duminică, decembrie 27, 2020

ArtMark, un loc de întâlnire între arte şi economie. Bursa artistică în România.

 O memorabilă lucrare, realizată de Constantin Brâncuși în perioada de înmugurire a carierei sale artistice, vă aşteaptă să o vizionaţi în cadrul unei expoziţii de excepţie.

Scaunul sculptat în lemn de nuc, decorat cu grifoni şi cap de copil (sf. sec. al XIX-lea) reprezintă un start în creaţia brâncuşiană, inspirând o serie de lucrări similare, printre care şi celebrul ” Scaun colţar ” expus în prezent la Muzeul de Artă Craiova.

 Evenimente importante la ArtMark:Licitația de Toamnă – „Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești” ( Marți, 25 Octombrie 2016, Ora 20:00  Athénée Palace Hilton București)Aflată la a 6-a ediție, dedicată marilor maeștri ai artei românești și a celor mai bine tranzacționați creatori din piața autohtonă și internațională, Licitația de Toamnă propune o selecție riguroasă din creațiile celor mai sus menționați. Noi intrări în topul vânzărilor, artiști consacrați dar și cei care își reconfirmă autoritatea prin doborârea recordurilor, cum este cazul lui Adrian Ghenie, se vor regăsi în licitație alături de opere realizate de Brâncuși, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza sau Ion Țuculescu.

Art-Mark-680x450

 Artmark este cea mai importantă casă de licitații de artă și obiecte de colecție din România, și totodată un reper pe piața de artă a Europei de Est. Deținând monopolul asupra celor mai valoroase opere de artă tranzacționate în România, Artmark este un promotor și susținător al culturii și valorilor românești, atât pe plan național cât și internațional, inițiind pe parcursul celor 4 ani de existență proiecte culturale precum: Centrul Cultural ArtSociety, primul magazin de artă – Dependent de Artă, cursuri de artă profesionale, expoziții și multe altele.Sursă:www.artmark.ro!

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.

Peste 120.000 de minori anchetați pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan. Aprope 3000 au fost pedepsiți

Peste 120.000 de minori au fost anchetați pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, conform Duvar English.Un total de...

Protest pe Twitter împotriva hărțuirii sexuale și perchezițiilor ilegale:” Bebelușii căutați în scutece”

Utilizatorii de Twitter din Turcia au protestat împotriva hărțuirea sexuală a femeilor și perchezițiile ilegale, după ce un activist faimos a pornit o campanie, relatează Turkish Minutes.

Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.

Turcia: Bebeluș aruncat la gunoi a murit

După ce a născut, femeia a lăsat copilul născut în toaleta casei lor să moară aruncându-l, apoi într-un container de gunoi.

Turcia a refuzat eliberarea unui ofițer care suferă de scleroză multiplă

Mustafa Özcan Çay care a fost un ofițer militar decorat de către NATO, ulterior condamnat pentru acuzații de lovitură de stat, se află încă după gratii în ciuda incapacității sale de a îndeplini chiar și cele mai elementare sarcini, cum ar fi să mănânce, să bea și să folosească baia fără asistență.

Turcia va primi 3 milioane de doze de vaccin săptămâna aceasta

Turcia va primi primul lot de 3 milioane de doze de vaccin contra COVID-19 săptămâna aceasta.

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News