4 din 10 turci nu își pot permite să aibă carne nici măcar o dată la două zile, conform EuroNews.
Potrivit TurkStat, 39,2% dintre turci au declarat că nu își permit să mănânce carne, pui sau pește o dată la două zile.
Statisticile relevă și alte provocări economice, inclusiv incapacitatea a 58,8% dintre gospodării de a-și permite o vacanță de o săptămână departe de casă, 31,8% pentru a face față cheltuielilor neașteptate, 19,5% pentru a-și încălzi casele în mod adecvat și 64,2% pentru a înlocui mobilierul uzat.
De asemenea, Turcia se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba de alimentație sănătoasă.
Proporția persoanelor din UE, cu 27 de state membre, cărora le este greu să aibă carne, pui sau pește, o dată la două zile a fost de doar 8,3% în 2022.
În Turcia, pe de altă parte, cifra este alarmant de mare: 41,5% din populația nu își poate permite o masă cu aceste proteine o dată la două zile – de peste cinci ori media UE.
România și Bulgaria au cele mai mari rate de persoane care nu își permit carne, pui sau pește o dată la două zile în Europa, la 22,1 la sută, respectiv 21,6 la sută.
Țări precum Irlanda și Cipru au cele mai scăzute rate, de 1,4%, respectiv 1,5%.