marți, martie 21, 2023

Atenție turiști! O nouă taxă a intrat în vigoare în Turcia

O noua taxa de ședere a intră în vigoare în Turcia, care este probabil să facă serviciile turistice mai scumpe, conform The European Times.

Odată cu introducerea taxei de ședere în țară se urmărește virarea sumei încasate către stat. Valoarea acestuia este egală cu 2% din servicii.

Toate firmele de cazare din Turcia o să trebuiască sa plătească 2% din suma primita pentru sejururi. În plus, taxa poate fi inclusă în tururile de la agențiile de turism.

În ciuda faptului că noua taxă nu va afecta direct turiștii, ci va fi plătită de hotelieri, este probabil ca prețul vacanțelor în hotelurile turcești să crească.

Operatorii de turism notează însă că diferența la preț, în urma taxei, în 2023 este nesemnificativă. Experții au amintit că anteriori hotelieri turci au avertizat cu privire la o creștere a prețurilor cu până la 50% față de anul trecut.

Scutiți de taxă

Elevii și studenții care locuiesc în cămine, pensiuni și campinguri sunt scutiți de impozit.

În plus, reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în Turcia și organizațiile internaționale ai căror reprezentanți au statut diplomatic nu plătesc impozit.

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...