duminică, aprilie 10, 2022

Covid19: Turcii s-au adunat la coadă după ce o bancă a decis să acorde împrumuturi

Decizia unei băncii de stat din Turcia de a acorda împrumuturi în numerar a condus la cozi masive, ceea ce crește riscul de răspândire a virusului, conform Gazete Duvar.

Halkbank, cea de-a doua cea mai mare bancă din Turcia, administrată de stat a decis să oferă cumpărătorilor 25.000 de TL în împrumuturi în numerar, ca parte a luptei împotriva loviturii economice creată de coronavirus.

Consultantul economic,  Meriç Dıraz a avertizat că atâta timp cât cererile  pentru aceste împrumuturi vor continua, atât clienții, cât și personalul bancar prezintă un mare risc de a infectare.

„Din păcate, această situație face izolarea socială imposibilă. Procesul de acordare a împrumuturilor implică un contact față în față între angajați și clienți. Au existat linii de așteptare  lungi la bănci și trebuie să se ia măsuri de precauție ”, a afirmat Dıraz.

Mai mult, Dıraz a criticat inițiativa pe motiv că statul încearcă să remedieze criza economice a țării prin îndatorarea a consumatorilor.

„ Întrucât nu există bani [în Turcia], ei cred că pot trece prin această criză, îndemnându-i pe oamenii să facă  datorii. Din păcate, oameni care sunt sacrificați. Personalul [băncii] care este în contact cu clientul prezintă un mare risc ”, a susținut Dıraz.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.