vineri, ianuarie 1, 2021

Turcia: Primul medic a decedat din cauza Covid-19

Primul medic infectat cu Covid-19 și-a pierdut viața, pe 1 aprilie, în Istanbul, relatează portalul de știri Bianet.

Medicul renumit, Cemil Tascioglu lucra la Facultatea de Medicină din Istanbul și s-a îngrijit de primul pacient confirmat cu Covid-19 din Turcia, care a decedat pe 17 martie, în aceași zi când medicul a fost testat pozitiv. 

Vestea morții sale a fost anunțată de către fiul său, Onur Tașçıoğlu, printr-o postare de pe Twitter. 

„L-am pierdut pe iubitul meu tată prof. Dr. Cemil Tașçıoğlu. Fie ca sufletul său să se odihnească în pace”, a scris Onur Tașçıoğlu.

Studenții tăi te așteaptă”

Cu două zile înainte de moartea sa, un videoplic de solidaritate a fost distribuit pe contul de Twitter al Facultății de Medicină a Universității İstanbul.

„Mii de studenți ai cărora le-ați atins sufletele vă așteaptă să vă treziți. Avem povești pentru a termina împreună, avem încă atât de multe de învățat de la tine. Familia ta te așteaptă, domnule profesor. Inimile și rugăciunile noastre sunt cu tine … Avem norocul să te avem, prof. Cemil”, au transmis studenții.

Peste 600 de infectării în domeniul medical

Ministrul turc al sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat, miercuri, că peste 600 de lucrători din domeniul sănătății au fost infectați cu coronavirus.

„Numărul prietenilor noștri, al asistenților medicali sau al altor cadre medicale afectate de noul coronavirus este mare. Această cifră, pe care o anunț cu reticență este 601 ”, a declarat ministrul la o conferință de presă.

Cel mai multe cazuri într-o zi

63 de oameni au murit și 2.148 de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19 în ultimele 24 de ore. Astfel, Turcia a înregistrează cel mai mare număr de decese într-o singură zi. 

Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com

Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.