marți, decembrie 7, 2021

Cum plănuiește Erdogan să câștige următoarele alegeri: „Avem și zvonuri despre posibile asasinate ”

Două partide din opoziție au făcut declarații șocante despre modul în care președintele turc, Recep Erdogan ar plănui să câștige următoarele alegeri, relatează presa turcească.

Koray Aydın, vicepreședinte al partidului de dreapta, İYİ (partidul bun) a vorbit despre zvonuri de asasinare, în cazul în care actual președinte ar pierde alegerile  din 2023.

 „Avem și zvonuri despre posibile asasinate. Dacă există un astfel de plan, în special cei care conduc țara, vor trebui să răspundă pentru asta în viitor, vor plăti un preț mare, va avea rezultate foarte dureroase. Sunt sigur că dacă treaba nu iese,  vor pune o armă în mâinile anumitor grupuri și vor omorî anumite persoane. Crimele politice … Am astfel de îngrijorări”, a declarat oficial, conform T24.

Pe fondul scăderii susținerii  partidului AKP, aflat la conducere, Aydın l-a sfătuit pe Recep Tayyip Erdoğan să nu mai candideze în 2023.

„Dacă aș fi în locul domnului Erdoğan, nu aș candida la aceste alegeri după 19 ani de administrație pentru că va suferi înfrângerea vieții sale și cu un rezultat foarte trist. Va trebui să plece. Rezultatul este clar, îl așteaptă o înfrângere grea”, a adăugat vicepreședintele.

Conform MetroPoll, 53,7 la sută dintre cetățeni consideră că Partidul Justiție și Dezvoltare (AKP), de la putere, va pierde la următoarele alegeri. 

 „AKP are antecedente”

De asemenea, vicepreşedinte unui alt partid din opoziție, Gelecek Partisi, Selcuk Ozdag, fost deputat AKP, într-o emisiune a Tele1, nu a exclus planurile de asasinare, mai ales că acestea au mai existat în trecut.

„Pe măsură ce ne apropiem de alegeri, este important să ne exprimăm. Vor exista evenimente care vor provoca indignare în societate, pe de o parte, pentru a avertiza. Dar, pe de altă parte, pentru  a strica planurile celor care intenționează să facă acest lucru. AKP are antecedente penale în acest sens.”, a afirmat Ozdag. 

La agerile din iunie 2015, AKP a pierdut majoritatea în parlament, în aceași perioadă au avut loc, timp de 8 luni, atacuri teroriste în mai multe provincii, fiind cel mai grav val de violenţe din Turcia de după anii 90. 

Cel mai sângeros eveniment a fost din 10 octombrie 2015, când 86 de persoane au fost ucise și 186 rănite în urma unei explozii lângă gara centrală din Ankara.

Cu securitatea pusă în pericol, pe 3 decembrie s-au reluat alegeri, iar AKP câștigat.

Jurnalist arestat pentru interviu în stradă.„Atâta timp cât tăcem, ei vor continua să fure.”

Jurnalist arestat pentru interviu în stradă.„Atâta timp cât tăcem, ei vor continua să fure.”

Ministrul Finanțelor a demisionat, după prăbușirea monedei. Pe cine a numit Erdogan noul ministru?

Erdogan l-a numit în funcție pe Nureddin Nebati, care era viceministru, potrivit unui anunț publicat în Monitorul Oficial.

10 foști cadeți au fost eliberați după cinci ani de la puciul eșuat. 24 sunt încă închiși

Zece foști cadeți militari care au fost închiși în renumita închisoare Silivri, din Istanbul de mai bine de cinci ani sub acuzații de lovitură de stat au fost eliberați printr-o decizie judecătorească

Raport din Anglia: Armata din Trucia folosește un algoritm pentru a „persecuta” guleniștii

Raport din Anglia: Armata din Trucia folosește un algoritm pentru a „persecuta” guleniștii

Erdogan vorbește din nou. Dolarul se apropie de 14 lire

Erdogan vorbește din nou. Dolarul se apropie de 14 lire

Turcia: Nume la biscuiți schimbați din motive de discriminare rasială

Turcia: Nume la biscuiți schimbați din motive de discriminare rasială

Val de critici, după ce președinția a cerut ca „Türkiye” să fie marcă internațională

Președinția Turciei urmărește să promoveze utilizarea cuvântului „Türkiye” în locul echivalentului său în limba străină în tranzacțiile internaționale, declanșând o dezbatere aprinsă pe rețelele sociale, conform Turkish Minutes.

2 sate din Turcia pe lista celor mai frumoase sate ale ONU

2 sate din Turcia pe lista celor mai frumoase sate ale ONU