vineri, aprilie 12, 2024

Ca-n filme! Un academician trăiește de o lună în aeroportul din Istanbul

Aeroportul din Istanbul găzduiește de o lună o poveste care amintește de celebrul film al lui Steven Spielberg „Terminal”, relatează presa turcească.

Academicul iranian Dr. Shiva Kaviani a rămas blocată în Istanbul după ce a întâmpinat mai multe probleme birocratice.

Aceasta a părăsit Iranul și a intrat în Turcia prin poarta de frontieră Gürbulak, după ce a fost emisă o interdicție politică împotriva ei. Kaviani a călătorit la aeroportul din Istanbul pentru a se întoarce înapoi în Toronto, unde s-a stabilit, dar i s-a refuzat o nouă viză pe motiv că perioada ei de ședere în Canada a expirat.

Incapabil să se întoarcă în fiecare țară din cauza interdicției politice, Kaviani a rămas blocat pe aeroportul din Istanbul. Femeie s-a chinuit să supraviețuiască pe aeroport de aproximativ o lună,

Negocierile cu Consulatul General al Canadei pentru Dr. Kaviani, pe care personalul Aeroportului din Istanbul a încercat să le aibă, nu a dat niciun rezultat.

Kaviani locuiește în ghișeul pentru pasagerii care pleacă. Ea se plimbă prin zonă cu o valiză și o geantă. Ea a subliniat că nu și-a găsit un interlocutor și a afirmat că a avut dificultăți să mănânce la aeroport deoarece este vegetariană și că nu își poate satisface nevoile umanitare, în special dușul.

Bătrâna, care a încercat să doarmă pe scaune, a adăugat că nu dormea ​​de o lună și că are răni la picioare.

Situația lui Kaviani a evocat comparații cu filmul lui Steven Spielberg „Terminal”, cu renumitul actor Tom Hanks.

Filmul, lansat în 2004, a fost inspirat din povestea adevărată a lui Mehran Karimi Nasseri, un iranian care a încercat să călătorească în Regatul Unit, dar a întâmpinat dificultăți, ceea ce l-a determinat să locuiască pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris timp de 18 ani.

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Turcia. Fără taxe de drum și transportul public gratuit timp de 9 zile, cu ocazia Ramadan Bayram

În urma unui decret al președintelui Recep Tayyip Erdogan, Ministrului Transporturilor și Comunicațiilor, Abdulkadir Uraloglu, a anunțat drumurile și podurile publice vor fi gratuite timp de nouă zile în Istanbul, Ankara și Izmir.

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Antalya: Povestea ciobanului care locuiește de 17 ani singur în munți

Turma de capre a lui Çabuk a fost furată peste noapte, în 2007. Acesta a spus că și-a închis caprele și, când s-a trezit dimineața, nu mai era niciuna.