duminică, noiembrie 10, 2024

București: Verdict în cazul unei fundații umanitare acuzate de terorism 

Tribunalul București a dat verdictul în cazul unei fundații umanitare din România acuzate de terorism de către un jurnalist turc. 

Conform deciziei tribunalului, jurnalistul Yilmaz Hamdi, de la Gazete Balkan trebuie să plătească daune morale de 5.000 de lei către Fundația Tuna.

Pârâtul trebuie să șteargă toate articolele derogatorii la adresa fundației din perioada 2016-2019 și îi este interzis să mai publice astfel de știri.

Instanța l-a obligat pe Hamdi Yilmaz să publice decizia atât pe site-ul său, cât și într-un ziar național, pe cheltuiala sa.

Inculpatul: „Eu am făcut un război psihologic”

„Când privesc din punctul meu de vedere. Eu am facut un război psihologic, o luptă psihologică. Instanța a solicitat ca articolele pe care le-am scris după 2016 să fie eliminate de pe site-ul nostru. Acesta este prețul la care am ajuns în această luptă”, a susținut jurnalistul.

Reacția Fundației Tuna: „România este un stat de drept

„Legile au răspuns acestor persoane care fac acuzații grele, mai ales legat de terorism. Persoana respectivă a scris despre noi ca suntem organizație terorista, preşedintele Fundației este liderul organizației, au catalogat drept acțiunile caritabile şi festivalurile ca un de ‘act terorism’. România este un stat de drept, nu s-a lăsat influențat de acest discurs de ură. Noi vom apăra drepturile în limitele legilor întotdeauna”, reacționează președintele Fundației Tuna, Emin Korkut, după decizia judecătorilor.

Fundația Tuna îşi desfăşoară activitatea pe piaţa din România încă din anul 1995, organizând diferite activităţi culturale şi cu scop caritabil. Campaniile cele mai populare ale fundației sunt ”Un Paște Mai Bun” și Festivalul Turcesc.

Decizia este revocabilă în termen de 30 zile.

Testamentul clericului Fethullah Gülen dezvăluie donația de drepturi de autor

Potrivit unui anunț făcut de site-ul Herkul, fundația „Cascade Trust” deține autoritate asupra redevențelor din cărțile clericului.

Istanbul: Creștere de peste 60% a costului vieții în octombrie

Sondajul, realizat de Agenția de Planificare din Istanbul (IPA) a Municipalității Metropolitane din Istanbul, a calculat costul vieții în Istanbul pentru o familie de patru persoane la 73.739 TL (2.000 euro) în octombrie, de peste patru ori salariul minim de 17.002 TL. (460 de euro).

Nou record în Turcia: Cele mai multe cazuri de femicid înregistrate în ultimii 14 ani

Conform raportului Platformei We Will Stop Femicide pentru octombrie 2024, octombrie a marcat cel mai mare număr de feminicide înregistrate într-o singură lună din 2010.

Nou campus școlar inaugurat în Constanța. „Proiect de anvergură dedicat educației.”/„Entuziasm dublat de profesionalism și multă dedicare a fost temelia.”

Porțile noului campus situat în orașul Ovidiu, din Constanța, au fost deschise pe 4 noiembrie, printr-o ceremonie alături de conducere și reprezentanți ai instituțiilor din Constanta, dar și viitori elevi, profesori și părinți.

SUA. 3 milioane de dolari daună într-un proces de defăimare din cauza presupusei asocieri cu o „organizație teroristă”

SUA obligă plata a 3 milioane de dolari drept despăgubiri unui antreprenor turco-american care a fost acuzat în mod fals de terorism din cauza unei presupuse asocieri cu o „organizație teroristă”,

Turcia: Proteste după ce 4 primari pro-kurzi au fost reținuți: „Atac major la adresa dreptului poporului kurd de a vota și de a fi...

Anunțul Ministerului de Interne privind înlăturarea din funcțiile lor a trei primari, reprezentând orașele Mardin și Batman, precum și Halfeti, un district din provincia Şanlıurfa și înlocuirea lor cu oficiali guvernamentali a stârnit proteste luni.