vineri, octombrie 16, 2020

CONCURS ENESCU 2018. SECȚIUNEA DE VIOARĂ

17 tineri muzicieni – câte doi din Coreea de Sud, Germania, Italia, Japonia şi China şi câte unul din România, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Ucraina, Croaţia, Turcia şi Republica Moldova – s-au calificat în etapa a II-a a Secţiunii de Vioară a Concursului Internaţional „George Enescu” 2018, ale cărei rezultate au fost anunţate luni seară.

foto 2
Etapa a II-a (eliminatorie) a Concursului ‘Enescu’ se va desfăşura miercuri şi joi, începând cu ora 10,00, la Ateneul Român. Semifinala se va desfăşura sâmbătă, iar finala Concursului, Secţiunea Vioară, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii ‘George Enescu’, dirijor Christoph Poppen, va avea loc luni, 17 septembrie, de la ora 19,00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Concursului Enescu  cei 17 muzicieni sunt: Angela Jiye Bae (Coreea de Sud), Mălina Ciobanu (România), Cristian De Sa (Marea Britanie), Giuseppe Gibboni (Italia), Haram Kim (Coreea de Sud), Alexandra Lomeiko (Noua Zeelandă), Elias David Moncado (Germania), Felicitas Schiffner (Germania), Vikram Sedona (Italia), Haruna Shinoyama (Japonia), Orest Smovzh (Ucraina), Una Stanic (Croaţia), Alican Suner (Turcia), Alexandra Tirsu (Republica Moldova), Yukiko Uno (Japonia), Songao Wu (China), Jinru Zhang (China).

foto 3 pierre amoyal
Președintele juriului este violonistul francez Pierre Amoyal

Etapa I a Concursului Internaţional „George Enescu” 2018, Secţiunea Vioară, s-a desfăşurat în zilele de 8, 9 şi 10 septembrie la Universitatea de Muzică din Bucureşti.Juriul Secţiunii de Vioară a ediţiei 2018 a competiţiei este format din Pierre Amoyal, (preşedintele juriului), Salvatore Accardo, Agustin Leon Ara, Remuz Azoiţei, Silvia Marcovici, Eduard Schmieder, Viktor Tretyakov, Pavel Vernikov, Krzysztof Wegrzyn.Datorită nivelului de performanţă ridicat al concurenţilor înscrişi la Concursul ‘Enescu’ 2018, juriul de specialitate a decis selectarea a 17 tineri muzicieni care vor merge mai departe în cadrul concursului, în loc de 16, precum s-a întâmplat şi în etapa II a Secţiunii de Violoncel.

COVID-19: Peste 40.000 de lucrători în domeniul sănătății din Turcia testați pozitiv

Mai mult de 40.000 de lucrători în domeniul sănătății au fost infectați cu coronavirus în Turcia de la izbucnirea pandemiei, relatează people.cn

COVID-19 a ajuns în Turcia cu o lună înainte ca guvernul să raporteze primele cazuri

Partidul Republican Popular (CHP) a acuzat guvernul turc că nu a raportat cazuri suspecte de COVID-19 în februarie, cu o lună înainte...

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

Humanitas Cișmigiu a lansat cartea scriitorului turc, Ahmet Altan„Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat”

Librăria Humanitas de la Cișmigiu a lansat, vineri, cartea”Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat” a scriitorului turc, Ahmet Altan, închis după gratii de mai bine de patru ani, sub represiunile guvernului turc.

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

Un ONG cere Regatului Unit sancționarea oficialilor turci

Un grup pentru drepturile omului cu sediul în Regatul Unit a lansat o campanie de sancționare a oficialilor turci implicați în încălcări ale drepturilor omului drept în temeiul noilor reglementări,

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.