duminică, aprilie 10, 2022

COVID-19: Turcia extinde vaccinarea pentru toate persoanele angajate

Ministrul turc al sănătății a anunțat că Turcia va începe vaccinarea COVID-19 tuturor angajaților,  începând cu 15 iunie, conform Turkish Minutes.

Fahrettin Koca a făcut declarații, pe 14 iunie, pe contul său de Twitter despre următoarea etapă de vaccinare, în care angajații pot beneficia fără programare.

„O nouă etapă începe mâine pentru toți lucrătorii și funcționarii publici. Toți angajații înregistrați în SGK [Instituția de securitate socială] vor putea să se vaccineze.” a scris Koca.

Pe 14 iunie, Turcia a administrat peste 781.000 de doze de vaccin, care a marcat cele mai mari număr de vaccinări într-o zi, potrivit Ministerului Sănătății.

Turcia a administrat peste 34,49 milioane de doze de vaccinuri COVID-19 de când a lansat campanie de vaccinare la mijlocul lunii ianuarie.Peste 20,73 milioane de persoane au primit primele doze, în timp ce aproape 13,76 milioane au fost completat vaccinarea, potrivit datelor ministerului.

Turcia a raportat pe 14 iunie 5.626 de noi cazuri de coronavirus și 74 de decese cauzate de virus. Numărul de cazuri noi pe 15 iunie a fost de 5.012.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca