22.3 C
București
sâmbătă, septembrie 26, 2020

Continuă prigonirea intelectualilor în Turcia de azi

Una din ţintele progoanei delanşate de regimul Erdogan în Turcia de astăzi este lumea intelectualilor.

În provincia Ușak din Turcia, profesorul Umut Öztaş, a fost arestat și dus la spital însoțit de șapte jandarmi. El a fost încătuşat.

Operaţiunea de urmărire, prigonire, torturare a unor nevinovaţi, ţinte alese în „Vânătoarea de vrăjitoare” declanşată după puciul eşuat din 15 iulie 2016, continuă.

Profesorul de limba engleză Umut Öztaş, a fost reținut și trimis la Penitenciarul din provincial Ușak. Supus unor torture greu de imaginat, cărora nu le sunt supuşi nici măcar criminalii.

Din cauza condițiilor grele din penitenciar, Oztaș nu a mai rezistat și a suferit un infarct, după care a fost trimis la spital cu mâinile încătușate, însoțit de șapte jandarmi. Oztaș a văzut moartea cu ochii dar familia lui nici nu a fost anunțată. În urma crizei de cord, la spital, profesorului i s-a făcut o angiografie după care a fost retrimis la penitenciar. Şi tot fără înștiințarea familiei.

(Se ştie că deținuții din penitenciarele din Turcia sunt supuşi relelor tratament şi torturii, fără știrea familiei lor. De remarcat faptul că acest tratament este aplicat intelectualilor, oamenilor care în mod normal trebuie să asigure educarea tineretului. Regimul de detenţie aplicat oamenilor educaţi, intelectualilor este mult mai dur comparativ cu cel aplicat criminalilor de drept comun.)

Dezinfectantele din spitalele turcești sunt false, afirmă șeful unei companii farmaceutice

Șeful unei companii farmaceutice i-a semnalizat ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, că majoritatea produselor de igienizare utilizate în spitalele turcești sunt false,

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.

Agentul turc susține că a fost pus de Turcia să asasineze un politician kurd din Austria

Un argent turc care care lucrează pentru serviciul național de informații turc MİT s-a autodenunțat la autoritățile austriece că i s-a ordonat, în august, să o asasineze pe Berivan Aslan, un politician kurd-austriac și membru al Partidului Verde al Austriei, relatează Ahval News.

Jurnalist turc, autoexilat în Suedia a fost atacat:” Au început să mă lovească cu pumnii în față și în cap ”

Un jurnalist turc a fost atacat, ieri, lângă casa sa din Suedia, urmând să fie internat cu răni grave,

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Turcia: Membrele Fancy Women Bike Ride s-au plimbat separat din cauza pandemiei COVID-19

Fancy Women Bike Ride, care a fost organizat din 2013 pentru a încuraja mersul cu bicicletele, a fost sărbătorită anul acesta prin ...

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.