miercuri, ianuarie 13, 2021

Atenţionare din partea procurorului antiterorism, pentru Franţa

Retragerea militară a grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în Irak și Siria crește riscul unor atacuri islamiste în Franța ca cele care au avut loc anul trecut și în acest an, a declarat vineri procurorul antiterorism al Franței, Francois Molins, potrivit Reuters.

„Vedem clar din istoria terorismului că, atunci când organizațiile teroriste se află în dificultate pe propriul teritoriu, caută o oportunitate de a comite atacuri în străinătate”, a declarat el într-un interviu pentru ziarul Le Monde.

Magistratul Molins(62 de ani , originar din Pyrénées-Orientales) a adăugat că presiunea militară cu care se confruntă SI ar putea duce la creșterea numărului jihadiștilor francezi care revin în Franța după ce au luptat alături de gruparea teroristă.

„Într-un moment sau altul ne vom confrunta cu revenirea unui număr mare de combatanți francezi și de membri ai familiilor acestora”, a precizat el.

In acelaşi timp, Francois Molins insistă pe respectarea drepturilor omului, şi declară că plasarea în stare de reţinere a persoanelor fişate cu fişe S este împotriva prerogativelor statului de drept. În acest sens , el se pronunţă net împotriva unor idei exprimate de mai multe personalităţi din opoziţia politică, precum fostul şef al statului francez, Nicolas Sarkozy.

„Pe planul procedurilor judiciare pentru situaţii legate de terorismul islamist creşterea numărului de cazuri este exponenţială: avusesem 26 de proceduri în 2013, 136 în 2015. Parchetul din Paris urmăreşte astăzi 324 de dosare : 183 de anchete preliminare şi 141 informaţii judiciare.În totoal 982 de indivizi sunt plasaţi în anchetă”, a adăugat Molins. ( după le Monde)

VIDEO. Comentariu integral la adresa lui Șumudică: “Țigănie… Hai să spun cerșător!”

Comentatorul turc, Erman Toroglu a stârnit un val de controverse după ce a criticat declarațiile de presă a antrenorului român, Marius Șumudică

Turcia deschide anchetă și suspendă nouă regulă a WhatsApp

Autoritatea turcă pentru concurență a deschis, luni, o anchetă cu privire la Facebook și WhatsApp.

După 24 de amenzi: Un restaurant a fost închis pentru 15 zile pentru nerespectarea normele contra COVID-19

Un restaurant din provincia nord-vestică Zonguldak a fost închis pentru 15 zile pentru încălcarea măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19, după ce patronul a primit 24 de amenzi.

COVID-19: Turcia ar putea elimina restricțiile pe 15 februarie

Membrul Necmi İlhan susține că numărul pacienților cu COVID-19 a înregistrat o scădere bruscă în ultima lună în urma măsurilor de prevenire impuse.

Turcia: Prețurile la alimente au crescut cu 33%

Coșul de cumpărături a lui Aysel Gündoğdu, specializat în domeniul bancar și al asigurărilor, include ouă, brânză, ulei și paste.

O nouă linie de tramvai în Istanbul:Transportul gratuit timp de 10 zile

T5, mult așteptată de turci, a intrat în circulație între cartierul Cibali și stația de autobuz Alibeyköy din terminalul nordic, conform Daily Sabah.

Turcia a interzis reclamele pentru platformele de socializare, inclusiv Facebook

Turcia a interzis reclame pentru campaniile de social media ca parte a noii reglementări privind social media,

“Arta de a trăi împreună”: Premii în valoarea de 1.000 de lei pentru cel bun eseu

Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) organizează, în parteneriat cu Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” concursul de eseuri cu tema „Arta de a trăi împreună”.