miercuri, august 31, 2022

Rușii se bat pe casele din Turcia: 1.000 de proprietăți cumpărate în ultima lună

Numărul rușilor care au cumpărat case în Turcia a crescut în ultimele luni, mai ales în urma  invaziei din Ucraina, relatează Ahval news.

Rob Minto într-un raport publicat, marți, în Newsweek a subliniat că 1.000 de proprietăți au fost cumpărate în Turcia de ruși în iulie, reprezentând peste 25 la sută din cumpărătorii străini din această lună.

Numărul rușilor care au cumpărat proprietăți în Turcia a crescut, după invazia din Ucraina.

De când Rusia a invadat Ucraina, achizițiile rusești de proprietăți turcești au crescut dramatic, depășind cumpărătorii din Iran și Irak.

Vânzările totale către ruși în perioada aprilie-iulie a anului trecut au fost de 1.186 de proprietăți, reprezentând opt procente din vânzările externe. În 2022, acest număr pentru aceeași perioadă de patru luni a crescut la 5.342.

Rușii pot obține cetățenie turcă

Una dintre atracțiile cumpărării proprietății turcești este faptul că pot obține și cetățenia turcă ca parte a pachetului.

În aprilie, guvernul Turciei a majorat prețul prag al proprietății care conferă cetățenia. Străinii trebui să plătească 400.000 de dolari pentru o proprietate și să se angajeze să o păstreze timp de cel puțin trei ani pentru a obține un pașaport turc.

Anterior, cifra era de 250.000 de dolari. Înainte de 2017, era de 1 milion de dolari, dar a fost redus în 2017 pentru a atrage mai mulți cumpărători străini.

Ca răspuns, numărul total de cumpărători străini de pe piața imobiliară din Turcia a trecut de la 22.400 în 2017 la 40.000 în 2018. Totalul a scăzut în timpul pandemiei, dar în 2021 a fost de aproape 60.000. Deja în 2022 au fost aproape 40.000 de cumpărători străini în total.

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita.