luni, noiembrie 11, 2024

Cooperare internaţională în domeniul telecomunicaţiilor

ANCOM dorește creșterea reprezentativității României în cadrul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații și-a luat angajamentul de a implica în mod activ specialiștii ANCOM în grupurile de lucru ale Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT) care analizează și definesc politicile în domeniul comunicațiilor la nivel mondial, promovarea la scară internațională a pieței comunicațiilor din România și creșterea reprezentativității țării noastre în cadrul UIT numărându-se printre obiectivele principale ale autorității.

imageResize (1)

ANCOM s-a întâlnit, la Geneva, cu înalți oficiali ai UIT, agenție specializată a Națiunilor Unite pentru comunicații și tehnologia informației.Președintele ANCOM a discutat cu secretarul general al UIT, Houlin Zhao, despre cele mai importante subiecte care privesc evoluția sectorului de telecomunicații la nivel mondial și influența acestora asupra pieței locale. Adrian Diță a prezentat viziunea conducerii Autorității din România asupra actului de reglementare a pieței comunicațiilor electronice din România, precum și oportunitățile de întărire a cooperării între ANCOM și organismele relevante ale Națiunilor Unite.

„Printre obiectivele ANCOM fiind acelea de a promova la scară internațională piața comunicațiilor din România și de a crește reprezentativitatea țării noastre în cadrul UIT, președintele ANCOM a reiterat angajamentul de a implica în mod activ specialiștii Autorității în grupurile de lucru ale UIT care analizează și definesc politicile în domeniul comunicațiilor la nivel mondial”, se menționează în comunicat.

La rândul său, secretarul general al UIT a apreciat faptul că România este unul dintre partenerii de încredere ai Uniunii, țara noastră fiind un exemplu de bune practici și evoluții remarcabile în domeniul telecomunicațiilor.

De asemenea, președintele ANCOM a avut întâlniri și cu secretarul general adjunct, Malcolm Johnson, precum și cu directorii UIT.

descărcare (1)

„România are o prezență activă în toate structurile UIT, participând la Conferințele Plenipotențiarilor, la sesiunile Consiliului și la Conferințele Mondiale, dar și la grupuri de lucru, conferințe, seminare sau alte întâlniri organizate de cele trei sectoare ale Uniunii”.

În 2014, România a fost confirmată, pentru cel de-al șaselea mandat consecutiv, ca membru al Consiliului UIT din partea Regiunii C (Europa de Est și Asia de Nord). România este membru al Consiliului UIT neîntrerupt din anul 1994. Autoritatea de reglementare în comunicații din România (ANCOM) a participat la activitățile UIT încă de la înființarea sa, reprezentanții săi primind în numeroase rânduri girul Statelor Membre pentru a exercita funcții importante în cadrul structurilor de lucru ale Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, experții români contribuind dinamic la numeroase inițiative de îmbunătățire a segmentului de comunicații electronice la nivel global și național.

Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) este agenția specializată a Națiunilor Unite pentru comunicații și tehnologia informației, înființată în anul 1865, fiind astfel și cea mai veche UIT alocă resursele globale de spectru radio și orbitele pentru sateliți, dezvoltă standardele tehnice care asigură interconectarea rețelelor și tehnologiilor și acționează în vederea creșterii nivelului de acces la servicii de telecomunicații și tehnologia informației în comunitățile defavorizate din acest punct de vedere, din întreaga lume.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicații din România, prin promovarea concurenței pe piața de comunicații, administrarea resurselor limitate, încurajarea investițiilor eficiente în infrastructură și a inovației. (Conform unui comunicat remis AGERPRES)

Nou record în Turcia: Cele mai multe cazuri de femicid înregistrate în ultimii 14 ani

Conform raportului Platformei We Will Stop Femicide pentru octombrie 2024, octombrie a marcat cel mai mare număr de feminicide înregistrate într-o singură lună din 2010.

Nou campus școlar inaugurat în Constanța. „Proiect de anvergură dedicat educației.”/„Entuziasm dublat de profesionalism și multă dedicare a fost temelia.”

Porțile noului campus situat în orașul Ovidiu, din Constanța, au fost deschise pe 4 noiembrie, printr-o ceremonie alături de conducere și reprezentanți ai instituțiilor din Constanta, dar și viitori elevi, profesori și părinți.

SUA. 3 milioane de dolari daună într-un proces de defăimare din cauza presupusei asocieri cu o „organizație teroristă”

SUA obligă plata a 3 milioane de dolari drept despăgubiri unui antreprenor turco-american care a fost acuzat în mod fals de terorism din cauza unei presupuse asocieri cu o „organizație teroristă”,

Turcia: Proteste după ce 4 primari pro-kurzi au fost reținuți: „Atac major la adresa dreptului poporului kurd de a vota și de a fi...

Anunțul Ministerului de Interne privind înlăturarea din funcțiile lor a trei primari, reprezentând orașele Mardin și Batman, precum și Halfeti, un district din provincia Şanlıurfa și înlocuirea lor cu oficiali guvernamentali a stârnit proteste luni.

Istanbul: Creștere de peste 60% a costului vieții în octombrie

Sondajul, realizat de Agenția de Planificare din Istanbul (IPA) a Municipalității Metropolitane din Istanbul, a calculat costul vieții în Istanbul pentru o familie de patru persoane la 73.739 TL (2.000 euro) în octombrie, de peste patru ori salariul minim de 17.002 TL. (460 de euro).