vineri, septembrie 24, 2021

ArtMark, un loc de întâlnire între arte şi economie. Bursa artistică în România.

 O memorabilă lucrare, realizată de Constantin Brâncuși în perioada de înmugurire a carierei sale artistice, vă aşteaptă să o vizionaţi în cadrul unei expoziţii de excepţie.

Scaunul sculptat în lemn de nuc, decorat cu grifoni şi cap de copil (sf. sec. al XIX-lea) reprezintă un start în creaţia brâncuşiană, inspirând o serie de lucrări similare, printre care şi celebrul ” Scaun colţar ” expus în prezent la Muzeul de Artă Craiova.

 Evenimente importante la ArtMark:Licitația de Toamnă – „Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești” ( Marți, 25 Octombrie 2016, Ora 20:00  Athénée Palace Hilton București)Aflată la a 6-a ediție, dedicată marilor maeștri ai artei românești și a celor mai bine tranzacționați creatori din piața autohtonă și internațională, Licitația de Toamnă propune o selecție riguroasă din creațiile celor mai sus menționați. Noi intrări în topul vânzărilor, artiști consacrați dar și cei care își reconfirmă autoritatea prin doborârea recordurilor, cum este cazul lui Adrian Ghenie, se vor regăsi în licitație alături de opere realizate de Brâncuși, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza sau Ion Țuculescu.

Art-Mark-680x450

 Artmark este cea mai importantă casă de licitații de artă și obiecte de colecție din România, și totodată un reper pe piața de artă a Europei de Est. Deținând monopolul asupra celor mai valoroase opere de artă tranzacționate în România, Artmark este un promotor și susținător al culturii și valorilor românești, atât pe plan național cât și internațional, inițiind pe parcursul celor 4 ani de existență proiecte culturale precum: Centrul Cultural ArtSociety, primul magazin de artă – Dependent de Artă, cursuri de artă profesionale, expoziții și multe altele.Sursă:www.artmark.ro!

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia