luni, aprilie 15, 2024

Cazul Kavala: Apel către Consiliul Europei pentru începerea procedurilor împotriva Turciei

Human Rights Watch (HRW), alături de alte instituții din au solicitat Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei să declanșeze proceduri de încălcare a drepturilor omului împotriva Turciei pentru că nu a executat hotărârea CEDO în cazul lui Osman Kavala, conform Duvar English.

Human Rights Watch (HRW), Comisia Internațională a Juriștilor și Proiectul de sprijin pentru litigii din Turcia au făcut apelul într-un comunicat către Comitet care detaliază situația legală împotriva lui Kavala.

„În fața definiției persistente și flagrante a Turciei a obligației sale de a pune în aplicare hotărârea [Osman] Kavala, Comitetul Miniștrilor ar trebui să declanșeze proceduri de contravenție împotriva Turciei”, a declarat Aisling Reidy, consilier juridic principal la HRW.

HRW a cerut, de asemenea, Comitetului Miniștrilor să facă presiuni pentru eliberarea imediată a politicianului kurd Selahattin Demirtaș, „cu angajamentul de a lua măsuri în cazul în care nu se va întâmpla”

„Comitetul Miniștrilor ar trebui să ia act de tacticile repetate ale autorităților turce în cazurile Kavala și Demirtaș, menite să asigure prelungirea detenției lor ilegale și să ocolească autoritatea Curții Europene”, a declarat Ayșe Bingöl Demir, oficial din parte Proiectul de sprijin pentru litigii din Turcia.

Apelul a venit pe 13 septembrie, cu o zi înainte de ședința trimestrială a comitelui pentru a supraveghea executarea hotărârilor și deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Deciziile luate de Comitetul Miniștrilor în timpul ședinței vor fi publicate pe site-ul web al Consiliului Europei pe 17 septembrie.

Comitetul supraveghează executarea hotărârilor CEDO pe baza informațiilor furnizate de autoritățile naționale în cauză, solicitanți, ONG-uri, instituțiile naționale pentru drepturile omului (INDH) și alte părți interesate.

Deși CEDO a ordonat Turciei să-i elibereze atât pe Kavala, cât și pe Demirtaș din închisoare, autoritățile turcești au ignorat instanța de la Strasbourg.

În decembrie 2019, CEDO a decis că arestarea lui Kavala a avut loc în absența unor dovezi suficiente că ar fi comis o infracțiune, încălcând dreptul său la libertate și securitate în temeiul Convenției europene a drepturilor omului.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.