joi, septembrie 14, 2023

​​Caz șocant în Turcia! Un autobuz s-a răsturnat. 12 pasageri morți

Un autobuz cu pasageri a ieșit de pe șosea și s-a prăbușit într-un șanț de pe marginea drumului din centrul Turciei, ucigând 12 persoane și rănind alte 19, conform AP News.

Șoferul autobuzului a pierdut controlul vehiculului, luni dimineață, traversând pe banda din sens opus și apoi căzând în șanțul din apropierea orașului central turc, Yozgat.

Autobuzul călătorea de la Sivas – la aproximativ 240 de kilometri est de Yozgat – spre Istanbul.

Autoritățile turce afirmă că 11 dintre pasageri au murit la locul accidentului, în timp ce unul a murit mai târziu în spital.

Pasagerii răniți sunt tratați în spitalele din apropiere, iar unul dintre ei este în stare gravă.

Cauza accidentului este în curs de investigare, însă se părea a fi rezultatul nepăsării șoferului.

Apelul disperat al unui explorator american prins într-o peșteră din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Federației Turce de Speologie (TUMAF), Yaman Özakın, a transmis că metodele de scoate a lui Dickey – fie cu targă, fie ajutându-l să iasă singur – rămâne o parte critică a eforturilor de salvare în curs, care ar putea dura săptămâni întregi.

Turcia: Elevii se întorc la școală! Noi reguli pentru anul școlar 2023-2024

Într-un mesaj care precede redeschiderea școlii, ministrul Educației Yusuf Tekin a îndemnat părinții, profesorii și elevii să-și împărtășească responsabilitatea pentru educație, subliniind că aceasta este esențială pentru viitorul copiilor și bunăstarea națiunii.

Nou record! Turcii au cheltuit peste 190 de miliarde de lire în 7 zile, pe fondul crizei economice

O cheltuială record de 191,1 de miliarde de lire a fost făcută în prima săptămână a lunii septembrie, după ce cetățenii turci, a căror putere de cumpărare a scăzut, și-au folosit cardurile de credit.

Sondaj. Majoritatea turcilor nemulțumiți de sistemului de învățământ

Rezultatele sondajului au fost anunțate pe rețelele sociale de Centrul de Cercetare Socială, Yöneylem, în momentului începerii anului școlar 2023-2024, pentru aproape 20 de milioane de elevi din Turcia.