joi, aprilie 14, 2022

Cererile de azil ale cetățenilor turci în țările europene au crescut cu 50%

În pofida scăderii cererilor de azil din Europa, cererile cetățenilor turci au crescut în mod semnificativ. ”Numărul cererilor cetățenilor turci a crescut cu 46%, ”scrie Deutsche Welle.

 În raportul provizoriu publicat de Oficiul European pentru Azil (EASO) s-a constat o scădere a cererilor de azil, dar a ieșit la iveală că numărul de cereri ale cetățenilor turci este în creștere. Conform raportului în anul 2018 a fost o creștere de circa 24.500 de persoane față de anul anterior, această creștere fiind cu 48%  mai mare.

În capitolul destinat Turciei s-a subliniat că în mare parte, cererile au fost făcute în a doua jumătate a anului. Cele mai multe cereri au fost făcute în lunile iulie și octombrie, circa 2900. În raport s-a subliniat că în anul 2017 creșterea a fost de 33% iar în 2018 de 46%, marea majoritate a cererilo au fost acceptate. Tot în raport s-a mai amintit că la sfârșitul lunii decembrie mai erau în curs de cercetare 17.800 de dosare ale cetățenilor turci. Cele mai multe cereri fiind din Turcia, Iran și China.

Scădere a numărului de cereri de azil în Europa

 Pe de altă parte s-a observat că în anul 2018 numărul cererilor de azil au scăzut. În raport au fost incluse țările Uniunii Europene, Elveția și Norvegia cu un număr total 634.700 de cereri  acest număr fiind mai mic cu 10% decât în 2017. Totodată procentul de acceptare a scăzut la 34% în 2018, acesta fiind  de 40% în 2017.

Cererile din Germania

Ministerul de Interne  german a comunicat în cursul lunii ianuarie că numărul cererilor  de azil din 2018 a scăzut cu 16% în comparație cu anul precedent, dar a mai subliniat că numărul cererilor din partea  Turciei,  a crescut. În anul 2015 au fost depuse 890.000 de cereri, în anul 2016, 280.000. Din informațile date de minister, cele mai multe cereri au fost depuse din țări precum Siria, Afganistan și Iran. Cetățenii turci au depus 10.600 de cereri  fiind pe locul 6 după Iran și Nigeria. În anul 2017 fuseseră înregistrate 8.483 de cereri ale cetățenilor turci.
Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,