17.9 C
București
joi, septembrie 17, 2020

Controverse în cazul unui copil de origine armeană convertit la islam într-o emisiune live a unui canal pro-Erdogan

În cadrul programului său de televiziune live, din Piața Sultanahmet din Istanbul, Teologul Nihat Hatipoğlu a convertit un băiat refugiat armean de 13 ani printr-un ritual de convertire religioasă de la creștinism la islam,  pe 12 mai a.c. conform bainet.org.

Hatipoğlu a spus că permisiunea a fost dată de mama copilului. Cu toate acestea, deputatul Garo Paylan al Partidului Democrat al Poporului (HDP) a spus că a vorbit cu membrii familiei, iar aceaștia I-au spus că nu au dat permisiunea pentru acest fapt. Paylan a declarat că va depune plângere penală.

Paylan, pe care l-am contactat pentru a afla detaliile apelului telefonic vare a fost purtat cu familia și plângerea penală, a declarat că familia a luat legătura cu el:”Mama copilului a fost foarte nefericită, au fost foarte supărați cei din  ca familie  deoarece sunt față în față cu un abuz față de copilul lor.

Mama nu a fost informată despre acest incident. Evident,totul s-a petrecut fără consimțământul  părintelui”, a declarat Paylan.

“Unul dintre asistenții lui Nihap Hatioğlu a chemat-o pe mamă, totuși, ea nu a putut să răspundă la telefon căci era la piață în acel moment.”, a adaugat acesta.

De asemenea, Garo Paylan a afirmat că mama a aflat că copilul ei a fost invitat în program, însă nu a știut că copilul ei va fi la televizor, că un astfel de incident s-ar întâmpla, și  copilul să fie convertit la islam.

“Acesta este un fapt abuziv asupra copiilor, evident fără cunoștința  părintelui.” a afirmat acesta.

Nu este singurul incident de acest fel, canalul pro-Erdogan folosește des această metodă, mai ales în luna Ramadan.


Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...