evenimentul, organizat de Fundația Lumina Instituții de Învățământ , va avea loc în perioada 11- 13 mai 2017,  la sediul Școlii Internaționale București.

INFOMATRIX este o competiţie internațională organizată anual în România, începând cu anul 2003. Competiția a fost înființată  pentru a permite celor mai buni studenţi din domeniul IT din întreaga lume să se  cunoască şi să facă schimb de idei prin prezentarea de proiecte IT&C. Partenerii internaționali ai Infomatrix sunt: PBOSEPO – Bosnia and Herzegovina, E(x)plory – Poland, NENC – Ukraine, Seaward Woo College – Hong Kong, Solacyt – Mexico, ATAST – Tunisia, HIBS – Vietnam, ISPO – Indonesia

Obiectivul concursului este să îi încurajeze pe tineri să își folosească imaginația, pasiunea și creativitatea,  pentru a realiza inovații tehnologice care ar putea aduce o schimbare pozitivă în societate. http://infomatrix.ro/

Home – infomatrix

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească.

Un jurnalist turc renumit a murit

Ziaristul notoriu Bekir Coşkun a murit, ieri, unde se trata într-un spital din Ankara pentru cancer la plămâni, relatează presa turcească.

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Austriei

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

Erdogan declară că este mai mult gaz în Marea Neagră decât se credea

Recep Tayyip Erdogan a declarat, sâmbătă, că un vast câmp de gaze naturale descoperit în Marea Neagră este chiar mai mare decât s-a estimat, relatează Business Times.

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Copiii refugiați sunt izolați pentru că părinții altor elevi cred că au „influență proastă”

Copiii refugiaților sirieni, irakieni și afgani au fost grupați într-o singură școală după ce părinții turci au refuzat să-și trimită copiii la școală pentru că aceștia ar exercita o „influență proastă”,

Fiul unui miner decedat cere despăgubiri restante de 18 ani” Voi continua să lupt pentru familia mea”

Fiul unui miner care a murit în urma unui accident de muncă în urmă cu 18 ani, cere la Ankara daune pentru moartea tatălui său, relatează Duvar English.