miercuri, octombrie 14, 2020

Covid-19:Turcia trimite ajutoare în Italia și Spania

O aeronavă militară turcească care transporta ajutor medical a plecat din capitala Ankara spre Italia și Spania, țările cel mai grav afectate de coronavirus, informează Hurriyet Daily News.

Într-un comunicat, Ministrul Apărării din Turcia a declarat că măștile de protecție pentru față și ochi, salopeta și lichide anti-bacteriene au fost trimise cărtre cele două țări.

„Materialele de sănătate pregătite pentru a combate COVID-19 împreună, și cu speranțele de a vedea zile mai strălucitoare, au fost trimise pe ruta către Spania și Italia de avioane de tip A-400M aparținând Forțelor armate turce”, se arată în comunicat.

Pe cutii a apărut au fost scrise și un citat din poetul Mevlana Jalaluddin Rumi, care a fost tradus în italiană și spaniolă.

„Există speranță după disperare și mult soare după întuneric.”

Numărul de decese din Italia a ajuns la 12.428 la 31 martie, cel mai mare din lume.

Numărul de decese din Spania este de 8.189.

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat,

Cuplu torturat cu electroșocuri: Polițiștii au scris „trădător” pe fruntea soțului

Un cuplu a fost torturat de către poliția turcă cu electroșocuri în timpul detenției lor de 14 zile, potrivit femeii.

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Humanitas Cișmigiu a lansat cartea scriitorului turc, Ahmet Altan„Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat”

Librăria Humanitas de la Cișmigiu a lansat, vineri, cartea”Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat” a scriitorului turc, Ahmet Altan, închis după gratii de mai bine de patru ani, sub represiunile guvernului turc.

COVID-19 a ajuns în Turcia cu o lună înainte ca guvernul să raporteze primele cazuri

Partidul Republican Popular (CHP) a acuzat guvernul turc că nu a raportat cazuri suspecte de COVID-19 în februarie, cu o lună înainte...

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

Turcia: Școlile și-au deschis porțile în a două etapă a planului educațional

Școlile s-au deschis, pe 12 octombrie, pentru cursurile față în față conform etapei a doua a planului educațional al Turciei, relatează presa turcească.

Un ONG cere Regatului Unit sancționarea oficialilor turci

Un grup pentru drepturile omului cu sediul în Regatul Unit a lansat o campanie de sancționare a oficialilor turci implicați în încălcări ale drepturilor omului drept în temeiul noilor reglementări,