duminică, aprilie 21, 2024

Apicultura la loc de cinste în Covasna

Aproape 70 de expozanți la Târgul mierii de la Sfântu Gheorghe.

Aproape 70 de expozanți, apicultori și artizani, își vor prezenta produsele în cadrul Târgului mierii, ce va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe. Evenimentul, organizat de Casa de Cultură Municipală cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe și Asociației Județene a Crescătorilor de Albine din România, își propune să popularizeze apicultura, ca profesie și ca hobby, precum și beneficiile consumului de miere.

Vizitatorii târgului vor putea vedea expoziția intitulată ‘Cum se produce mierea’, vor putea gusta diferite sortimente de miere și asista la ceremonia de primire a noilor membri în cadrul Ordinului Cavaleresc al Mierii, precizează organizatorii pe pagina de internet a evenimentului.

Potrivit acestora, în cele două zile ale târgului, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe vor avea loc concerte, spectacole, jocuri, precum și ateliere meșteșugărești și de creație pentru copii, aceștia putând învăța să confecționeze obiecte de ceramică, produse din pâslă, din piele și din nuiele.

Formația Söndörgő din Ungaria, câștigătoarea premiului Fonograf în anul 2015 pentru cel mai bun album World Music, va susține sâmbătă seara un concert de tamburine, după care va avea o întâlnire cu fanii într-o ceainărie din centrul orașului.

Printre invitații speciali ai zilei de duminică se numără și artistul Nicolae Voiculeț, care va concerta de la ora 18 pe scena în aer liber.

‘Un artist complex și evoluat, virtuoz al naiului, dirijor, coordonator muzical și producător, a concertat în fața a peste 65 de lideri de state, a fost decorat de către președintele României cu ‘Meritul cultural al României în grad de cavaler’, a fost invitat să închidă Olimpiada de la Beijing. Este primul artist român care a primit ‘Darul Mărului’ — U.N.E.S.C.O., simbol al speranței, generozității ș al unității în diversitate’, mai precizează organizatorii.

 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.