duminică, iunie 23, 2024

Caz șocant! Sora unui deținute torturată și găsită moartă, candidează la alegerile parlamentare

Sora lui Garibe Gezer, care ar fi fost bătută și hărțuită sexual de gardienii închisorii și găsită moartă în celula ei în decembrie 2021, va candida la alegerile parlamentare programate pentru 14 mai, conform Stockholm Center for Freedom.

Asya Gezer a anunțat că va candida alături de Partidul Stânga Verde (YSP).

„… Câțiva deținuți au murit în închisoare de la moartea lui Garibe. Femeile în special se confruntă cu mult mai multe încălcări ale drepturilor în închisoare. Mi-ar plăcea să fiu vocea tuturor prizonierilor, în special a celor de sex feminin”, susține Gezer.

În noiembrie, un procuror a refuzat să urmărească moartea lui Garibe Gezer, după care avocații familiei Gezer au anunțat că vor apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Într-o scrisoare trimisă HDP, Hașim Gezer, un deținut în închisoarea Elazığ și fratele lui Garibe Gezer, a spus că Garibe i-a spus într-un apel telefonic cum a fost abuzată fizic și sexual de gardieni din închisoarea Kandıra, din provincia Izmit.

Garibe i-a spus fratelui ei că a fost dusă într-o celulă, unde a fost dezbrăcată în fața paznicilor bărbați, bătută, hărțuită sexual și lăsată fără tratament medical.

Administrația închisorii a susținut că Gezer s-a spânzurat într-o celulă unde a fost încarcerată singură. Ea mai încercase să se sinucidă, dar a fost pusă într-o celulă izolată. Femeia a fost audiată și de parchet pentru că a vorbit despre maltratare.

În octombrie, 22 de deputate de la HDP au întrebat într-o întrebare parlamentară adresată ministrului de atunci al justiției, Abdülhamit Gül, dacă a fost deschisă o anchetă asupra gardienilor închisorii în acest caz.

În închisorile și centrele de detenție din Turcia au existat reclamații pe scară largă de tortură și maltratare, care până acum au rămas neinvestigate.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.