duminică, aprilie 10, 2022

Cum plănuiește Erdogan să câștige următoarele alegeri: „Avem și zvonuri despre posibile asasinate ”

Două partide din opoziție au făcut declarații șocante despre modul în care președintele turc, Recep Erdogan ar plănui să câștige următoarele alegeri, relatează presa turcească.

Koray Aydın, vicepreședinte al partidului de dreapta, İYİ (partidul bun) a vorbit despre zvonuri de asasinare, în cazul în care actual președinte ar pierde alegerile  din 2023.

 „Avem și zvonuri despre posibile asasinate. Dacă există un astfel de plan, în special cei care conduc țara, vor trebui să răspundă pentru asta în viitor, vor plăti un preț mare, va avea rezultate foarte dureroase. Sunt sigur că dacă treaba nu iese,  vor pune o armă în mâinile anumitor grupuri și vor omorî anumite persoane. Crimele politice … Am astfel de îngrijorări”, a declarat oficial, conform T24.

Pe fondul scăderii susținerii  partidului AKP, aflat la conducere, Aydın l-a sfătuit pe Recep Tayyip Erdoğan să nu mai candideze în 2023.

„Dacă aș fi în locul domnului Erdoğan, nu aș candida la aceste alegeri după 19 ani de administrație pentru că va suferi înfrângerea vieții sale și cu un rezultat foarte trist. Va trebui să plece. Rezultatul este clar, îl așteaptă o înfrângere grea”, a adăugat vicepreședintele.

Conform MetroPoll, 53,7 la sută dintre cetățeni consideră că Partidul Justiție și Dezvoltare (AKP), de la putere, va pierde la următoarele alegeri. 

 „AKP are antecedente”

De asemenea, vicepreşedinte unui alt partid din opoziție, Gelecek Partisi, Selcuk Ozdag, fost deputat AKP, într-o emisiune a Tele1, nu a exclus planurile de asasinare, mai ales că acestea au mai existat în trecut.

„Pe măsură ce ne apropiem de alegeri, este important să ne exprimăm. Vor exista evenimente care vor provoca indignare în societate, pe de o parte, pentru a avertiza. Dar, pe de altă parte, pentru  a strica planurile celor care intenționează să facă acest lucru. AKP are antecedente penale în acest sens.”, a afirmat Ozdag. 

La agerile din iunie 2015, AKP a pierdut majoritatea în parlament, în aceași perioadă au avut loc, timp de 8 luni, atacuri teroriste în mai multe provincii, fiind cel mai grav val de violenţe din Turcia de după anii 90. 

Cel mai sângeros eveniment a fost din 10 octombrie 2015, când 86 de persoane au fost ucise și 186 rănite în urma unei explozii lângă gara centrală din Ankara.

Cu securitatea pusă în pericol, pe 3 decembrie s-au reluat alegeri, iar AKP câștigat.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,