joi, februarie 29, 2024

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca


Asociația Baroului American a declarat că avocații turci continuă să fie arestați, acuzați, judecați și închiși pentru că își fac treaba, conform Stockholm Center for Freedome.

ABA și-a reiterat sprijinul pentru independența profesională a colegilor lor din Turcia, cu ocazia Zilei Avocaților din Turcia.

Turcia a urmărit penal peste 1.600 de avocați și a arestat 615 dintre aceștia sub acuzația de terorism de la o lovitură de stat eșuată din 2016, potrivit unui raport al Arrested Lawyers Initiative, un grup de activism care apără drepturile avocaților.

Avocații au fost vizați în special din cauza identităților sau afinităților clienților lor, se arată în raport.

În cel mai recent incident al operațiunilor care vizează avocații din Turcia, poliția a reținut patru avocați în cadrul unei operațiuni desfășurate la Istanbul săptămâna trecută.

ABA este cea mai mare asociație de avocați din lume.

Turcia: Cozi lungi pentru carne ieftină, înainte de Ramadan

Cumpărătorii s-au aliniat cu câteva ore înainte de deschidere pentru a cumpăra pachete de carne tocată sau tăiată cubulețe înainte de a se epuiza stocul, în fața magazinului „Et ve Süt Kurumu (ESK)”

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.