sâmbătă, mai 11, 2024

Cazul Kavala: Apel către Consiliul Europei pentru începerea procedurilor împotriva Turciei

Human Rights Watch (HRW), alături de alte instituții din au solicitat Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei să declanșeze proceduri de încălcare a drepturilor omului împotriva Turciei pentru că nu a executat hotărârea CEDO în cazul lui Osman Kavala, conform Duvar English.

Human Rights Watch (HRW), Comisia Internațională a Juriștilor și Proiectul de sprijin pentru litigii din Turcia au făcut apelul într-un comunicat către Comitet care detaliază situația legală împotriva lui Kavala.

„În fața definiției persistente și flagrante a Turciei a obligației sale de a pune în aplicare hotărârea [Osman] Kavala, Comitetul Miniștrilor ar trebui să declanșeze proceduri de contravenție împotriva Turciei”, a declarat Aisling Reidy, consilier juridic principal la HRW.

HRW a cerut, de asemenea, Comitetului Miniștrilor să facă presiuni pentru eliberarea imediată a politicianului kurd Selahattin Demirtaș, „cu angajamentul de a lua măsuri în cazul în care nu se va întâmpla”

„Comitetul Miniștrilor ar trebui să ia act de tacticile repetate ale autorităților turce în cazurile Kavala și Demirtaș, menite să asigure prelungirea detenției lor ilegale și să ocolească autoritatea Curții Europene”, a declarat Ayșe Bingöl Demir, oficial din parte Proiectul de sprijin pentru litigii din Turcia.

Apelul a venit pe 13 septembrie, cu o zi înainte de ședința trimestrială a comitelui pentru a supraveghea executarea hotărârilor și deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Deciziile luate de Comitetul Miniștrilor în timpul ședinței vor fi publicate pe site-ul web al Consiliului Europei pe 17 septembrie.

Comitetul supraveghează executarea hotărârilor CEDO pe baza informațiilor furnizate de autoritățile naționale în cauză, solicitanți, ONG-uri, instituțiile naționale pentru drepturile omului (INDH) și alte părți interesate.

Deși CEDO a ordonat Turciei să-i elibereze atât pe Kavala, cât și pe Demirtaș din închisoare, autoritățile turcești au ignorat instanța de la Strasbourg.

În decembrie 2019, CEDO a decis că arestarea lui Kavala a avut loc în absența unor dovezi suficiente că ar fi comis o infracțiune, încălcând dreptul său la libertate și securitate în temeiul Convenției europene a drepturilor omului.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.