vineri, ianuarie 15, 2021

Covid-19:Turcia trimite ajutoare în Italia și Spania

O aeronavă militară turcească care transporta ajutor medical a plecat din capitala Ankara spre Italia și Spania, țările cel mai grav afectate de coronavirus, informează Hurriyet Daily News.

Într-un comunicat, Ministrul Apărării din Turcia a declarat că măștile de protecție pentru față și ochi, salopeta și lichide anti-bacteriene au fost trimise cărtre cele două țări.

„Materialele de sănătate pregătite pentru a combate COVID-19 împreună, și cu speranțele de a vedea zile mai strălucitoare, au fost trimise pe ruta către Spania și Italia de avioane de tip A-400M aparținând Forțelor armate turce”, se arată în comunicat.

Pe cutii a apărut au fost scrise și un citat din poetul Mevlana Jalaluddin Rumi, care a fost tradus în italiană și spaniolă.

„Există speranță după disperare și mult soare după întuneric.”

Numărul de decese din Italia a ajuns la 12.428 la 31 martie, cel mai mare din lume.

Numărul de decese din Spania este de 8.189.

COVID-19: Turcia ar putea elimina restricțiile pe 15 februarie

Membrul Necmi İlhan susține că numărul pacienților cu COVID-19 a înregistrat o scădere bruscă în ultima lună în urma măsurilor de prevenire impuse.

Turcia deschide anchetă și suspendă nouă regulă a WhatsApp

Autoritatea turcă pentru concurență a deschis, luni, o anchetă cu privire la Facebook și WhatsApp.

Turcia:Condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare

Liderul unui cultului și controversatul autor Adnan Oktar, cunoscut și sub numele de Harun Yahya a fost judecat, împreună cu alți 235 de inculpați în fața instituțiilor de executare penală Silivri, din Istanbul.

VIDEO. Comentariu integral la adresa lui Șumudică: “Țigănie… Hai să spun cerșător!”

Comentatorul turc, Erman Toroglu a stârnit un val de controverse după ce a criticat declarațiile de presă a antrenorului român, Marius Șumudică

Închisorile pline de jurnaliști.Erdogan:“ Nu vom renunța niciodată la libertatea presei”

Într-o declarație publicată de Direcția Prezidențială a Comunicațiilor, Erdoğan a afirmat că susține libertatea presei de Ziua Națională a Jurnaliștilor.

Turcia a interzis reclamele pentru platformele de socializare, inclusiv Facebook

Turcia a interzis reclame pentru campaniile de social media ca parte a noii reglementări privind social media,

Victimă a epurării guvernului turc îngropată în grabă. Soțul încarcerat nu a avut voie să participe la înmormântare

O fostă profesoară concediată de la locul de muncă prin decret a murit, pe 12 ianuarie, din cauza mai multor probleme de sănătate și a fost îngropată în grabă fără să-i ofere soțului ei încarcerat posibilitatea de a participa la înmormântarea ei,

Cetățean anchetat că l-ar fi jignit pe ministrul de interne: “Taci, chelule”

După ce avocatul Tugay Bek a fost acuzat că a „insultat un oficial public”, unul dintre clienții lui este anchetat că a afirmat că ministrul de Interne Süleyman Soylu este o „persoana cu chelie”.