marți, aprilie 16, 2024

Reuniunea anuală a diplomaţiei române

La Reuniunea anuală a diplomaţiei române, ministrul afirmă că că „jaloanele esențiale” ale diplomaților români sunt: pregătirea Centenarului Marii Uniri, preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, candidatura la OCDE candidatura ţării noastre pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

„Anul acesta vă propun câteva accente speciale: pregătirea Marelui Centenar, preşedinţia noastră la Consiliul UE în 2019, candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate la ONU – cu alegeri în 2019 şi candidatura noastră la OCDE. Acestea sunt jaloanele esenţiale ale mandatului dumneavoastră. În egală măsură, avem nevoie de o diplomaţie economică mai clar orientată spre rezultate”, a declarat Teodor  Meleşcanu

Ministrul de Externe a subliniat că este nevoie şi de „o mai bună conectare a diplomaţilor români cu cele mai recente şi inovatoare proiecte ale ţării noastre”.

Meleşcanu a vorbit şi despre asigurarea preşedinţiei Consiliului UE de către României în primul semestru al anului 2019, despre care a afirmat că este o oportunitate istorică pentru politica externă a ţării noastre.„România s-a comportat în ultimii ani nu doar ca un beneficiar al politicilor NATO, ci şi ca un participant activ la definirea şi implementarea obiectivelor organizaţiei”, a spus ministrul.

Şeful diplomaţiei române a arătat că până la sfârşitul anului ţara noastră va găzdui Reuniunea Anuală de Dialog Strategic România-SUA, unde vor fi convenite acţiunile şi proiectele prioritare pentru aprofundarea relaţiei bilaterale.

melescanu_38755800

„Am extins dialogul strategic cu SUA, am reluat dialogul politico-diplomatic la cel mai înalt nivel şi am îndeplinit încă una dintre condiţiile tehnice ale unui interes major pentru cetăţenii români – programul Visa Waiver”, a afirmat Meleşcanu.

Ministrul de Externe a precizat că și-ar dori ca România și Rusia să aibă relații bune, bazate pe respect reciproc.

„Relaţiile cu Federaţia Rusă vor continua pe baza abordării descurajare şi dialog, în coordonare cu partenerii noştri euroatlantici. România doreşte bune relaţii cu Rusia, cu două premise esenţiale: respect reciproc şi respectarea dreptului internaţional. Câtă vreme dreptul internaţional este încălcat prin acţiunile Rusiei, vom sprijini pe mai departe politica de sancţiuni a UE”.

 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.