vineri, iulie 19, 2024

Chiria medie lunară în Istanbul depășește 13.000 de lire. Care este cel mai scump cartier

Chiria medie lunară în Istanbul a depășit 13.000 de lire, deși aproape jumătate din populație câștigă salariul minim de 8.506 de lire, conform Gazete Duvar.

Potrivit unui sondaj al unei platforme imobiliare, chiriile au marcat o creștere de 11 la sută pe o bază lunară în martie și de 140 la sută pe o bază anuală.

Sondajul a oferit, de asemenea, informații cu privire la districtele „cel mai scumpe” și „cel mai puțin costisitoare” în ceea ce privește închirierea.

Cel mai scump cartiere

Sariyer are cele mai mari chirii, deoarece doar un apartament de 36 de metri pătrați poate fi închiriat cu 10.000 de lire în district.

Cu aceeaşi chirie se poate închiria un apartament de 39 de metri pătraţi în cartierul Beşiktaş. Pe listă au urmat raioanele Beyoğlu, Kadıköy și Șișli.

Cel mai ieftin cartier

Silivri are cele mai mici costuri de închiriere. Cu 10.000 de lire, turcii pot închiria un apartament cu 167 de metri pătrați. Silivri a fost urmat de Arnavutköy cu 152 de metri pătrați, Çatalca cu 145 de metri pătrați, Sultanbeyli cu 139 de metri pătrați și Sultangazi cu 130 de metri pătrați.

În martie, pragul de sărăcie al Turciei pentru o familie de patru persoane a depășit 31.241 de lire, în timp ce pragul foametei a fost înregistrat la 9.591 de lire, potrivit cercetărilor Confederației Sindicatelor Turce (Türk-İş). Un muncitor cu salariul minim câștigă doar 8.506 de lire.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.