joi, decembrie 24, 2020

Conflict major de idei şi pe principii de etică SUA versus Rusia

Președintele american, Barack Obama, a afirmat vineri că i-a cerut direct, în septembrie, omologului său rus, Vladimir Putin, să „oprească” atacurile cibernetice, amenințându-l cu „consecințe serioase dacă nu o va face”, transmite AFP. Revenind asupra pirateriei informatice care a vizat Partidul Democrat și a perturbat alegerile prezidențiale din SUA, Obama a arătat că era neliniștit asupra impactului potențial asupra scrutinului.

Cyber atac confirmat. Obama susține că i-a cerut direct lui Putin, în septembrie, să oprească atacurile cibernetice

 

 „I-am spus deci Rusiei să oprească asta și am indicat că altfel vor exista consecințe”, a asigurat, într-o conferință de presă la Casa Albă, președintele Barack Obama, care va ceda puterea republicanului Donald Trump, pe 20 ianuarie. „La începutul lui septembrie, când m-am văzut cu președintele Putin în China (la summitul G20-n.r), am simțit că cel mai eficace mijloc de a mă asigura că asta nu se va mai produce este să-i vorbesc direct și să-i spun să oprească” cyberatacurile „și că vor exista consecințe serioase dacă nu o va face”.

„Obiectivul nostru rămâne să trimitem un mesaj clar Rusiei, dar și altora, de a nu ne face asta căci și noi putem de asemenea să vă facem lucruri”, a adăugat Obama. Președintele american a afirmat că și Beijingul și-a redus atacurile cibernetice după avertismente similare ale Washingtonului.

„A trebuit să am aceeași conversație cu președintele Xi (Jinping) și de atunci am observat semne care arată că ei au redus, dar nu au eliminat complet, aceste activități”, a spus președintele american.

Totodată, agenția EFE transmite că, în aceeași ultimă conferință de presă din acest an, Barack Obama a indicat că, în ciuda faptului că Rusia s-a infiltrat în comunicarea electronică a Partidului Democrat pentru a afecta rezultatul alegerilor din noiembrie, mașinile de vot nu au fost manipulate iar rezultatul final este valid. „Pot să asigur poporul american că nu a existat manipularea sistemelor de vot (…) Voturile au fost numărate de manieră corespunzătoare și mașinile de vot nu au fost afectate”, a spus Obama. Barack Obama a afirmat de asemenea că vor fi aduse probe, la momentul corespunzător, care vor demonstra că guvernul rus este în spatele atacurilor cibernetice asupra comunicațiilor Partidului Democrat și va fi publicat un raport cu concluzii înainte ca el să plece de la Casa Albă, pe 20 ianuarie.

Obama a spus că este sigur, în baza informațiilor la care a avut acces, că Rusia a fost în spatele atacurilor cibernetice, pentru a influența rezultatul electoral, la ordinele președintelui rus, Vladimir Putin.

 

Președintele american a precizat că probele pentru responsabilitatea Moscovei în scurgerile de informații vor apărea când vor fi asigurate condițiile pentru a nu expune resursele americane de informații în Rusia deoarece „există lucruri pe care noi nu vrem să știe că le știm”. Barack Obama a subliniat că infiltrările informatice au fost orchestrate la „cel mai înalt nivel în guvernul rus”, însă a evitat să-l responsabilizeze direct pe președintele rus, Vladimir Putin.

Totuși, el a amintit că „puține lucruri se petrec în Rusia fără aprobarea lui Vladimir Putin. Aceasta este o operațiune foarte ierarhică. Nu există multă dezbatere democratică”. Obama a subliniat că Rusia poate slăbi democrația americană dacă cetățenii întorc spatele „valorilor” țării lor și s-a arătat surprins că votanți și lideri republicani au lăudat în această campanie un om politic precum Putin.

„Ronald Reagan (președinte republican între 1981 și 1989) s-ar întoarce în mormânt”, a conchis Obama (EFE).

 http://www.ledauphine.com/france-monde/2016/12/16/piratage-russe-nous-allons-riposter-annonce-obama

Managerul unui spital a pus 2 asistente să scrie de 500 de ori “’Sunt proastă”

Un scandal a izbucnit după ce un manager a pus două asistente medicală să-și ceară scuze și să scrie de 500 de ori:”Sunt proastă”, informează T24.con

Turcia a refuzat eliberarea unui ofițer care suferă de scleroză multiplă

Mustafa Özcan Çay care a fost un ofițer militar decorat de către NATO, ulterior condamnat pentru acuzații de lovitură de stat, se află încă după gratii în ciuda incapacității sale de a îndeplini chiar și cele mai elementare sarcini, cum ar fi să mănânce, să bea și să folosească baia fără asistență.

La 80 de ani reținută pentru o postare pe Twitter: „Ne-am săturat de exploatarea ta”

O femeie de 80 de ani identificată doar prin inițialele E.B. a fost reținută, miercuri, din casa ei din Istanbul după ce...

16 deținuți infectați cu COVID-19. Cazurile ajung la aproape 1.900.000

6 deținuți au fost diagnosticați cu COVID-19 în închisoarea Karabük, din nordul Turciei, pe fondul creșterii cazurilor la nivelul național, relatează Turkish Minutes.

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.

Peste 120.000 de minori anchetați pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan. Aprope 3000 au fost pedepsiți

Peste 120.000 de minori au fost anchetați pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, conform Duvar English.Un total de...

Istanbul: O linie de metrou va fi construită către moscheea preferată a lui Erdogan

Conform, Monitorului Oficial, de pe 17 decembrie, ministerul va construi calea ferată până la moscheea Grand Çamlıca, care a fost finalizată în 2019.

Protest pe Twitter împotriva hărțuirii sexuale și perchezițiilor ilegale:” Bebelușii căutați în scutece”

Utilizatorii de Twitter din Turcia au protestat împotriva hărțuirea sexuală a femeilor și perchezițiile ilegale, după ce un activist faimos a pornit o campanie, relatează Turkish Minutes.