vineri, aprilie 8, 2022

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

Centrul de coordonare a transporturilor (UKOME) al Municipiului Metropolitan din Istanbul, condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației, conform Gazete Duvar.

Șoferii autobuzelor publice, miniautobuzelor și autobuzelor private din Istanbul au cerut o creștere de 50-60%, spunând că altfel nu vor continua să lucreze.

Tramvai electric și operațiuni de tunel (IETT) a declarat că cheltuielile lor sunt de patru ori mai mari decât veniturile lor, în special din cauza inflației și a creșterilor recente ale prețurilor la combustibil.

„Prețul unui litru de motorină, care era de 8,2 lire în noiembrie 2021, a crescut cu 158 la sută la 21,2 lire în aprilie 2022. În domeniul transporturilor multe cheltuieli de bază se fac în valută. [Valoarea unui] dolar american [față de lire] a crescut de la 9,9 lire la 14,7 lire, cu o creștere de aproximativ 50% în aceeași perioadă”, se arată în comunicat.

Aceasta este a doua creștere a prețurilor în transportul public introdusă în Istanbul în acest an. 

La reuniunea UKOME din decembrie 2021, taxele de transport public au fost majorate cu 36%, iar taxele de servicii cu 27%.

Într-o altă mișcare, Direcția Generală a Administrației Apei și Canalizării din Istanbul (İSKİ), pe 5 aprilie, a majorat prețurile apei de uz casnic cu 29 la sută.

Un bilet întreg costă 7,67 de lire(2,36 Ron). Un abonament lunar costă 602 de lire, 185 de Ron, iar abonament de elev costă 109.00 de lire.(33 de Ron)

Inflația anuală a Turciei a crescut la 61,14% în martie, potrivit datelor oficiale, în timp ce grupul de cercetare independent ENAG a estimat cifra la 142,63%. Mulți cetățeni din Turcia se luptă să-și facă rost de bani pe fondul creșterii masive a costului vieții.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca