joi, noiembrie 9, 2023

Atenție turiști! Intrarea în Hagia Sofia va fi cu plată din 2024

Turiștii străini vor plăti o taxă de intrare în Hagia Sofia, începând cu 15 ianuarie 2024, conform presei turcești.

Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, a anunțat că intrarea în Moscheea Hagia Sofia va fi plătită pentru turiștii străini începând cu 15 ianuarie.

„Începând cu 15 ianuarie, va exista o taxă pentru vizitatorii străini. Trecem la aplicația de gestionare a vizitatorilor din Hagia Sofia. Calitatea și securitatea vizitelor vor fi crescute. Moscheea noastră, moștenirea noastră comună a umanității, centrul nostru de atracție, Hagia Sofia, va fi inclusă într-un ecosistem foarte bun, orientat spre conservare”, afirmă ministrul.

Nicio schimbare în lăcașurile de cult pentru cetățenii turci.

„Nu există nicio schimbare în locurile de cult ale cetățenilor turci care vizitează moscheea pentru închinare. Schimbăm poarta de intrare pentru vizitele cetățenilor străini. Intrarea se va face de la nivelul superior unde se află Palatul Topkapi”, explică acesta.

Kılıçdaroğlu pierde șefia partidul din opoziție, după 13 ani. Cine este noul lider CHP?

Özel a devenit al optulea lider al CHP de la înființarea sa în 1923, cu 812 de voturi, punând capăt guvernării de 13 ani a lui Kılıçdaroğlu, care a primit 536 de voturi.

Libertatea presei în Turcia: Trei jurnaliști arestați în două zile

Reținerea lui Erdinç a fost ordonată de procurorii de la Ankara, care l-au acuzat pe jurnalistă că „a răspândit în mod deschis informații înșelătoare”.

Istanbul: Un turc a dat drumul la șoareci într-un McDonald’s, în semn de protest

Într-un videoclip care înregistrează momentele, bărbatul este văzut strigând „Mâncați acești șoareci, nu carnea musulmanilor”, „Bombe cad acolo (Gaza) de zile întregi”

Banca Mondială: Turcia în top 5 țări cu inflație alimentară ridicată

Turcia are o rată nominală a inflației alimentare de 76 la sută, potrivit celor mai recente date. Când este ajustată pentru inflația generală, rata inflației alimentare reală este de 14%.

Libertatea presei în Turcia: 63 de jurnalişti se află după gratii

În cursul lunii au continuat 44 de procese privind activitatea jurnalistică, cazurile a doi jurnaliști s-au încheiat cu condamnare și o pedeapsă totală de 10 ani de închisoare.

Turcia: Parlamentul elimină Coca-Cola și produsele Nestle din meniu

„Produsele companiilor care sprijină Israelul nu vor fi vândute în restaurante, cantine și ceainări din campusul parlamentului”,se arată în declarația Marii Adunări Națională a Turciei, fără a identifica companiile.