sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Cum plănuiește Erdogan să câștige următoarele alegeri: „Avem și zvonuri despre posibile asasinate ”

Două partide din opoziție au făcut declarații șocante despre modul în care președintele turc, Recep Erdogan ar plănui să câștige următoarele alegeri, relatează presa turcească.

Koray Aydın, vicepreședinte al partidului de dreapta, İYİ (partidul bun) a vorbit despre zvonuri de asasinare, în cazul în care actual președinte ar pierde alegerile  din 2023.

 „Avem și zvonuri despre posibile asasinate. Dacă există un astfel de plan, în special cei care conduc țara, vor trebui să răspundă pentru asta în viitor, vor plăti un preț mare, va avea rezultate foarte dureroase. Sunt sigur că dacă treaba nu iese,  vor pune o armă în mâinile anumitor grupuri și vor omorî anumite persoane. Crimele politice … Am astfel de îngrijorări”, a declarat oficial, conform T24.

Pe fondul scăderii susținerii  partidului AKP, aflat la conducere, Aydın l-a sfătuit pe Recep Tayyip Erdoğan să nu mai candideze în 2023.

„Dacă aș fi în locul domnului Erdoğan, nu aș candida la aceste alegeri după 19 ani de administrație pentru că va suferi înfrângerea vieții sale și cu un rezultat foarte trist. Va trebui să plece. Rezultatul este clar, îl așteaptă o înfrângere grea”, a adăugat vicepreședintele.

Conform MetroPoll, 53,7 la sută dintre cetățeni consideră că Partidul Justiție și Dezvoltare (AKP), de la putere, va pierde la următoarele alegeri. 

 „AKP are antecedente”

De asemenea, vicepreşedinte unui alt partid din opoziție, Gelecek Partisi, Selcuk Ozdag, fost deputat AKP, într-o emisiune a Tele1, nu a exclus planurile de asasinare, mai ales că acestea au mai existat în trecut.

„Pe măsură ce ne apropiem de alegeri, este important să ne exprimăm. Vor exista evenimente care vor provoca indignare în societate, pe de o parte, pentru a avertiza. Dar, pe de altă parte, pentru  a strica planurile celor care intenționează să facă acest lucru. AKP are antecedente penale în acest sens.”, a afirmat Ozdag. 

La agerile din iunie 2015, AKP a pierdut majoritatea în parlament, în aceași perioadă au avut loc, timp de 8 luni, atacuri teroriste în mai multe provincii, fiind cel mai grav val de violenţe din Turcia de după anii 90. 

Cel mai sângeros eveniment a fost din 10 octombrie 2015, când 86 de persoane au fost ucise și 186 rănite în urma unei explozii lângă gara centrală din Ankara.

Cu securitatea pusă în pericol, pe 3 decembrie s-au reluat alegeri, iar AKP câștigat.

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...