marți, aprilie 16, 2024

Chiria medie lunară în Istanbul depășește 13.000 de lire. Care este cel mai scump cartier

Chiria medie lunară în Istanbul a depășit 13.000 de lire, deși aproape jumătate din populație câștigă salariul minim de 8.506 de lire, conform Gazete Duvar.

Potrivit unui sondaj al unei platforme imobiliare, chiriile au marcat o creștere de 11 la sută pe o bază lunară în martie și de 140 la sută pe o bază anuală.

Sondajul a oferit, de asemenea, informații cu privire la districtele „cel mai scumpe” și „cel mai puțin costisitoare” în ceea ce privește închirierea.

Cel mai scump cartiere

Sariyer are cele mai mari chirii, deoarece doar un apartament de 36 de metri pătrați poate fi închiriat cu 10.000 de lire în district.

Cu aceeaşi chirie se poate închiria un apartament de 39 de metri pătraţi în cartierul Beşiktaş. Pe listă au urmat raioanele Beyoğlu, Kadıköy și Șișli.

Cel mai ieftin cartier

Silivri are cele mai mici costuri de închiriere. Cu 10.000 de lire, turcii pot închiria un apartament cu 167 de metri pătrați. Silivri a fost urmat de Arnavutköy cu 152 de metri pătrați, Çatalca cu 145 de metri pătrați, Sultanbeyli cu 139 de metri pătrați și Sultangazi cu 130 de metri pătrați.

În martie, pragul de sărăcie al Turciei pentru o familie de patru persoane a depășit 31.241 de lire, în timp ce pragul foametei a fost înregistrat la 9.591 de lire, potrivit cercetărilor Confederației Sindicatelor Turce (Türk-İş). Un muncitor cu salariul minim câștigă doar 8.506 de lire.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.