vineri, aprilie 19, 2024

Apelul lui Erdogan la delaţiune a dat rezultate. Primarul unei comune și-a reclamat 18 consăteni.

Nici în timpul regimului comunist, nici în timpul războiului, fratele cu fratele sau mama cu tata nu s-au războit. Pentru a menține controlul, regimul Erdogan prin așa zisă vânătoare de vrăjitoare, a destrămat familiile și populația.

Pe lângă liniile telefonice create pentru reclamarea opozanțiilor, Erdogan a făcut un apel de spionare şi incitare la delaţiune, adresat și primarilor.

Apelul acestuia a dat rezultate dramatico-comice.

Pe data de 14 Decembrie, la palatul AkSaray, Erdogan a organizat Adunarea primarilor și a făcut un anunț de ,,mobilizare națională” declarând următoarele ,, Și primarilor le revinde o sarcină. Într-o casă, cine este, cine nu este, trebuie să știți. Dacă un primar nu știe acest lucru, înseamnă că nu-și face datoria cum trebuie. În legătură cu aceste lucruri, trebuie înștiințate forțele de ordine”.

După acest apel, primarul comunei Camilli din județul Mersin, Halil Bağcı, în luna Septembrei 2016, a făcut reclamație la Curtea de Apel Mersin pentru 18 consăteni, acuzându-i că ar fi membri ai grupului terorist PKK și DHKPC și simpatizanți ai lui Fethullah Gulen.

Când s-arăspândit informaţia că și-a reclamat consătenii, Halil Bağcı a vrut să-și retragă reclamația dar, Curtea de Apel a refuzat acest lucreu și a trimis reclamația la Biroul Anti-teror.

Reglare de conturi complet discreţionară, favorizată de apelul lui Erdogan adresat primarilor, să denunţe, să toarne, să facă delaţiuni împotriva concetpţenilor lor.

Primarul cel vechi, Fevzi Efe, declară despre primarul cel nou şi delator: „Se răzbună pe cei care nu a votat cu el!”

Consătenii chemaţi la poliție pentru declarații au depus plângere împotriva lui Halil Bağcı.

Vechiul primar Fevzi Efe a menționat că Halil a reclamat persoanele cu care el era demult certat.

,, Pe mine toată lumea mă știe că sunt CHP-ist (Partidul Populist Republican). Ba chiar înainte mă porecleau ,, Fevzi comunistul”. Iar acum sunt acuzat ca propagandist al grupului terorist PKK și DHKP-C. Soția este acuzată că este membră grupului Gulenist și ginerii mei fiind din provincia Diyarbakir sunt acuzați că sunt adepți ai PKK. Adevărul este în felul următor: Am candidat la alegerile pentru scaunul de primar. Adversarul meu ,Halil Bağcı a câștigat 102 voturi, iar eu 92 de voturi.. Singura vină a celor 18 persoane care sunt acuzați, este faptul că fac parte din familia mea, că sunt apropiații mei sau că m-au votat! Bagci are o problemă mai veche cu mine și din cauza asta el a apelat la o astfel de calomnie. Prin această cale el se răzbună și pe cei care erau și sunt contra lui. Cu mine este certat, cu apropiații mei ce problemă are?”

 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.