joi, iulie 18, 2024

Turcia: O femeie vrea să schimbe numele fiul ei, Recep Tayyip, dar se teme de repercursiuni

O femeie a susținut că vrea să schimbe numele copilului său, Recep Tayyip, dar nu poate din cauza că se teme să nu fie pedepsită, conform unui raport al principalului partid din opoziție, citează Duvar English.

Partidul Popular Republican (CHP) a pregătit un raport după ce a vizitat provincia Çankırı, din Anatolia Centrală cu o delegație de 40 de membri la începutul acestei luni pentru a asculta plângerile oamenilor.

În timpul vizitei, o persoană a declarat delegației CHP că obișnuia să voteze Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) la guvernare și, prin urmare, și-a numit fiul după numele președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

„Acum regret. Vreau să schimb numele fiului meu, dar oficialii au spus că dacă îi schimbăm numele, vom fi pedepsiți. De aceea nu îl putem schimba”, a spus femeia , potrivit raportului.

La scurt timp după raport, Biroul Guvernatorului Çankırı a lansat o declarație pentru a nega incidentul.

„Nu a fost depusă nicio astfel de cerere oficială la oficiile noastre de registru”, se arată în declarația biroului.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.