vineri, iulie 12, 2024

Ca-n filme! Un academician trăiește de o lună în aeroportul din Istanbul

Aeroportul din Istanbul găzduiește de o lună o poveste care amintește de celebrul film al lui Steven Spielberg „Terminal”, relatează presa turcească.

Academicul iranian Dr. Shiva Kaviani a rămas blocată în Istanbul după ce a întâmpinat mai multe probleme birocratice.

Aceasta a părăsit Iranul și a intrat în Turcia prin poarta de frontieră Gürbulak, după ce a fost emisă o interdicție politică împotriva ei. Kaviani a călătorit la aeroportul din Istanbul pentru a se întoarce înapoi în Toronto, unde s-a stabilit, dar i s-a refuzat o nouă viză pe motiv că perioada ei de ședere în Canada a expirat.

Incapabil să se întoarcă în fiecare țară din cauza interdicției politice, Kaviani a rămas blocat pe aeroportul din Istanbul. Femeie s-a chinuit să supraviețuiască pe aeroport de aproximativ o lună,

Negocierile cu Consulatul General al Canadei pentru Dr. Kaviani, pe care personalul Aeroportului din Istanbul a încercat să le aibă, nu a dat niciun rezultat.

Kaviani locuiește în ghișeul pentru pasagerii care pleacă. Ea se plimbă prin zonă cu o valiză și o geantă. Ea a subliniat că nu și-a găsit un interlocutor și a afirmat că a avut dificultăți să mănânce la aeroport deoarece este vegetariană și că nu își poate satisface nevoile umanitare, în special dușul.

Bătrâna, care a încercat să doarmă pe scaune, a adăugat că nu dormea ​​de o lună și că are răni la picioare.

Situația lui Kaviani a evocat comparații cu filmul lui Steven Spielberg „Terminal”, cu renumitul actor Tom Hanks.

Filmul, lansat în 2004, a fost inspirat din povestea adevărată a lui Mehran Karimi Nasseri, un iranian care a încercat să călătorească în Regatul Unit, dar a întâmpinat dificultăți, ceea ce l-a determinat să locuiască pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris timp de 18 ani.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Turcia: 5 jucători ai naționalei valoarea pe piață 155 de milioane de euro. Iată cine este cel mai scump jucător turc!

Presa turcească a estimat că valoarea totală a 5 fotbalişti din echipa națională a Turciei ajunge la 155 de milioane de euro.