miercuri, mai 1, 2024

CONCURS ENESCU 2018. SECȚIUNEA DE VIOARĂ

17 tineri muzicieni – câte doi din Coreea de Sud, Germania, Italia, Japonia şi China şi câte unul din România, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Ucraina, Croaţia, Turcia şi Republica Moldova – s-au calificat în etapa a II-a a Secţiunii de Vioară a Concursului Internaţional „George Enescu” 2018, ale cărei rezultate au fost anunţate luni seară.

foto 2
Etapa a II-a (eliminatorie) a Concursului ‘Enescu’ se va desfăşura miercuri şi joi, începând cu ora 10,00, la Ateneul Român. Semifinala se va desfăşura sâmbătă, iar finala Concursului, Secţiunea Vioară, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii ‘George Enescu’, dirijor Christoph Poppen, va avea loc luni, 17 septembrie, de la ora 19,00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Concursului Enescu  cei 17 muzicieni sunt: Angela Jiye Bae (Coreea de Sud), Mălina Ciobanu (România), Cristian De Sa (Marea Britanie), Giuseppe Gibboni (Italia), Haram Kim (Coreea de Sud), Alexandra Lomeiko (Noua Zeelandă), Elias David Moncado (Germania), Felicitas Schiffner (Germania), Vikram Sedona (Italia), Haruna Shinoyama (Japonia), Orest Smovzh (Ucraina), Una Stanic (Croaţia), Alican Suner (Turcia), Alexandra Tirsu (Republica Moldova), Yukiko Uno (Japonia), Songao Wu (China), Jinru Zhang (China).

foto 3 pierre amoyal
Președintele juriului este violonistul francez Pierre Amoyal

Etapa I a Concursului Internaţional „George Enescu” 2018, Secţiunea Vioară, s-a desfăşurat în zilele de 8, 9 şi 10 septembrie la Universitatea de Muzică din Bucureşti.Juriul Secţiunii de Vioară a ediţiei 2018 a competiţiei este format din Pierre Amoyal, (preşedintele juriului), Salvatore Accardo, Agustin Leon Ara, Remuz Azoiţei, Silvia Marcovici, Eduard Schmieder, Viktor Tretyakov, Pavel Vernikov, Krzysztof Wegrzyn.Datorită nivelului de performanţă ridicat al concurenţilor înscrişi la Concursul ‘Enescu’ 2018, juriul de specialitate a decis selectarea a 17 tineri muzicieni care vor merge mai departe în cadrul concursului, în loc de 16, precum s-a întâmplat şi în etapa II a Secţiunii de Violoncel.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.