vineri, aprilie 15, 2022

BANI PENTRU AJUTOR ACORDAT SIRIEI

Donatorii internaționali reuniţi la Bruxelles s-au angajat să acorde 4,4 miliarde de dolari (3,6 miliarde de euro) ajutor pentru Siria pentru anul 2018, a anunțat miercuri Mark Lowcock, şeful biroului ONU pentru afaceri umanitare, relatează AFP şi dpa.

‘Bănuiala mea este că, până la sfârşitul zilei, vom avea angajamente pentru anul 2018 în valoare de 4,4 miliarde de dolari’, a declarat Mark Lowcock la conferinţa donatorilor găzduită de Uniunea Europeană şi ONU.

El a mulţumit în special Uniunii Europene, Germaniei şi Marii Britanii pentru ‘sumele foarte mari’ promise.

Mark Lowcock, Secretar general adjunct pentru afaceri umanitare şi coordonator al ajutoarelor de urgenţă ale ONU
Mark Lowcock, Secretar general adjunct pentru afaceri umanitare şi coordonator al ajutoarelor de urgenţă ale ONU

‘Este un început bun, chiar dacă ne-am fi dorit mai mult’, a spus Lowcock, menţionând că Statele Unite, unul dintre cei mai mari contribuabili, nu au precizat încă valoarea angajamentului lor.

Organizatorii conferinţei sperau să strângă în total 9 miliarde de dolari (7,3 miliarde de euro) pentru anul 2018. ONU a calculat nevoile pentru ajutorul umanitar în Siria la 3,5 miliarde de dolari (2,8 miliarde euro) şi la 5,6 miliarde de dolari (4,5 miliarde de euro) pentru sprijinirea refugiaţilor din ţările vecine.

‘Sumele promise (miercuri) sunt departe de a fi neglijabile. (…) Vom avea promisiuni suplimentare până la sfârşitul anului’, a declarat oficialul ONU.

Se aşteaptă de asemenea un acord din partea statelor membre UE cu privire la ajutorul financiar pentru refugiaţii din Turcia, care se ridică la 3 miliarde de euro pe o perioadă de doi ani.

Unii donatori, precum Germania şi Franţa, au făcut angajamente pentru mai mulţi ani. ‘Promisiunile pentru anul 2019 şi cei următori ajung la 3,4 miliarde de dolari’, a mai spus Mark Lowcock.

http://www.liberation.fr/planete/2018/04/24/syrie-conference-des-donateurs-a-bruxelles-pour-eviter-un-desastre-humanitaire_1645530

https://www.rtbf.be/info/monde/detail_nouvelle-conference-des-donateurs-a-bruxelles-pour-l-avenir-de-la-syrie?id=9900507

https://www.journalducameroun.com/syrie-conference-des-donateurs-a-bruxelles-pour-eviter-un-desastre-humanitaire-2/

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,