miercuri, august 31, 2022

SUA monitorizează traficul monetar între Rusia și Turcia după discuțiile din Soci

Departamentul de Stat al SUA a declarat că a monitorizat îndeaproape traficul de bani dintre Turcia și Rusia, după întânirea la Soci, conform Turkish Minutes.

SUA susține că nu a găsit nicio dovadă de ilegalitate în urma întâlniri de patru ore între președintele turc, Recep Tayyip Erdogan și omologul său rus, Vladimir Putin, de la Soci, de săptămâna trecută.

Prima reacție a SUA la noile acorduri economice ale Turciei cu Rusia a venit din partea Departamentului de Stat, care a răspuns în scris întrebărilor Bloomberg HT cu privire la întâlnirea liderilor de la Soci.

„Turcia și-a exprimat sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în fața agresiunii ruse, iar președintele Erdogan a caracterizat agresiunea Rusiei drept inacceptabilă.Urmărim datele cu atenție și, până acum, se pare că nu există nicio dovadă de bani din Rusia ajunși ilegal în Turcia.”, susține reprezentantul SUA.

5 bănci turcești adoptă sistemul rusesc

Într-o declarație comună după summitul de la Soci din Rusia, care a promis o cooperare economică mai profundă, cei doi lideri au subliniat rolul cheie al relațiilor de încredere dintre țările lor pentru stabilitatea regională și internațională și au promis că își vor spori cooperarea în comerț și în domeniul energie.

Plata în ruble va fi o sursă de sprijin financiar atât pentru Rusia, cât și pentru Turcia, a informat Erdoğan la întoarcerea de la discuțiile cu liderul rus, adăugând că cinci bănci turcești au adoptat sistemul rusesc de carduri de plată, Mir.

Sistemul, care le permite rușilor care locuiesc în Turcia să facă achiziții folosind cardurile lor de credit sau de debit într-un moment în care Visa și Mastercard și-au încetat operațiunile.

Libertatea presei din Turcia: Autoritățile interzic reclamele pentru ziarul Evrensel

Fatih Polat, redactor-șef la Evrensel, a spus că decizia lui BİK a fost „o operațiune politică menită să-i reducă la tăcere”.

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...