miercuri, ianuarie 27, 2021

Cererile de azil ale cetățenilor turci în țările europene au crescut cu 50%

În pofida scăderii cererilor de azil din Europa, cererile cetățenilor turci au crescut în mod semnificativ. ”Numărul cererilor cetățenilor turci a crescut cu 46%, ”scrie Deutsche Welle.

 În raportul provizoriu publicat de Oficiul European pentru Azil (EASO) s-a constat o scădere a cererilor de azil, dar a ieșit la iveală că numărul de cereri ale cetățenilor turci este în creștere. Conform raportului în anul 2018 a fost o creștere de circa 24.500 de persoane față de anul anterior, această creștere fiind cu 48%  mai mare.

În capitolul destinat Turciei s-a subliniat că în mare parte, cererile au fost făcute în a doua jumătate a anului. Cele mai multe cereri au fost făcute în lunile iulie și octombrie, circa 2900. În raport s-a subliniat că în anul 2017 creșterea a fost de 33% iar în 2018 de 46%, marea majoritate a cererilo au fost acceptate. Tot în raport s-a mai amintit că la sfârșitul lunii decembrie mai erau în curs de cercetare 17.800 de dosare ale cetățenilor turci. Cele mai multe cereri fiind din Turcia, Iran și China.

Scădere a numărului de cereri de azil în Europa

 Pe de altă parte s-a observat că în anul 2018 numărul cererilor de azil au scăzut. În raport au fost incluse țările Uniunii Europene, Elveția și Norvegia cu un număr total 634.700 de cereri  acest număr fiind mai mic cu 10% decât în 2017. Totodată procentul de acceptare a scăzut la 34% în 2018, acesta fiind  de 40% în 2017.

Cererile din Germania

Ministerul de Interne  german a comunicat în cursul lunii ianuarie că numărul cererilor  de azil din 2018 a scăzut cu 16% în comparație cu anul precedent, dar a mai subliniat că numărul cererilor din partea  Turciei,  a crescut. În anul 2015 au fost depuse 890.000 de cereri, în anul 2016, 280.000. Din informațile date de minister, cele mai multe cereri au fost depuse din țări precum Siria, Afganistan și Iran. Cetățenii turci au depus 10.600 de cereri  fiind pe locul 6 după Iran și Nigeria. În anul 2017 fuseseră înregistrate 8.483 de cereri ale cetățenilor turci.
Un milion de turci vaccinați. Ministerul Sănătății răspunde la cele mai frecvente întrebări despre vaccinare

Ministerul Sănătății a răspuns la cele mai frecvențe întrebări cu privire la vaccinul COVID-19, pe platforma de informații online, după ce un milion de turci s-au vaccinat

Turcia-România: Cum afectează noua lege fiscală micii comercianți

În România a fost modificat Codul Fiscal prin introducerea unei noi categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului bihorjust.ro

Oamenii lui Erdogan stabilesc regulile de rugăciune în cimitirul musulman din București

O familie de musulmani care trăiește înBucurești și care a vrut să roage în cimitirul mahomedan a fost informată că trebuie să primească acordul Ambasadei Turciei din București pentru a putea intra în cimitir.

Turcia:25% din restaurante s-ar putea să nu se redeschidă niciodată după pandemie

Președintele Asociației Turce a Restaurantelor și Divertismentului (TURYID), Kaya Demirer explică că din aproximativ 100.000 de restaurant care angajează aproape două milioane de persoane în țară, 10% dintre ele nu se mai pot deschid niciodată după primul val al pandemiei COVID-19.

Cazurile de cenzură cresc în Turcia: 23 de jurnaliști condamnați la peste 100 de ani de închisoare în 2020

Instanțele turcești au pronunțat sentințe de 103 ani pentru 23 de jurnaliști în 2020, conform „Raportului de monitorizare media BIA 2020”,

Turcia a încălcat mai multe legi în 6 ani decât orice altă țară din lume

Potrivit lui Nate Schenkkan, expulzările ilegale „nu se vor sfârși niciodată, atât timp cât Erdogan este la putere. Aceasta este o prioritate atât de mare pentru ei, încât vor sacrifica alte obiective de politică externă. ”

Geantă pierdută în Anglia, găsită după 14 luni în Turcia

O englezoaică care și-a pierdut poșeta în Marea Britanie a fost șocat după ce a primit un mesaj de la un turc care anunța găsirea genții, după mai bine de un an, relatează Daily Mail.

Turcia ar putea redeschide școlile pe 15 februarie

Ministrul Ziya Selçuk, la aproximativ două luni după închiderea școlilor în mijlocul pandemiei, a făcut declarații într-un interviu pentru radiodifuzorului CNN Türk.