vineri, noiembrie 22, 2024

Conferința internațională „Noile provocări globale de securitate cibernetică”

 Jianu (CERT-RO): Industria de securitate cibernetică are nevoie de inovație pentru a contracara activitatea de hacking

 Industria de hacking se dezvoltă cumva înaintea celei de securitate cibernetică și tocmai de aceea avem nevoie de inovație, a declarat, luni, directorul general al Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), Augustin Jianu, în conferința internațională „Noile provocări globale de securitate cibernetică”.

‘Industria de hacking a început să meargă cumva înaintea industriei de securitate cibernetică. De aceea, cyber security are nevoie de inovație. Suntem azi aici să discutăm despre provocările securității cibernetice. Vorbim despre probleme globale în materie de securitate cibernetică’, a spus Jianu. Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a organizat luni, la București, a VI-a ediție a conferinței internaționale „Noile provocări globale de securitate cibernetică”.

La conferință vor participa delegați ai structurilor de tip CERT din Europa, Asia și Africa, factori de decizie din structurile de securitate națională și din administrația publică precum și reprezentanți ai companiilor private și de stat, ai societății civile și ai mediului academic.

 

 Conferința își propune să abordeze problema securității cibernetice și să ofere un cadru de cooperare pentru părțile interesate de a găsi cele mai bune metode de implementare a politicilor, exemplelor de bune practici, precum și noilor metode de cercetare-inovare în domeniu.

Evenimentul este organizat în cadrul campaniei „Luna Europeană a Securității Cibernetice (European Cyber Security Month — ECSM)”, lansată oficial, vineri, de Agenția Europeană pentru Securitatea Rețelelor Informatice și a Datelor (ENISA), Comisia Europeană DG CONNECT și partenerii. Coordonatorul național al campaniei în România fiind CERT-RO.

 ECSM este o campanie a Uniunii Europene de promovare a securității cibernetice în rândul cetățenilor și urmărește schimbarea percepției asupra amenințărilor informatice, prin intermediul promovării conceptului de securitate a datelor și a informațiilor, prin educație, schimbul de bune practici și competiții. În România, campania este extinsă față de calendarul oficial, evenimentele programate desfășurându-se începând cu sfârșitul lunii septembrie și continuând și pe parcursul lunii noiembrie.

 În intervalul 5-6 octombrie 2015, se desfășoară cea de-a cincea ediție a conferinței anuale internaționale “Noile Provocări Globale de Securitate Cibernetică” organizată de Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică CERT-RO cu sprijinul și participarea Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și în parteneriat cu șapte actori din mediul privat: CISCO, Provision, Avira, certSIGN by UTI, Bitdefender, Q-East Software și Microsoft.

www.cert-ro.eu

X, platforma cheie de informarea din Turcia, pierde clienți după alegerile din SUA. Acuzații de dezinformare

„Am dorit să informăm cititorii că nu vom mai posta de pe niciun cont editorial oficial al Guardian pe site-ul de socializare X”, se arată în anunţul publicaţiei britanice, care are mai mult de 80 de conturi pe X, cu aproximativ 27 de milioane de urmăritori.

Turcia, prinsă între Orient și Occident. În NATO, dar și parteneră în blocul BRICS, cu China și Rusia?

Turcia, membră NATO, a primit statutul de țară parteneră de către grupul de națiuni BRICS, din care face parte China și Rusia, conform presei turcești.