duminică, aprilie 10, 2022

Covid-19:Turcia trimite ajutoare în Italia și Spania

O aeronavă militară turcească care transporta ajutor medical a plecat din capitala Ankara spre Italia și Spania, țările cel mai grav afectate de coronavirus, informează Hurriyet Daily News.

Într-un comunicat, Ministrul Apărării din Turcia a declarat că măștile de protecție pentru față și ochi, salopeta și lichide anti-bacteriene au fost trimise cărtre cele două țări.

„Materialele de sănătate pregătite pentru a combate COVID-19 împreună, și cu speranțele de a vedea zile mai strălucitoare, au fost trimise pe ruta către Spania și Italia de avioane de tip A-400M aparținând Forțelor armate turce”, se arată în comunicat.

Pe cutii a apărut au fost scrise și un citat din poetul Mevlana Jalaluddin Rumi, care a fost tradus în italiană și spaniolă.

„Există speranță după disperare și mult soare după întuneric.”

Numărul de decese din Italia a ajuns la 12.428 la 31 martie, cel mai mare din lume.

Numărul de decese din Spania este de 8.189.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.