duminică, noiembrie 15, 2020

Controverse în cazul unui copil de origine armeană convertit la islam într-o emisiune live a unui canal pro-Erdogan

În cadrul programului său de televiziune live, din Piața Sultanahmet din Istanbul, Teologul Nihat Hatipoğlu a convertit un băiat refugiat armean de 13 ani printr-un ritual de convertire religioasă de la creștinism la islam,  pe 12 mai a.c. conform bainet.org.

Hatipoğlu a spus că permisiunea a fost dată de mama copilului. Cu toate acestea, deputatul Garo Paylan al Partidului Democrat al Poporului (HDP) a spus că a vorbit cu membrii familiei, iar aceaștia I-au spus că nu au dat permisiunea pentru acest fapt. Paylan a declarat că va depune plângere penală.

Paylan, pe care l-am contactat pentru a afla detaliile apelului telefonic vare a fost purtat cu familia și plângerea penală, a declarat că familia a luat legătura cu el:”Mama copilului a fost foarte nefericită, au fost foarte supărați cei din  ca familie  deoarece sunt față în față cu un abuz față de copilul lor.

Mama nu a fost informată despre acest incident. Evident,totul s-a petrecut fără consimțământul  părintelui”, a declarat Paylan.

“Unul dintre asistenții lui Nihap Hatioğlu a chemat-o pe mamă, totuși, ea nu a putut să răspundă la telefon căci era la piață în acel moment.”, a adaugat acesta.

De asemenea, Garo Paylan a afirmat că mama a aflat că copilul ei a fost invitat în program, însă nu a știut că copilul ei va fi la televizor, că un astfel de incident s-ar întâmpla, și  copilul să fie convertit la islam.

“Acesta este un fapt abuziv asupra copiilor, evident fără cunoștința  părintelui.” a afirmat acesta.

Nu este singurul incident de acest fel, canalul pro-Erdogan folosește des această metodă, mai ales în luna Ramadan.


Drame umane: Deținuții infectați cu COVID-19 în închisorile din Turcia: ”Am fost lăsați aici să murim”

Un deținut a trimis o scrisoare către oficialii turci și către presă, în care a descris condițiile în care trăiesc, raportând  tortura...

Antalya a încheiat sezonul turistic cu 3,3 milioane de vizitatori străini

Majoritatea hotelurilor din Antalya, inima sectorului turistic turcesc ,și-au închis ușile până la următorul sezon de vacanță, care se așteaptă să înceapă...

Turcia interzice fumatul în locuri publice pentru a preveni răspândirea COVID-19

Ministerul de interne al Turciei a interzis fumatul în locurile publice din întreaga țară pentru a opri răspândirea COVID-19, relatează cotidianul britanic,...

Primul ministru albanez a plantat copaci pentru Erdoğan

Premierul Edi Rama a plantat copaci în lacul Farka dın apropiere capitalei Tirana, ca parte a inițiativei Turciei de a planta 1.000...