luni, septembrie 5, 2022

Continuă prigonirea intelectualilor în Turcia de azi

Una din ţintele progoanei delanşate de regimul Erdogan în Turcia de astăzi este lumea intelectualilor.

În provincia Ușak din Turcia, profesorul Umut Öztaş, a fost arestat și dus la spital însoțit de șapte jandarmi. El a fost încătuşat.

Operaţiunea de urmărire, prigonire, torturare a unor nevinovaţi, ţinte alese în „Vânătoarea de vrăjitoare” declanşată după puciul eşuat din 15 iulie 2016, continuă.

Profesorul de limba engleză Umut Öztaş, a fost reținut și trimis la Penitenciarul din provincial Ușak. Supus unor torture greu de imaginat, cărora nu le sunt supuşi nici măcar criminalii.

Din cauza condițiilor grele din penitenciar, Oztaș nu a mai rezistat și a suferit un infarct, după care a fost trimis la spital cu mâinile încătușate, însoțit de șapte jandarmi. Oztaș a văzut moartea cu ochii dar familia lui nici nu a fost anunțată. În urma crizei de cord, la spital, profesorului i s-a făcut o angiografie după care a fost retrimis la penitenciar. Şi tot fără înștiințarea familiei.

(Se ştie că deținuții din penitenciarele din Turcia sunt supuşi relelor tratament şi torturii, fără știrea familiei lor. De remarcat faptul că acest tratament este aplicat intelectualilor, oamenilor care în mod normal trebuie să asigure educarea tineretului. Regimul de detenţie aplicat oamenilor educaţi, intelectualilor este mult mai dur comparativ cu cel aplicat criminalilor de drept comun.)

Un suspect în cazul uciderii unui academician turc prins în Bulgaria

Ministerul de Interne a anunțat că un suspect în cazul de ucidere a unui academician turc a fost prins de forțele de securitate bulgare.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Începe școala! Prețurile la rechizite s-au dublat. 1000 de lire pentru a pregătii ghiozdanul unui elev

Părinții din Turcia, care încep să-și pregătesc copii pentru noul an școalar, se confruntă cu măriri cu până la sută la sută...

Turcia: Orașul favorit al arabilor. „Peste 30 de avioane sosesc zilnic din țările din Golf”

Aeroportul din Trabzon a atins un nivel record în vara aceasta, ajungând să găzduiască peste 30 de zboruri zilnice din țările din Golf,

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...

Cea mai mare fraudă din Turcia! Fondatorul fugar al schimbului de criptomonede arestat în Albania

Procurorul Elbasan, Kreshnik Ajazi, a confirmat, marți, pentru BIRN că fugarul turc, Faruk Fatih Ozer, suspectat că a organizat o înșelătorie masivă de criptomonede, este reținut în orașul albanez.

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.