duminică, aprilie 14, 2024

Criza imobiliara din Turcia. Kılıçdaroğlu promite că va interzice vânzările de case către străini

Principalul candidat pentru președinție din opoziție, Kemal Kılıçdaroğlu, a lansat un nou videoclip în care explică proiectele pentru criza locuințelor din țară, conform Gazete Duvar.

Într-un nou videoclip distribuit pe 29 aprilie, intitulat „Chiriile” Kılıçdaroğlu a spus că va interzice vânzările de case către străini, dacă va fi ales președinte.

„Această rușine se va termina. Într-un an, prețurile chiriilor au crescut cu 197 la sută. În timp ce salariul minim este de 8.500 de lire, chiria medie a unei case este de 7.400 de lire.”, afirmă politicianul, susținând că excesivă creștere a chiriilor au loc din cauza „capitalismului lui Erdogan”.

„Nici un singur străin nu va putea cumpăra o casă înainte de a rezolva problema locuinței poporului nostru. Nu voi lăsa un străin să cumpere imobilele de care poporul meu are nevoie pentru adăpost. Această rușine se va sfârși”.

Kılıçdaroğlu trimite refugiații acasă

Kılıçdaroğlu a mai declarat că nu-i pasă să fie numit discriminator sau rasist și a adăugat:

„Când trimitem refugiații în țările lor de origine în doi ani, prețurile caselor se vor stabiliza”.

25 la sută mai puțini proprietari

Kılıçdaroğlu a mai spus că Administrația pentru Dezvoltarea Locuințelor (TOKİ) a fost folosită în alte scopuri decât scopul propus.

„TOKİ, care a construit peste un milion de case în cei 15 ani dintre 1984-1999, a construit doar 506.861 de case în ultimii 20 de ani”.

Kılıçdaroğlu a declarat că guvernul a folosit TOKİ pentru patronaj și pentru a transfera resursele statului către grupurile de afaceri aliate, mai degrabă decât să ofere locuințe pentru săraci.

Politicianul a reamintit, de asemenea, că rata proprietății locuințelor a scăzut de la 75% în 2002 la 55% în prezent și a propus un proiect de locuințe sociale pentru a oferi locuințe la prețuri accesibile cetățenilor cu venituri mici.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești