joi, mai 23, 2024

Turcia: Microsoft interzice accesul la un site de știri la cerea unui fost fotbalist 

Microsoft a interzis accesul la un postul de știri online din Turcia, după solicitarea unui fost fotbalist, conform Gazete Duvar.

Accesul la site-ul de știri, T24 a fost interzis timp de patru ore, după cererea lui Burak Yılmaz de a interzice accesul la o știre despre abuzul domestic.

Site-ul a fost dezactivat brusc la sfârșitul lunii octombrie, fără nici un avertisment prealabil.

Yılmaz și-a cerut scuze pentru incident și a spus că intenționează doar să revoce o singură știre.

„Am cerut doar ștergerea unui articol. Nu înțeleg de ce s-a întâmplat asta, nu aveam nicio intenție să închid întregul site, îmi cer scuze.” spune Yilmaz.

Editorul-șef al publicației de știri, Doğan Akın, l-a sunat pe directorul general Microsoft Turcia, Levent Özbilgin, după ce problema de blocare a accesului nu a putut fi rezolvată.

Ca răspuns, Özbilgin i-a spus lui Akın: „De ce mă deranjezi în acest moment, cine naiba ești? Nu mă mai suna!”

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.