miercuri, august 31, 2022

ArtMark, un loc de întâlnire între arte şi economie. Bursa artistică în România.

 O memorabilă lucrare, realizată de Constantin Brâncuși în perioada de înmugurire a carierei sale artistice, vă aşteaptă să o vizionaţi în cadrul unei expoziţii de excepţie.

Scaunul sculptat în lemn de nuc, decorat cu grifoni şi cap de copil (sf. sec. al XIX-lea) reprezintă un start în creaţia brâncuşiană, inspirând o serie de lucrări similare, printre care şi celebrul ” Scaun colţar ” expus în prezent la Muzeul de Artă Craiova.

 Evenimente importante la ArtMark:Licitația de Toamnă – „Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești” ( Marți, 25 Octombrie 2016, Ora 20:00  Athénée Palace Hilton București)Aflată la a 6-a ediție, dedicată marilor maeștri ai artei românești și a celor mai bine tranzacționați creatori din piața autohtonă și internațională, Licitația de Toamnă propune o selecție riguroasă din creațiile celor mai sus menționați. Noi intrări în topul vânzărilor, artiști consacrați dar și cei care își reconfirmă autoritatea prin doborârea recordurilor, cum este cazul lui Adrian Ghenie, se vor regăsi în licitație alături de opere realizate de Brâncuși, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza sau Ion Țuculescu.

Art-Mark-680x450

 Artmark este cea mai importantă casă de licitații de artă și obiecte de colecție din România, și totodată un reper pe piața de artă a Europei de Est. Deținând monopolul asupra celor mai valoroase opere de artă tranzacționate în România, Artmark este un promotor și susținător al culturii și valorilor românești, atât pe plan național cât și internațional, inițiind pe parcursul celor 4 ani de existență proiecte culturale precum: Centrul Cultural ArtSociety, primul magazin de artă – Dependent de Artă, cursuri de artă profesionale, expoziții și multe altele.Sursă:www.artmark.ro!

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.