vineri, aprilie 8, 2022

Cazul Kavala: Apel către Consiliul Europei pentru începerea procedurilor împotriva Turciei

Human Rights Watch (HRW), alături de alte instituții din au solicitat Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei să declanșeze proceduri de încălcare a drepturilor omului împotriva Turciei pentru că nu a executat hotărârea CEDO în cazul lui Osman Kavala, conform Duvar English.

Human Rights Watch (HRW), Comisia Internațională a Juriștilor și Proiectul de sprijin pentru litigii din Turcia au făcut apelul într-un comunicat către Comitet care detaliază situația legală împotriva lui Kavala.

„În fața definiției persistente și flagrante a Turciei a obligației sale de a pune în aplicare hotărârea [Osman] Kavala, Comitetul Miniștrilor ar trebui să declanșeze proceduri de contravenție împotriva Turciei”, a declarat Aisling Reidy, consilier juridic principal la HRW.

HRW a cerut, de asemenea, Comitetului Miniștrilor să facă presiuni pentru eliberarea imediată a politicianului kurd Selahattin Demirtaș, „cu angajamentul de a lua măsuri în cazul în care nu se va întâmpla”

„Comitetul Miniștrilor ar trebui să ia act de tacticile repetate ale autorităților turce în cazurile Kavala și Demirtaș, menite să asigure prelungirea detenției lor ilegale și să ocolească autoritatea Curții Europene”, a declarat Ayșe Bingöl Demir, oficial din parte Proiectul de sprijin pentru litigii din Turcia.

Apelul a venit pe 13 septembrie, cu o zi înainte de ședința trimestrială a comitelui pentru a supraveghea executarea hotărârilor și deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Deciziile luate de Comitetul Miniștrilor în timpul ședinței vor fi publicate pe site-ul web al Consiliului Europei pe 17 septembrie.

Comitetul supraveghează executarea hotărârilor CEDO pe baza informațiilor furnizate de autoritățile naționale în cauză, solicitanți, ONG-uri, instituțiile naționale pentru drepturile omului (INDH) și alte părți interesate.

Deși CEDO a ordonat Turciei să-i elibereze atât pe Kavala, cât și pe Demirtaș din închisoare, autoritățile turcești au ignorat instanța de la Strasbourg.

În decembrie 2019, CEDO a decis că arestarea lui Kavala a avut loc în absența unor dovezi suficiente că ar fi comis o infracțiune, încălcând dreptul său la libertate și securitate în temeiul Convenției europene a drepturilor omului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.