joi, noiembrie 30, 2023

Casele mai scumpe cu 90 la sută în 2023. Istanbul și Ankara, cea mai mare creștere

Banca Centrală a Turciei a anunțat datele indicelui prețurilor locuințelor (HPI) până în prezent, conform Gazete Duvar.

HPI, care era 100 în 2017, a ajuns la 1.043 în august 2023, cu o creștere de 5,5 la sută de la lună la lună.Prețurile locuințelor au crescut cu 90,3 la sută anul acesta.

Valorile HPI ale celor trei provincii majore au crescut cu 100,4% în Ankara, 90,3% în İzmir și 78,4% în Istanbul față de 2022.

Potrivit graficului Global Housing Price Index, prețurile locuințelor au crescut cel mai mult în aceste trei provincii turcești din cele 150 de provincii în primul trimestru al anului 2023, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022.

Institutul de Statistică din Turcia (TUIK) a raportat o rată anuală a inflației de 58,94 la sută în august, în timp ce grupul independent de inflație ENAG a estimat cifra la 128,05 la sută.

Cupa Turciei se va juca în Arabia Saudită, în ciuda dorinței fotbaliștii de a juca în țară

Președintele Galatasaray, Dursun Özbek, a anunțat anterior că echipa sa a cerut ca meciul să se joace în Turcia „la 100 de ani de la Republica noastră”, în timp ce Fenerbahçe a cerut ca meciul să fie jucat pe Stadionul Olimpic Atatürk sau pe Stadionul Samsun 19 Mai.

Ritualul Călușului dansat de tineri din Kenya pe scena IFLC 2023, din București

Festivalul, prezentat de îndrăgita actriță Tily Niculae, va începe joi, 23 noiembrie 2023, de la ora 18.30, la Lumina Sport Arena, fiind organizat de Lumina Instituții de Învățământ, în parteneriat cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.