19.4 C
București
luni, septembrie 28, 2020

E posibil să avem „vaccin gripal trivalent inactivat și purificat”

Ministerul Sănătății a demarat în luna august mai multe licitații deschise pentru a achiziționa diverse tipuri de vaccinuri, potrivit unor anunțuri publicate pe SEAP.

Una dintre aceste licitații deschise implică încheierea unui acord-cadru pentru furnizarea de „vaccin gripal trivalent inactivat și purificat”. Acordul va fi încheiat cu maximum 7 agenți economici, va avea o durată de 24 de luni și o valoare estimată cuprinsă între 18.580.000 și 74.320.000 de lei, fără TVA. Cantitatea vizată de acest acord este de minimum 1.000.000 de doze și de maximum 4.000.000 de doze. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 5 octombrie, iar data limită de evaluare a ofertelor, în SEAP, este 31 octombrie.

Potrivit unui alt anunț, MS a demarat o altă licitație deschisă pentru încheierea unui acord-cadru de furnizare de „vaccin combinat difteric-tetanic-pertussis acelular, polio inactivat (DTPa-VPI)”. Acordul va fi încheiat cu maximum 7 agenți economici, va avea o durată de 48 de luni și o valoare estimată la o sumă cuprinsă între 18.830.640 de lei și 92.406.810 lei, fără TVA. Cantitatea vizată de acest acord este minimum 248.000 de doze și maximum 1.217.000 de doze. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 4 octombrie, iar data limită de evaluare a ofertelor, în SEAP, este 30 octombrie.

Printr-o altă licitație deschisă lansată, MS vrea să încheie un acord-cadru pentru furnizarea de „vaccin combinat difteric-tetanic-pertussis acelular, polio inactivat, H.influenzae tip b, hepatitic B (DTPa-VPI-HiB-HB) – hexavalent”. Acordul va fi încheiat cu maximum 7 agenți economici, va avea o durată de 48 de luni și o valoarea estimată la o sumă cuprinsă între 114.667.800 lei și 492.507.600 de lei, fără TVA. Cantitatea vizată de acord este de minimum 610.000 de doze și maximum 2.620.000 de doze. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 25 septembrie, iar data limită de evaluare a ofertelor, în SEAP, este 24 noiembrie.

În aceste cazuri, principalele modalități de finanțare sunt reprezentate de bugetul de stat sau de veniturile proprii ale Ministerului Sănătății.

Pe de altă parte, MS a încheiat un acord-cadru pentru furnizarea de „vaccin pneumococic polizaharidic conjugat”, cu o valoare totală finală de 55.390.000 de lei, fără TVA. Acordul a fost încheiat pe 31 iulie cu societatea Pfizer Romania SRL, potrivit unui alt anunț publicat în SEAP.

 

Dezinfectantele din spitalele turcești sunt false, afirmă șeful unei companii farmaceutice

Șeful unei companii farmaceutice i-a semnalizat ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, că majoritatea produselor de igienizare utilizate în spitalele turcești sunt false,

Agentul turc susține că a fost pus de Turcia să asasineze un politician kurd din Austria

Un argent turc care care lucrează pentru serviciul național de informații turc MİT s-a autodenunțat la autoritățile austriece că i s-a ordonat, în august, să o asasineze pe Berivan Aslan, un politician kurd-austriac și membru al Partidului Verde al Austriei, relatează Ahval News.

Jurnalist turc, autoexilat în Suedia a fost atacat:” Au început să mă lovească cu pumnii în față și în cap ”

Un jurnalist turc a fost atacat, ieri, lângă casa sa din Suedia, urmând să fie internat cu răni grave,

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Turcia: Membrele Fancy Women Bike Ride s-au plimbat separat din cauza pandemiei COVID-19

Fancy Women Bike Ride, care a fost organizat din 2013 pentru a încuraja mersul cu bicicletele, a fost sărbătorită anul acesta prin ...

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Constanța: S-a dat startul la votul pentru alegerile locale. Cursa strânsă între Făgădău și Chițac

Duminică dimineață s-a dat startul la votul pentru alegerea primarului și a consilierului local din România.  În Constanța, 17...

Constanța: PSD a pierdut după 20 de ani de conducere. Cine a câștigat primăria cu un avans de doar 4.000 de voturi

Vergil Chiţac este câştigător al Primăriei Constanţa cu doar 4.000 de voturi distanță de contracandidatul Stelian Ion de la USR PLUS, conform datelor provizorii transmise de BEC după numărarea a 94,48% din voturile.