vineri, decembrie 25, 2020

Covid19: Turcii s-au adunat la coadă după ce o bancă a decis să acorde împrumuturi

Decizia unei băncii de stat din Turcia de a acorda împrumuturi în numerar a condus la cozi masive, ceea ce crește riscul de răspândire a virusului, conform Gazete Duvar.

Halkbank, cea de-a doua cea mai mare bancă din Turcia, administrată de stat a decis să oferă cumpărătorilor 25.000 de TL în împrumuturi în numerar, ca parte a luptei împotriva loviturii economice creată de coronavirus.

Consultantul economic,  Meriç Dıraz a avertizat că atâta timp cât cererile  pentru aceste împrumuturi vor continua, atât clienții, cât și personalul bancar prezintă un mare risc de a infectare.

„Din păcate, această situație face izolarea socială imposibilă. Procesul de acordare a împrumuturilor implică un contact față în față între angajați și clienți. Au existat linii de așteptare  lungi la bănci și trebuie să se ia măsuri de precauție ”, a afirmat Dıraz.

Mai mult, Dıraz a criticat inițiativa pe motiv că statul încearcă să remedieze criza economice a țării prin îndatorarea a consumatorilor.

„ Întrucât nu există bani [în Turcia], ei cred că pot trece prin această criză, îndemnându-i pe oamenii să facă  datorii. Din păcate, oameni care sunt sacrificați. Personalul [băncii] care este în contact cu clientul prezintă un mare risc ”, a susținut Dıraz.

Managerul unui spital a pus 2 asistente să scrie de 500 de ori “’Sunt proastă”

Un scandal a izbucnit după ce un manager a pus două asistente medicală să-și ceară scuze și să scrie de 500 de ori:”Sunt proastă”, informează T24.con

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.

Protest pe Twitter împotriva hărțuirii sexuale și perchezițiilor ilegale:” Bebelușii căutați în scutece”

Utilizatorii de Twitter din Turcia au protestat împotriva hărțuirea sexuală a femeilor și perchezițiile ilegale, după ce un activist faimos a pornit o campanie, relatează Turkish Minutes.

Istanbul: O linie de metrou va fi construită către moscheea preferată a lui Erdogan

Conform, Monitorului Oficial, de pe 17 decembrie, ministerul va construi calea ferată până la moscheea Grand Çamlıca, care a fost finalizată în 2019.

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News

Turcia va primi 3 milioane de doze de vaccin săptămâna aceasta

Turcia va primi primul lot de 3 milioane de doze de vaccin contra COVID-19 săptămâna aceasta.

Peste 120.000 de minori anchetați pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan. Aprope 3000 au fost pedepsiți

Peste 120.000 de minori au fost anchetați pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, conform Duvar English.Un total de...

Turcia a refuzat eliberarea unui ofițer care suferă de scleroză multiplă

Mustafa Özcan Çay care a fost un ofițer militar decorat de către NATO, ulterior condamnat pentru acuzații de lovitură de stat, se află încă după gratii în ciuda incapacității sale de a îndeplini chiar și cele mai elementare sarcini, cum ar fi să mănânce, să bea și să folosească baia fără asistență.