joi, februarie 29, 2024

Atenție turiști! O nouă taxă a intrat în vigoare în Turcia

O noua taxa de ședere a intră în vigoare în Turcia, care este probabil să facă serviciile turistice mai scumpe, conform The European Times.

Odată cu introducerea taxei de ședere în țară se urmărește virarea sumei încasate către stat. Valoarea acestuia este egală cu 2% din servicii.

Toate firmele de cazare din Turcia o să trebuiască sa plătească 2% din suma primita pentru sejururi. În plus, taxa poate fi inclusă în tururile de la agențiile de turism.

În ciuda faptului că noua taxă nu va afecta direct turiștii, ci va fi plătită de hotelieri, este probabil ca prețul vacanțelor în hotelurile turcești să crească.

Operatorii de turism notează însă că diferența la preț, în urma taxei, în 2023 este nesemnificativă. Experții au amintit că anteriori hotelieri turci au avertizat cu privire la o creștere a prețurilor cu până la 50% față de anul trecut.

Scutiți de taxă

Elevii și studenții care locuiesc în cămine, pensiuni și campinguri sunt scutiți de impozit.

În plus, reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în Turcia și organizațiile internaționale ai căror reprezentanți au statut diplomatic nu plătesc impozit.

Turcia: Cozi lungi pentru carne ieftină, înainte de Ramadan

Cumpărătorii s-au aliniat cu câteva ore înainte de deschidere pentru a cumpăra pachete de carne tocată sau tăiată cubulețe înainte de a se epuiza stocul, în fața magazinului „Et ve Süt Kurumu (ESK)”

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.