sâmbătă, decembrie 2, 2023

Criza imobiliară din Turcia: Spațiile de lucru nefolosite vor fi transformate în locuințe

Ministrul Mediului și Urbanizării, Murat Kurum, anunțat că birourile nefolosite vor fi transformate în locuințe rezidențiale pentru a face față crizei imobiliare în creșterea din Turcia, conform Duvar English.

Într-o postare de pe Twitter, instituția a afirmat că o astfel de mutare va crea 50 de apartamente noi și că regulamentul relevant a fost emis în încercarea de a găsi o soluție la situația actuală.

Murat Kurum a adăugat că există 4 milioane de metri pătrați de spații de birouri care „nu pot fi închiriate sau vândute din cauza ofertei în exces” și că aceste spații de birouri vor fi transformate în locuințe rezidenți.

Creșterea prețurilor locuințelor și a chiriilor i-au lăsat pe turci într-o situație dificilă în acest an, mulți dintre ei neputându-și plăti chiriile și forțați să se mute.

Parlamentul a adoptat în iunie un nou regulament care limitează majorările chiriilor la maximum 25% până în iulie 2023.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.