vineri, ianuarie 7, 2022

Cazul Kavala: Apel către Consiliul Europei pentru începerea procedurilor împotriva Turciei

Human Rights Watch (HRW), alături de alte instituții din au solicitat Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei să declanșeze proceduri de încălcare a drepturilor omului împotriva Turciei pentru că nu a executat hotărârea CEDO în cazul lui Osman Kavala, conform Duvar English.

Human Rights Watch (HRW), Comisia Internațională a Juriștilor și Proiectul de sprijin pentru litigii din Turcia au făcut apelul într-un comunicat către Comitet care detaliază situația legală împotriva lui Kavala.

„În fața definiției persistente și flagrante a Turciei a obligației sale de a pune în aplicare hotărârea [Osman] Kavala, Comitetul Miniștrilor ar trebui să declanșeze proceduri de contravenție împotriva Turciei”, a declarat Aisling Reidy, consilier juridic principal la HRW.

HRW a cerut, de asemenea, Comitetului Miniștrilor să facă presiuni pentru eliberarea imediată a politicianului kurd Selahattin Demirtaș, „cu angajamentul de a lua măsuri în cazul în care nu se va întâmpla”

„Comitetul Miniștrilor ar trebui să ia act de tacticile repetate ale autorităților turce în cazurile Kavala și Demirtaș, menite să asigure prelungirea detenției lor ilegale și să ocolească autoritatea Curții Europene”, a declarat Ayșe Bingöl Demir, oficial din parte Proiectul de sprijin pentru litigii din Turcia.

Apelul a venit pe 13 septembrie, cu o zi înainte de ședința trimestrială a comitelui pentru a supraveghea executarea hotărârilor și deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Deciziile luate de Comitetul Miniștrilor în timpul ședinței vor fi publicate pe site-ul web al Consiliului Europei pe 17 septembrie.

Comitetul supraveghează executarea hotărârilor CEDO pe baza informațiilor furnizate de autoritățile naționale în cauză, solicitanți, ONG-uri, instituțiile naționale pentru drepturile omului (INDH) și alte părți interesate.

Deși CEDO a ordonat Turciei să-i elibereze atât pe Kavala, cât și pe Demirtaș din închisoare, autoritățile turcești au ignorat instanța de la Strasbourg.

În decembrie 2019, CEDO a decis că arestarea lui Kavala a avut loc în absența unor dovezi suficiente că ar fi comis o infracțiune, încălcând dreptul său la libertate și securitate în temeiul Convenției europene a drepturilor omului.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.