sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca


Asociația Baroului American a declarat că avocații turci continuă să fie arestați, acuzați, judecați și închiși pentru că își fac treaba, conform Stockholm Center for Freedome.

ABA și-a reiterat sprijinul pentru independența profesională a colegilor lor din Turcia, cu ocazia Zilei Avocaților din Turcia.

Turcia a urmărit penal peste 1.600 de avocați și a arestat 615 dintre aceștia sub acuzația de terorism de la o lovitură de stat eșuată din 2016, potrivit unui raport al Arrested Lawyers Initiative, un grup de activism care apără drepturile avocaților.

Avocații au fost vizați în special din cauza identităților sau afinităților clienților lor, se arată în raport.

În cel mai recent incident al operațiunilor care vizează avocații din Turcia, poliția a reținut patru avocați în cadrul unei operațiuni desfășurate la Istanbul săptămâna trecută.

ABA este cea mai mare asociație de avocați din lume.

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...