25.9 C
București
luni, septembrie 28, 2020

ArtMark, un loc de întâlnire între arte şi economie. Bursa artistică în România.

 O memorabilă lucrare, realizată de Constantin Brâncuși în perioada de înmugurire a carierei sale artistice, vă aşteaptă să o vizionaţi în cadrul unei expoziţii de excepţie.

Scaunul sculptat în lemn de nuc, decorat cu grifoni şi cap de copil (sf. sec. al XIX-lea) reprezintă un start în creaţia brâncuşiană, inspirând o serie de lucrări similare, printre care şi celebrul ” Scaun colţar ” expus în prezent la Muzeul de Artă Craiova.

 Evenimente importante la ArtMark:Licitația de Toamnă – „Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești” ( Marți, 25 Octombrie 2016, Ora 20:00  Athénée Palace Hilton București)Aflată la a 6-a ediție, dedicată marilor maeștri ai artei românești și a celor mai bine tranzacționați creatori din piața autohtonă și internațională, Licitația de Toamnă propune o selecție riguroasă din creațiile celor mai sus menționați. Noi intrări în topul vânzărilor, artiști consacrați dar și cei care își reconfirmă autoritatea prin doborârea recordurilor, cum este cazul lui Adrian Ghenie, se vor regăsi în licitație alături de opere realizate de Brâncuși, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza sau Ion Țuculescu.

Art-Mark-680x450

 Artmark este cea mai importantă casă de licitații de artă și obiecte de colecție din România, și totodată un reper pe piața de artă a Europei de Est. Deținând monopolul asupra celor mai valoroase opere de artă tranzacționate în România, Artmark este un promotor și susținător al culturii și valorilor românești, atât pe plan național cât și internațional, inițiind pe parcursul celor 4 ani de existență proiecte culturale precum: Centrul Cultural ArtSociety, primul magazin de artă – Dependent de Artă, cursuri de artă profesionale, expoziții și multe altele.Sursă:www.artmark.ro!

Constanța: S-a dat startul la votul pentru alegerile locale. Cursa strânsă între Făgădău și Chițac

Duminică dimineață s-a dat startul la votul pentru alegerea primarului și a consilierului local din România. În Constanța, 17...

Constanța: PSD a pierdut după 20 de ani de conducere. Cine a câștigat primăria cu un avans de doar 4.000 de voturi

Vergil Chiţac este câştigător al Primăriei Constanţa cu doar 4.000 de voturi distanță de contracandidatul Stelian Ion de la USR PLUS, conform datelor provizorii transmise de BEC după numărarea a 94,48% din voturile.

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Val de arestări în Turcia: Țintele sunt kurzii, guleniştii și utilizatorii rețelelor de social media

161 de persoane au fost reținute, pe 25 septembrie, ca partea a activităților de represiune realizate de autoritățile turce și care au drept țintă kurzii, simpatizanții clericului Fethullah Gulen și utilizatorii rețelelor de socializare.

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.

Agentul turc susține că a fost pus de Turcia să asasineze un politician kurd din Austria

Un argent turc care care lucrează pentru serviciul național de informații turc MİT s-a autodenunțat la autoritățile austriece că i s-a ordonat, în august, să o asasineze pe Berivan Aslan, un politician kurd-austriac și membru al Partidului Verde al Austriei, relatează Ahval News.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...