duminică, aprilie 10, 2022

Controverse în cazul unui copil de origine armeană convertit la islam într-o emisiune live a unui canal pro-Erdogan

În cadrul programului său de televiziune live, din Piața Sultanahmet din Istanbul, Teologul Nihat Hatipoğlu a convertit un băiat refugiat armean de 13 ani printr-un ritual de convertire religioasă de la creștinism la islam,  pe 12 mai a.c. conform bainet.org.

Hatipoğlu a spus că permisiunea a fost dată de mama copilului. Cu toate acestea, deputatul Garo Paylan al Partidului Democrat al Poporului (HDP) a spus că a vorbit cu membrii familiei, iar aceaștia I-au spus că nu au dat permisiunea pentru acest fapt. Paylan a declarat că va depune plângere penală.

Paylan, pe care l-am contactat pentru a afla detaliile apelului telefonic vare a fost purtat cu familia și plângerea penală, a declarat că familia a luat legătura cu el:”Mama copilului a fost foarte nefericită, au fost foarte supărați cei din  ca familie  deoarece sunt față în față cu un abuz față de copilul lor.

Mama nu a fost informată despre acest incident. Evident,totul s-a petrecut fără consimțământul  părintelui”, a declarat Paylan.

“Unul dintre asistenții lui Nihap Hatioğlu a chemat-o pe mamă, totuși, ea nu a putut să răspundă la telefon căci era la piață în acel moment.”, a adaugat acesta.

De asemenea, Garo Paylan a afirmat că mama a aflat că copilul ei a fost invitat în program, însă nu a știut că copilul ei va fi la televizor, că un astfel de incident s-ar întâmpla, și  copilul să fie convertit la islam.

“Acesta este un fapt abuziv asupra copiilor, evident fără cunoștința  părintelui.” a afirmat acesta.

Nu este singurul incident de acest fel, canalul pro-Erdogan folosește des această metodă, mai ales în luna Ramadan.


Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.