vineri, aprilie 8, 2022

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca


Asociația Baroului American a declarat că avocații turci continuă să fie arestați, acuzați, judecați și închiși pentru că își fac treaba, conform Stockholm Center for Freedome.

ABA și-a reiterat sprijinul pentru independența profesională a colegilor lor din Turcia, cu ocazia Zilei Avocaților din Turcia.

Turcia a urmărit penal peste 1.600 de avocați și a arestat 615 dintre aceștia sub acuzația de terorism de la o lovitură de stat eșuată din 2016, potrivit unui raport al Arrested Lawyers Initiative, un grup de activism care apără drepturile avocaților.

Avocații au fost vizați în special din cauza identităților sau afinităților clienților lor, se arată în raport.

În cel mai recent incident al operațiunilor care vizează avocații din Turcia, poliția a reținut patru avocați în cadrul unei operațiuni desfășurate la Istanbul săptămâna trecută.

ABA este cea mai mare asociație de avocați din lume.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.