miercuri, august 31, 2022

Cappadocia distrusă de construcția drumurilor.„Este un masacru incredibil și nimeni nu vorbește”

Imagini cu Cappadocia, care se află pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO, au ajuns virale pe rețelele de socializare din Turcia, după ce un drum a început să fie construit, conform presei turcești. 

Mükremin Tokmak, purtătorul de cuvânt al Platformei pentru Mediu Cappadocia, a declarat că drumul aflat în construcție între Ortahisar și Göreme a deteriorat grav coșurile de zâne, mănăstirile și structurile istorice din regiune. 

„Vor să închidă acest drum și să construiască un drum nou ca alternativă. Pe traseul rutier în construcție există hornuri de zâne, mănăstiri și formațiuni incredibile. Drumul aproape trece peste Biserica Ascunsă. Aici sculptează o masă de munte de 45 de metri de sus în jos pentru a nivela rampa. Nu vor fi coșuri de zâne sau mănăstiri în acea regiune. În viitor, din același motiv, va provoca pagube grave din cauza vibrațiilor. Este un masacru incredibil și nimeni nu vorbește”, susține Tokmak.

Noua construcție de drumuri între Göreme și Ortahisar, care a fost începută în urmă cu aproximativ o lună și jumătate de echipe afiliate Serviciilor de transport rutiere și de transport ale Administrației Provinciale Speciale Nevşehir, trece prin mijlocul Capadociei, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Mükremin Tokmak a declarat că traseul rutier se află și în Situl Arheologic și Natural de Gradul I. Afirmând că această zonă, inclusiv Biserica Ascunsă, este atât un sit natural, cât și un sit arheologic.

Motivul? Gazele naturale!

Tokmak a explicat că  drumul a fost construit și pentru a duce gaze naturale la Ortahisar pe un traseu scurt.

„Există gaze naturale în Uçhisar, există gaze naturale în Ürgüp, există și Göreme. Dacă aduc gaze naturale de la Uçhisar, drumul este de fapt drept, se pun conducte pe marginea asfaltului. Cu toate acestea, drumul este foarte lung și costul pentru compania energetică numită Enerya este foarte mare. Dacă o vor aduce de la Ürgüp, vor trebui să mai pună 4-5 km conducte. Ei construiesc drumul pentru ca această companie Enerya să nu pună conducte mai lungi. Unul dintre motivele principale este aducerea acestui gaz natural acolo”, susține Tokmak.

Turcii cheltuiesc 100 de milioane de euro anulat pentru viza Schengen

Experții din Turcia susțin că s-a înregistrat o creștere a cererilor, ale căror programări durează până la trei luni, perturbând planurile de călătorie și provocând dificultăți pentru mii de studenți și oameni de afaceri.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...