duminică, aprilie 10, 2022

O trupă populară din Turcia face greva foamei, în semn de protest față de represiunea exercitată de partidul lui Erdogan

Membrii unei trupe populare turcești au anunțat că vor face o grevă a foamei, începând cu 17 mai, în încercarea de a îndemna partidul de guvernământ să îi îndeplinească cererile, inclusiv eliberarea membrilor din trupă care se află în închisori, conform ipa.news

Yorum, un grup de muzică folk-rock populară în Turcia, a emis un comunicat de presă prin care cere partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) să îndeplinească o serie de solicitări.

Prima solicitare este ca membrii grupului închiși, să fie eliberați din închisoare.

Trupa a declarat că 11 membri ai grupului au fost arestați, șase dintre ei sunt încă în spatele gratiilor. Cei șase au fost acuzați că ar fi membri ai Frontului Partidului Popular de Revoluție (DHKP-C), o organizație teroristă conform guvernului. Aceștia au fost închiși imediat după ce starea de urgență a fost declarată pe 21 iulie 2016.

„Membrii noștri au fost puși pe lista de” teroriști ” a Ministerului turc de Interne. Cerem eliminarea membrilor noștri din listă „, au susținut  reprezentanții trupei, în declarație.

Mai mult de 160.000 de persoane au fost reținute în timpul regimului de urgență din Turcia. Printre cei reținuți, mai mult de 50 000 au fost închiși ca urmare a  tentativei de lovitură de stat eșuată din iulie 2016.


Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.