joi, aprilie 25, 2024

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu: Oportunități oferite de combinarea fondurilor ESI cu EFSI

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a participat vineri la Cracovia (Polonia) la o sesiune de informare cu privire la Fondul European pentru Investiții Strategice (EFSI) împreună cu Jerzy Kwiecinski, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Economice din Polonia și reprezentanții Băncii Europene de Investiții (BEI), informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

În discursul său, comisarul european a atras atenția asupra avantajelor care pot fi obținute de pe urma combinării fondurilor structurale și de investiții europene (ESI) cu Fondul European pentru Investiții Strategice (EFSI). „Astfel pot fi aduse investiții în regiuni și sectoare unde până acum EFSI a avut un impact limitat și să sprijine investiții strategice în domenii precum eficiența energetică, infrastructura, cercetarea și inovația și susținerea micilor companii. Vreau ca autoritățile naționale și cele locale să profite de aceste oportunități. Fondul European pentru Investiții Strategice (EFSI) și fondurile structurale și de investiții europene (ESI) se completează reciproc și au un singur obiectiv, să relanseze economia europeană”, a declarat Corina Crețu.

Prezentat la finele lui 2014, Planul Juncker este destinat relansării creșterii economice și creării de locuri de muncă în Europa. Planul ar urma să permită mobilizarea a aproximativ 315 miliarde de euro timp de trei ani via crearea unui fond pentru investiții strategice, EFSI. Fondul ar urma să fie finanțat atât de bugetul european, de Banca Europeană pentru Investiții (BEI) precum și de statele membre. Planul va completa și nu va înlocui alte programe ale Uniunii Europene și ale Băncii Europene pentru Investiții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.