miercuri, aprilie 13, 2022

Turcia: O femeie vrea să schimbe numele fiul ei, Recep Tayyip, dar se teme de repercursiuni

O femeie a susținut că vrea să schimbe numele copilului său, Recep Tayyip, dar nu poate din cauza că se teme să nu fie pedepsită, conform unui raport al principalului partid din opoziție, citează Duvar English.

Partidul Popular Republican (CHP) a pregătit un raport după ce a vizitat provincia Çankırı, din Anatolia Centrală cu o delegație de 40 de membri la începutul acestei luni pentru a asculta plângerile oamenilor.

În timpul vizitei, o persoană a declarat delegației CHP că obișnuia să voteze Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) la guvernare și, prin urmare, și-a numit fiul după numele președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

„Acum regret. Vreau să schimb numele fiului meu, dar oficialii au spus că dacă îi schimbăm numele, vom fi pedepsiți. De aceea nu îl putem schimba”, a spus femeia , potrivit raportului.

La scurt timp după raport, Biroul Guvernatorului Çankırı a lansat o declarație pentru a nega incidentul.

„Nu a fost depusă nicio astfel de cerere oficială la oficiile noastre de registru”, se arată în declarația biroului.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.