luni, iulie 15, 2024

Atenție turiști! O nouă taxă a intrat în vigoare în Turcia

O noua taxa de ședere a intră în vigoare în Turcia, care este probabil să facă serviciile turistice mai scumpe, conform The European Times.

Odată cu introducerea taxei de ședere în țară se urmărește virarea sumei încasate către stat. Valoarea acestuia este egală cu 2% din servicii.

Toate firmele de cazare din Turcia o să trebuiască sa plătească 2% din suma primita pentru sejururi. În plus, taxa poate fi inclusă în tururile de la agențiile de turism.

În ciuda faptului că noua taxă nu va afecta direct turiștii, ci va fi plătită de hotelieri, este probabil ca prețul vacanțelor în hotelurile turcești să crească.

Operatorii de turism notează însă că diferența la preț, în urma taxei, în 2023 este nesemnificativă. Experții au amintit că anteriori hotelieri turci au avertizat cu privire la o creștere a prețurilor cu până la 50% față de anul trecut.

Scutiți de taxă

Elevii și studenții care locuiesc în cămine, pensiuni și campinguri sunt scutiți de impozit.

În plus, reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în Turcia și organizațiile internaționale ai căror reprezentanți au statut diplomatic nu plătesc impozit.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.